Algemeen 27 mei 2021

Investeren in personeel met subsidie: slim!

Investeren in personeel met behulp van de SLIM-subsidie. Hoe werkt dat eigenlijk en wat wordt precies vergoed? Die vraag wordt beantwoord tijdens de Bakery Sweets Sessions Investeren in je personeel, slim!

De SLIM-subsidie die door Bakery Sweets Center is aangevraagd, is onlangs toegekend. Tijdens de Bakery Sweets Sessions op 20 en 27 mei werd duidelijk hoe BSC (aspirant-) partners deze regeling kunnen inzetten voor hun eigen organisatie.

Bakery Sweets Session - Investeren in personeel
Investeren in personeel met SLIM-regeling onderwerp van BakerySweets Session

SLIM-regeling exclusief voor partners BSC

De SLIM-regeling motiveert werkgevers om te blijven investeren in de ontwikkeling van hun werknemers, leidinggevenden en de organisatie. Het is voor BSC-partners mogelijk om tot zestig procent subsidie te krijgen op projecten. Tijdens de Session is gesproken over de thema’s die onder de regeling vallen en aan welke kosten dan moet worden gedacht.

De projecten die in aanmerking komen met SLIM, zijn bijvoorbeeld onderzoeken in de onderneming die uitmonden in een opleidings- of ontwikkelplan. Ook het opstellen van nieuwe functieprofielen valt eronder, net als loopbaangesprekken en individuele coaching. Het invoeren of ontwikkelen van een methode aangaande een periodieke gesprekcyclus, leiderschapsontwikkeling, teamontwikkelingen en het opzetten van een bedrijfsschool komen tevens in aanmerking voor subsidie tot zestig procent.

Volledige subsidie wordt verleend aan praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding. Dit gaat om een vaste vergoeding voor een opleiding van bijvoorbeeld 20 of 40 weken. Dit is alleen mogelijk voor erkende leerbedrijven en de opleiding moet worden afgerond met een praktijkverklaring of MBO-certificaat.

In de praktijk van BSC-partners

Een aantal partners is al begonnen met (de ontwikkeling van) projecten, waarvoor de subsidie kan worden ingezet. Het goede nieuws is dat de subsidie ook met terugwerkende kracht kan worden toegepast, mits het project is gestart na 1 januari 2021 en wordt afgerond voor 1 december 2022.

Zo is één van de partners begonnen met een training voor leidinggevenden, omdat de huidige manier van leiding geven niet volledig aansluit bij de visie van het bedrijf. Ook een project waar een oplossing wordt onderzocht voor het vasthouden van kennis binnen het bedrijf, kan worden gesubsidieerd. Met het pensioen vertrekt ook vaak een deel kennis, door dat vast te leggen of over te dragen, blijft die kennis in het bedrijf aanwezig. Een andere partner heeft teamleiders een training laten ontwikkelen voor het winkelpersoneel. De uitrol van deze training over andere filialen of zelfs bij collega’s kan ook in aanmerking komen voor de subsidie.

Investeren in personeel met deze trajecten

Om het gebruik van de subsidie zo eenvoudig mogelijk te maken, is een aanbod samengesteld voor (aspirant-)partners van Bakery Sweets Center: 

  1. Ontdekkingstraject – In gesprek met medewerkers, leidinggevenden en directie. Samen naar een leer- en ontwikkelomgeving. Het traject t.w.v. €4.000,- kost met SLIM netto €800,-
  2. Leiderschapsprogramma – Personal coaching, intervisie en workshops. Met SLIM ontvangt u 60% korting op deze training à €1.500. In company loopt de korting aanzienlijk op.
  3. Introductie op maat – Maak gebruik van 1 van de 10 vouchers van €2.000 euro en maak gratis de start naar een lerende omgeving.

De partners van Bakery Sweets Center ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek met de SOL-adviseurs over hoe zij de SLIM-subsidie in zouden kunnen zetten in het bedrijf.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn