Bakery Sweets Sessions is een reeks interactieve bijeenkomsten waarin we informatie brengen, delen en ophalen. De thema’s komen voort uit de werkgroepen van Bakery Sweets Center. Zo organiseerde de werkgroep Opleiden een session over de opleidingsbehoefte binnen de bakkerij. En vindt er op 20 april een eerste session over Het nieuwe bakken plaats. Een initiatief van de werkgroep Onderzoek & Innovatie.


Session 1: Opstoken en afwegen

Deze editie van Bakery Sweets Sessions gaat over ovens en ‘het nieuwe bakken’. In samenwerking met Hogeschool Van Hall Larenstein en het FACT (Food Application Centre for Technology) kunt u de komende tijd inschakelen op meerdere sessies rondom dit thema. In aflevering 1 stoken we graag het vuurtje op, met inleidingen en interactie. Het nieuwe bakken, wat houdt dat in? Welke afwegingen zijn er te maken?


Bakkerijen bevinden zich middenin een energietransitie

Scholt Energy

Programma 20 april

De Session op 20 april start om 15:00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in Microsoft Teams. Zorg dat u een mobile device bij de hand heeft, voor leuke interactie tijdens het programma. We ronden de session om 16:30 uur af. Inhoud:

  • Tunnelovens – What’s new?
  • Energiemonitoring – Actueel en besparend
  • Energiemarkt – Nu en straks

Aan deze session werken mee: Hogeschool van Hall Larenstein, Scholt Energy, AMF Den Boer en Tromp en Bakkerij Kamstra.AMF Den Boer en Tromp

Remco Bijkerk is één van de sprekers tijdens deze session. AMF Den Boer en Tromp maken deel uit van AMF Bakery Systems. Het brede portfolio van geautomatiseerde turn-key oplossingen strekt zich uit van zacht klein- en grootbrood, artisanaal brood en broodjes, tot snacks, cakes en taarten. Evenals het snijden en verpakken van de geproduceerde producten. 

 

AMF Den Boer zal aan de hand van het oven portfolio de verschillende verwarmingsprincipes de revue laten passeren. 

Daarbij zullen ovenmonitoring, energie besparende maatregelen en energie transitie mogelijkheden aan de orde komen.

Energy management en oplossingen op het gebied van digitalisatie in relatie tot het realiseren van de oven van de toekomst met een zo klein mogelijke CO2 footprint staan op dit moment hoog op de agenda van de industriële bakkerijen.

AMF Den Boer ontplooit meerdere initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Deze belichten we in de session. 

Bakkerij Kamstra

Cees van den Hoed, managing director van Bakkerij Kamstra geeft een weergave van energiemanagement in de praktijk, aan de hand van real time monitoring.
Van den Hoed: “Wil je ook ergens anders energie in steken, waardoor je energie bespaart?”

Scholt Energy

Marcel Paulusma, Scholt Energy

“Hoe industriële bakkerijen 17% besparen op de energierekening, effectief verduurzamen en volledig worden ontzorgd bij alle energiezaken.”

Industriële bakkerijen bevinden zich midden in de energietransitie en krijgen te maken met energiebesparende maatregelen. Voor het bakproces is veel energie nodig en grote gasverbruikers maken steeds vaker de overstap naar elektriciteit. Maar wat zijn de financiële gevolgen hiervan? Door de juiste inkoopstrategie en verduurzaming is het mogelijk om kosten én energie te besparen.

Als energiepartner ondersteunt Scholt Energy industriële bakkerijen met slimme energie-inkoop en duurzame oplossingen. Grote energieverbruikers sluiten vaak een contract af voor een vast tarief, maar Scholt Energy combineert vaste tarieven met variabele tarieven waardoor er gemiddeld 17% wordt bespaard op de energierekening. Onder andere bakkerijen Van der Zee, Faber/Smithuis en Kamstra maken al gebruik van dit inkoopconcept. Daarnaast adviseert Scholt Energy proactief over de inkoop van groene stroom en duurzame besparingsmogelijkheden zoals zonnepanelen, energiescans en energiesturing. Zo worden klanten bij de plaatsing van zonnepanelen vanaf de subsidieaanvraag tot aan de realisatie begeleid. Energiespecialist Marcel Paulusma legt u graag gedetailleerd uit hoe de werkwijze van Scholt Energy in elkaar steekt en hoe u hier van kunt profiteren.

Voor wie is deze session bedoeld?

Bent u binnen het bedrijf ook bezig met het energievraagstuk, of word je als student warm van deze materie? Aanmelden kan via de button hieronder. Vul het formulier in en u ontvangt een bevestiging en te zijner tijd een Teams-link. Deelname aan deze session is kostenloos.