Stichting voor bevordering van een betere voedselproductie

Keep Food Simple

Het kennisplatform Keep Food Simple is één van de kennispartners van Bakery Sweets Center.

Keep Food Simple staat voor maximale benutting van grondstoffen. Waarbij de gezonde bestanddelen zoveel mogelijk in ons voedsel terechtkomen. We zoeken naar alternatieve productiemethoden en we bekijken de gehele keten. Van grondstof tot eindproduct. Hierbij ligt de nadruk op plantaardige grondstoffen. We kiezen voor een preventieve aanpak. Soms zijn traditionele werkwijzen een bron van inspiratie, vaak ook nieuwe, milde technologieën. En door het beste dat de natuur ons biedt maximaal te benutten kan het gebruik van hulpstoffen en additieven beperkt blijven.

KFS is de schakel tussen de academische wereld en het bedrijfsleven. Een project dat in 2022 start, is het informeren van de consument over een verantwoord voedingspatroon. Informatie over vezels/prebiotica staat hierin centraal. In dit project trekken Keep Food Simple en Bakery Sweets Center samen op.

‘Om de consument aan een verantwoord voedingspatroon te krijgen, is een verandering van mindset nodig. ’ Flip van Straaten, lid stichting Keep Food Simple
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn