Bakery Sweets Sessions is een reeks interactieve bijeenkomsten waarin we informatie brengen, delen en ophalen. De thema’s komen voort uit de werkgroepen van Bakery Sweets Center. In maart 2023 bundelden we een aantal sessions in één groot event’, speciaal voor onze partners.


Vorige sessions

BSC-event: Consumententrends

Martijn Rol van Rabobank vertelt over de consumententrends: voor het middensegment is geen plaats meer. Het is óf goedkoop, óf niche en ambachtelijk. “Zorg voor koffieautomaatpraat!”
Presentatie tijdens het BSC-event op 23 maart bij Royal AVEBE in Groningen.

BSC-event: Eiwittransitie

Robert Krol van Royal AVEBE over de nutritionele kracht van de aardappel en de eiwittransitie. Gevolgd door Tjeerd Jongsma over het Fascinating-programma rondom reneratieve landbouw. Presentaties tijdens het BSC-event op 23 maart 2023 bij Royal AVEBE in Groningen

BSC-event: Slimmer produceren

Verslag van de presentatie van Hans Praat van de NOM, over de Smart Industry Hub. Slimmer produceren = meer energie besparen. Het BSC-event rondom het thema Futureproof, Natuurlijk! vond plaats op 23 maart 2023.

BSC-event: Futureproof, Natuurlijk

Verslag van de presentatie van Sandra Berenpas en Marjolein Eenink van SOL, over de FIT 2030-subsidie. Het event vond plaats op 23 maart 2023 bij Royal AVEBE Innovation Centre in Groningen.

ALV – energietransitie

Aanvullend op de Algemene Ledenvergadering, op 26 januari 2023, gaven Peter de Waard en Marc Jager van Royal HaskoningDHV hun visie op de energietransitie. Waaruit blijkt: we moeten het niet zoeken in waterstofoplossingen, maar kijken naar wat we bijvoorbeeld kunnen doen met restwarmte. Deze sessie krijgt een vervolg in de werkgroep Onderzoek & Innovatie.

Broodpasta-event

Wat te doen met de vele tonnen onverkocht brood die dagelijks vanuit de supermarkt retour gaan naar de leverancier? Studenten en bedrijfsleven ontwikkelden van dit brood een versuikerde broodpasta, die kan dienen als suikervervanger in nieuwe levensmiddelen. Zoals koek, stroop, ijs, jam en ja, zelfs brood. (november 2022) Lees het verslag hier.

Session Vezels

Onze kennispartner Keep Food Simple, BSC-partner Hellema Hallum BV en diverse experts van Hogeschool Van Hall Larenstein praten je bij over consumptie, werking en productontwikkeling. We kijken naar de toepassing van vezels in producten, de kansen in de markt en de meerwaarde voor de consument. (juni 2022) Lees het verslag hier.

Session Marktontwikkelingen

Hoe ver moet een bakker de stijgende inkoopkosten doorberekenen? En zijn er alternatieven? In deze Bakery Sweets Session (12 mei 2022) over marktontwikkelingen werden we wijzer van de calculaties van Theo van der Maten (Beko Groothandel/Advies). Lees het hier.

Session vacatures invullen

In deze Session, op 12 mei 2022, gingen we op zoek naar dé manier om het vacatureaanbod in onze sector in te vullen. Of misschien zijn er wel meer manieren. Want wat kunnen we náást de huidige inzet van UWV, Fryslân Werkt! en eigen kanalen nog meer doen? Lees hier het verslag van de inspirerende brainstormsessie.

Session SLIM-subsidie

De SLIM-regeling voor Bakery Sweets Center werd op 20 en 27 mei 2021 toegelicht. Vanuit de subsidie is het mogelijk voor partners van Bakery Sweets Center om tot 60% subsidie te krijgen op projecten. Lees het verslag.

Session Het nieuwe bakken

In de eerste session met het thema Het nieuwe bakken gaan de de diepte in op het vlak van ovens en energiebesparing. Bekijk hier de uitkomsten.

Session Opleiden

Wil de bakkerij- en zoetwarensector een gefundeerde toekomst tegemoet gaan, dan moet er intern en extern op een andere manier worden opgeleid. Geen traditionele klaslokalen meer, maar maatgericht opleiden op de werkvloer. Lees meer over de eerste editie van Sessions.