Bakery Sweets Sessions is een reeks interactieve bijeenkomsten waarin we informatie brengen, delen en ophalen. De thema’s komen voort uit de werkgroepen van Bakery Sweets Center.


Up next:

Vezels: wat zijn het en wat doen ze?

De volgende Bakery Sweets Session staat voor je klaar. Op 23 juni vanaf 14:00 uur belichten we het thema vezels. Onze kennispartner Keep Food Simple, BSC-partner Hellema Hallum BV en diverse experts van Hogeschool Van Hall Larenstein praten je bij over consumptie, werking en productontwikkeling. We kijken naar de toepassing van vezels in producten, de kansen in de markt en de meerwaarde voor de consument.

Programma

  • Informatie: Flip van Straaten (vezelexpert Keep Food Simple) geeft uitleg over wat vezels zijn, wat ze doen en wat het belang is van een gevarieerd vezelrijk dieet.
  • Techniek: Werking en mogelijkheden ‘Tiny Tim’: vertering voorspellen. Door Koos Oosterhaven (Manager FACT @ Hogeschool Van Hall Larenstein)
  • Praktijkcase: Innovatief product met toegevoegde vezels van Hellema Hallum BV.
  • Communicatie: Onderzoek naar vezelkennis onder generatie Z en de doorvertaling naar een nieuw social media-kanaal (Jeldou de Vries, stagiair Keep Food Simple / Bakery Sweets Center)


Voor wie is deze session bedoeld?

Deze Session is gratis toegankelijk voor foodstudenten en -docenten (mbo en hbo), (medewerkers van) partners van Bakery Sweets Center en foodondernemers cq leerbedrijven. Twijfel je of het iets voor je is? Stuur een berichtje naar info@bakerysweetscenter.nl.


Vorige sessions

Session Marktontwikkelingen

Hoe ver moet een bakker de stijgende inkoopkosten doorberekenen? En zijn er alternatieven? In deze Bakery Sweets Session (12 mei 2022) over marktontwikkelingen werden we wijzer van de calculaties van Theo van der Maten (Beko Groothandel/Advies). Lees het hier.

Session vacatures invullen

In deze Session, op 12 mei 2022, gingen we op zoek naar dé manier om het vacatureaanbod in onze sector in te vullen. Of misschien zijn er wel meer manieren. Want wat kunnen we náást de huidige inzet van UWV, Fryslân Werkt! en eigen kanalen nog meer doen? Lees hier het verslag van de inspirerende brainstormsessie.

Session SLIM-subsidie

De SLIM-regeling voor Bakery Sweets Center werd op 20 en 27 mei 2021 toegelicht. Vanuit de subsidie is het mogelijk voor partners van Bakery Sweets Center om tot 60% subsidie te krijgen op projecten. Lees het verslag.

Session Het nieuwe bakken

In de eerste session met het thema Het nieuwe bakken gaan de de diepte in op het vlak van ovens en energiebesparing. Bekijk hier de uitkomsten.

Session Opleiden

Wil de bakkerij- en zoetwarensector een gefundeerde toekomst tegemoet gaan, dan moet er intern en extern op een andere manier worden opgeleid. Geen traditionele klaslokalen meer, maar maatgericht opleiden op de werkvloer. Lees meer over de eerste editie van Sessions.