Nieuws

Algemeen

Even voorstellen: lector Lizette Oudhuis

Lizette Oudhuis is lector aan Hogeschool van Hall Larenstein en Hanzehogeschool Groningen. Ook is ze actief binnen Bakery Sweets Center.

Column

Column Gemeente Leeuwarden: Storytelling

Vertellen wat we doen. Aan potentiële leden, binnen overheden en aan andere partijen. Dat heeft Bakery Sweets Center nodig!

Opleiding

Uitdaging: onderzoek doen op studentenkamer

Studenten aan Hogeschool van Hall larenstein en MBO Life Sciences doen onderzoek naar eiwitten in de bakkerij. Het onderzoek loopt in samenwerking met Bakery Sweets Center.

Algemeen

Bedrijven 15 oktober om tafel voor Tour de BSC

De Tour de BSC is een project waarbij zij-instromers / werkzoekenden gematcht worden aan een bakkerijbedrijf in Friesland. Georganiseerd door Regionaal Werkbedrijf Fryslân en Bakery Sweets Center.

Algemeen

Burgemeester Buma krijgt 'lesje oranjekoek' bij Steensma & Bakery Sweets Center

Waarom is oranjekoek roze van kleur en niet oranje? Leeuwarder Burgemeester Sybrand van Haersma Buma hoort hierop het antwoord te weten, vonden ze bij Royal Steensma. Tijd voor een masterclass oranjekoek.

Algemeen

Prijsuitreiking BakkersVakWedstrijden via livestream

De BakkersVakWedstrijden 2020 gaan gewoon door. Wel is de prijsuitreiking anders: met een livestream. Met Hanno Spanninga als talkshowhost.

Opleiding

Leiderschapstraining BSC in oktober van start

De leiderschapstraining 'leidinggeven aan wendbaar vakmanschap in lerende organisaties' gaat in oktober van start. Deze pilot bestaat uit onder andere 3 workshops.

Opleiding

Kick-off Bakery Sweets Sessions: ‘Van aanbodgericht naar vraaggericht opleiden’

Wil de bakkerij- en zoetwarensector een gefundeerde toekomst tegemoet gaan, dan moet er op een andere manier worden opgeleid. Aanleiding voor de eerste Bakery Sweets Sessions.

Opleiding

Leiderschapstraining van start: nog enkele plaatsen

Veranderingen binnen een bedrijf beginnen bij het management. Bakery Sweets Center start met de Leiderschapstraining.

Algemeen

Oproep: 'Zet de deur open voor zij-instromers'

De eerste Tour de BSC, waarbij zij-instromers een kijkje nemen in de keuken van de partners van Bakery Sweets Center, staat op de planning.

Column

Column: Wie jarig is trakteert

Help je bakker de crisis door door alle traktaties bij hem af te nemen. Dat doet in ieder geval Gina Tromp van gemeente Leeuwarden.

Algemeen

Locatie eerste Bakery Sweets Sessions bekend

De eerste editie van Bakery Sweets Sessions vindt plaats op 21 augustus 2020 en heeft als thema opleiden. Het profiel Bakkerij-operator 2.0 komt aan bod.

Partners

Royal Polak Spices nieuwe partner Bakery Sweets Center

Royal Polak Spices is recent aangehaakt als partner van Bakery Sweets Center. De business-to-business kaneelspecialist uit Steenwijk brengt 166 jaar ervaring mee.

Algemeen

'Tour de BSC' matcht zij-instromers met partnerbedrijven

In oktober organiseert Bakery Sweets Center een tour langs een aantal partners om werkzoekenden te matchen aan een bakkerij- of zoetwarenbedrijf. Om de Tour zo succesvol mogelijk te laten verlopen, wordt het Bakery Sweets Center ondersteund door TNO.

Algemeen

Na de vakantie: hoe verder?

Nu de maatregelen vanwege corona zijn versoepeld, lijkt het normale leven weer langzaam te worden opgepakt. Maar wat als de vakantie roet in het eten gooit?

Partners

Even voorstellen: Jans Helmers, directeur Nordwin College

Recentelijk is het Nordwin College toegetreden als partner van het Bakery Sweets Center. Directeur Jans Helmers stelt zichzelf even voor.

Column

Column Gemeente Leeuwarden: vol energie

Het netwerk van Bakery Sweets Center groeit. De gemeente Leeuwarden heeft hierin een faciliterende rol. Ben of ken je een nieuwe stakeholder? Bel ons!

Algemeen

Vereniging Bakery Sweets Center officieel opgericht

In juli kreeg het netwerk Bakery Sweets Center officieel de status van vereniging. Het bestuur wordt eind oktober tijdens de Ledendag definitief gekozen.

Partners

Bakkerij Kamstra doneert bollenkast aan Bakery Innovation Academy

Bakkerij Kamstra doneert een bollenkast met deegverwerkingsset aan de Bakery Innovation Academy - de multidisciplinaire bakkerij van Food Innovation Academy.

Algemeen

Netwerken in food wisselen ervaringen uit

Achter de schermen hebben meerdere netwerken in food onderling veel contact. Zo versterken de samenwerkingsverbanden elkaar.

Column

Column Gemeente Leeuwarden: 'Tijd voor ontspanning?'

Tijdelijke krachten nodig in de zomervakantie? De dienstverlening van Gemeente Leeuwarden sluit goed aan bij het invullen van vakantie- en/of piekperiodes.

Algemeen

SOL webinar: ‘Stoom je personeel klaar voor vierde technologische revolutie’

Sociale innovatie: doen of niet? Juist nu, stelt SOL. Het fonds organiseerde er een heel webinar over. Hoogleraar Henk Volberda: “Deze coronacrisis kan een boost geven aan de implementatie van de 4e technologische revolutie.”  

Partners

Bakkerij Van der Zee: ‘Geleerd om flexibel te zijn’

Bakkerij van der Zee in Garyp is dagvers- en speciaalbroodleverancier aan de retail. De partner van Bakery Sweets Center heeft een groot flexibel vermogen.

Algemeen

Eerste webinar Wateralliance benadrukt belang van water

Op 11 juni vond de webinar ‘Watertechnoloog ontmoet Voedingstechnoloog’ plaats, georganiseerd door Water Alliance samen met Hogeschool van Hall Larenstein.

Opleiding

Voorlopig scholenbeleid: 'Online waar het kan, fysiek waar het moet'

Voorlopig krijgen alleen examenkandidaten praktijkles op het Friesland College. Na de zomer hopen studenten weer wat vaker fysiek onderwijs te genieten.

Algemeen

Bakkersvakblad zet Bakery Sweets Center in the spotlight

Eind juni is vakblad Bakkers in bedrijf te gast bij het Bakery Sweets Center (BSC). Hoofdredacteur Michelle de Koning heeft dan een interview met Wijnand Verschuur (MBO Life Sciences), Arie Peerbolte (Van der Meulen Bakkerijen) en Jan Douwe Gerbranda (algemeen directeur Bakkerij Van der Kloet).

Partners

BSC op bezoek bij Bakkerij Faber

Onlangs bracht een delegatie van het Bakery Sweets Center een bezoek aan Bakkerij Faber in Hoogeveen. Stuurgroep-leden Koos Oosterhaven (Van Hall Larenstein) en Hilco Wagenaar (projectcoördinator) gingen in gesprek met directeur Sjoerd Jellema om hem bij te praten over de ontwikkelingen binnen het samenwerkingsverband.

Opleiding

Hypermoderne bakkerij opent in Food Innovation Academy

De hypermoderne opleidingsbakkerij van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen is nu officieel in gebruik. De Bakery Innovation Academy (BIA) is een multidisciplinaire opleidingsbakkerij voor professionals en studenten.

Column Partners

Column Gemeente Leeuwarden: ‘Vol verwachting’

Ook de horecaondernemers in onze gemeente keken vol verwachting uit naar 1 juni. Eindelijk weer open, eindelijk weer gasten... eindelijk weer omzet!

Corona Partners

Partners in coronatijd: 6 vragen aan Alex Tabak - gemeente Leeuwarden

Hoe gaan onze partners om met de coronacrisis? Deze keer aan het woord: Alex Tabak, accountmanager Team Werk bij gemeente Leeuwarden.

Corona Partners

Partners in coronatijd: 6 vragen aan Gina Tromp - gemeente Leeuwarden

Hoe gaan onze partners om met de coronacrisis? Deze keer aan het woord: Gina Tromp, senior adviseur en coördinator Economische Zaken bij gemeente Leeuwarden

Algemeen

Gezien in Leeuwarden: Mr. Krinkel

Leeuwarden zit vol verrassingen als het om food en horeca gaat. Eén van die verrassingen is Mr. Krinkel, aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

Algemeen

The Bread Project zoekt ambachtelijke bakkers om te fotograferen

The Bread Project is een wereldwijd fotoproject dat ambachtelijke bakkers in beeld brengt. Het collectief is nu op zoek naar bakkers in het Noorden.

Corona Partners

Partners in coronatijd: 7 vragen aan Concorp

Hoe gaan onze partners om met de huidige coronasituatie? 7 vragen aan Sanna Telderman, HR manager, snoepproducent Concorp Holding BV. 

Algemeen

Cees van den Hoed ziet uitdagingen in werkgroep Onderzoek & Innovatie

Cees van den Hoed, managing director bij Bakkerij Kamstra, voltooit de werkgroep Onderzoek & Innovatie van Bakery Sweets Center.

Opleiding

Bakkerijdocent Jurjen Albertsma: 'Bedrijfsleven zoekt ons nu meer op'

Bakkerijdocent Jurjen Albertsma (Friesland College) over het opleiden van vakmensen en het motiveren van studenten.

Algemeen

SOL webinar over ontwikkeling van medewerkers in crisistijd

Hoe besteed jij aandacht aan je medewerkers in deze crisistijd? Op 16 juni organiseert SOL een webinar over sociale innovatie.

Algemeen

Bakery Sweets Center krijgt rol in film GroenPact

Bakery Sweets Center werkt mee aan een promotiefilm over uitdagingen in food & agro, gemaakt door GroenPact. Een platform op het gebied van ‘groen’,

Partners

Extra aandacht voor partners Bakery Sweets Center

De website van Bakery Sweets Center breidt uit met een extra service voor partners van dit netwerk. Ieder bedrijf krijgt een eigen pagina.

Column

Column Gemeente Leeuwarden: 'Meer ruimte voor ondernemers'

Friso Douwstra, wethouder Economische Zaken bij gemeente Leeuwarden, over de versoepeling van de coronamaatregelen. "Ik ben trots op alle ondernemers."

Partners

7 vragen aan BSC-partner Royal Steensma

Hoe gaan onze partners om met deze coronacrisis? Deze keer aan het woord, general manager bij Nielsen Massey. De vanille-experts houden de zaak draaiende met thuiswerken en ploegendienst. Ook op zaterdag.

Algemeen

Dit zijn de kleuren van Bakery Sweets Center

Bakery Sweets Center presenteert: de huisstijlkleuren. Het bekende rozerood wordt ondersteund met een fris palet.

Algemeen

Petra Loos: ‘Bakery Sweets Center als smeermiddel tussen bedrijven’

Petra Loos sluit per 1 mei aan bij de werkgroep Communicatie van Bakery Sweets Center. Ze zal de positie van adviseur innemen. Een introductie.

Column

Column Gemeente Leeuwarden: 'Veel maatwerk mogelijk'

Team Werk van Gemeente Leeuwarden ondersteunt in uw zoektocht naar extra werknemers. In deze periode is er veel maatwerk mogelijk.

Algemeen

Webinar 11 juni: watertechnoloog ontmoet voedingstechnoloog

Water Alliance en Van Hall Larenstein organiseren een reeks WaterCampus Business Café’s rondom het thema ‘Water in de voedingsindustrie’. De eerste meeting vindt plaats in de vorm van een webinar.

Partners

7 vragen aan BSC-partner Hogeschool Van Hall Larenstein

Na 1 juni ziet het (hoge)schoolleven er heel anders uit. Daarom deze keer aan het woord: Koos Oosterhaven, manager Food Application Center for Technology (FACT). FACT is onderdeel van Hogeschool Van Hall Larenstein, partner van Bakery Sweets Center. 

Opleiding

Peet Ferwerda zwaait af als voorzitter werkgroep Opleiden

Met het opleveren van het profiel ‘Operator 2.0’, zet Peet Ferwerda (senior beleidsadviseur MBO Life Sciences) een stapje opzij als voorzitter van de werkgroep Opleiden van Bakery Sweets Center.

Algemeen

Susanne Lamers van Concorp haakt aan bij werkgroep Onderzoek & Innovatie

De werkgroep Onderzoek & Innovatie van Bakery Sweets Center wordt uitgebreid met Susanne Lamers, Innovation Manager bij Concorp. Deze producent van zoetwaren is onder meer bekend van de snoepmerken Autodrop, Oldtimers en Schuttelaar.

Column

Column Gemeente Leeuwarden: 'We blijven graag in verbinding'

Het is een bizarre tijd. We zien druk en onzekerheid. Maar we zien ook prachtige initiatieven ontstaan. In deze bijzondere tijd is onze inzet, als afdeling Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden, gericht op ondernemers informeren en faciliteren.

Algemeen

Theo van der Maten nieuw gezicht in Stuurgroep Bakery Sweets Center

De Stuurgroep van Bakery Sweets Center heeft een nieuw lid. Theo van der Maten van Beko Groothandel BV schuift aan en neemt daarmee de plek in van directeur coöperatie bij Beko, Marquerithe Verheul.

Opleiding

Bakery Sweets Center presenteert profiel voor Operator 2.0

Bakery Sweets Center (BSC) heeft een profiel opgesteld voor de opleiding Operator Bakkerij. Het profiel is toepasbaar in de bakkerij- en zoetwarensector. In september start een pilotgroep.

Corona

SOL: personal coaching in coronatijd

Wat is de impact van het Coronavirus op jouw medewerkers en leidinggevenden? SOL ziet veel onzekerheid ontstaan. Personal coaching biedt uitkomst.

Column Opleiding

Gemeente Leeuwarden: 'Verruiming MKB Voucherregeling'

Ondernemers kunnen de MKB-Voucherregeling van de provincie Fryslân ook gebruiken voor het om- of bijscholen van personeel. Tot de helft van de kosten wordt vergoed.

Partners

7 vragen aan BSC-partner Nielsen Massey

Hoe gaan onze partners om met deze coronacrisis? Deze keer aan het woord, general manager bij Nielsen Massey. De vanille-experts houden de zaak draaiende met thuiswerken en ploegendienst. Ook op zaterdag.

Productontwikkeling

Van Hall Larenstein + Bakery Sweets Center: kom met uw productidee!

Wilt u een nieuw product ontwikkelen of een nieuwe grondstof implementeren? Derdejaars hbo-voedingsmiddelentechnologen van Van Hall Larenstein gaan graag voor u aan de slag.

Partners

7 vragen aan BSC-partner Van der Meulen Hallum B.V.

Hoe gaan onze partners om met deze coronacrisis? We trappen deze reeks af met Arie Peerbolte, HR-manager bij Van der Meulen Hallum B.V.

Column

Column Gemeente Leeuwarden: 'Partijen verbinden'

Het is een bizarre tijd. We zien druk en onzekerheid. Maar we zien ook prachtige initiatieven ontstaan. In deze bijzondere tijd is onze inzet, als afdeling Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden, gericht op ondernemers informeren en faciliteren.

Algemeen

Mobiliteitsnetwerk Noord: partner voor HR-vraagstukken

Vanuit Bakery Sweets Center werken we nauw samen met het Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland (MOB) op het gebied van Human Resources (HR). Een aantal van de partners van Bakery Sweets Center is hier ook lid van.

Van der Kloet in Leeuwarden
Partners

Nieuwe partner: Van der Kloet, De Echte Bakker

Bakery Sweets Center is onlangs uitgebreid met een nieuwe partner: Van der Kloet, De Echte Bakker uit Franeker. Een ambachtelijke bakkerij met zes winkels.

Corona

NOW: stappenplan beschikbaar voor werkgevers

In deze periode zijn er veel vragen omtrent de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De werkgeversvereniging AWVN heeft een handig tienstappenplan gemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn