Op 2 juni introduceert Van der Kloet de circulaire bonbons met een proeverij in de winkel in Franeker.
In de krant! De studenten Food Innovation en het broodpastaproject.
Hogeschool Van Hall Larenstein is voor de derde keer uitgeroepen tot duurzaamste instelling voor hoger onderwijs in Nederland.
We gaan aan de slag met suikervervanging in bakkerij- en zoetwarenproducten. En met magnesiumzout in levensmiddelen. Doe je mee?
Het sociaal leerwerkbedrijf Empatec is lid van Bakery Sweets Center. Op naar een goede uitwisseling van werk en personeel!
Marten Boonstra, de Echte Bakker sluit zich aan als officieel lid van Bakery Sweets Center.
Op 20 juni zet Hogeschool van Hall Larenstein de deuren open voor bakkers en hun teams! Dan vindt het event Bakbekwaam LIVE plaats.
FjildLab organiseert op 16 mei een Kennisdag over Lokale Ketens in de Akkerbouw en melkveehouderij. In Dokkum.
Kom op 8 juni naar Aeres MBO Leeuwarden voor het event rondom de wendbare vakmens. Wendbaarheid is dé superpower van de toekomstige medewerker.
Bakkerij Faber en Bakkerij Smithuis presenteren een nieuwe vacaturesite. Met momenteel: 8 vacatures!
De bakkerijbranche schijnt te kampen met een imagoprobleem onder jongeren. Maar is dat wel zo? Stichting Bakkracht liet het uitzoeken.
De gezamenlijke actie van Beko Groothandel en Baker & Baker voor Pink Ribbon gaat door in 2023.
Bakery Sweets Center verwelkomt Cees Blom als nieuwste lid van onze bedrijvenvereniging!
Op 8 mei vindt een workshop FIT2030 plaats voor de HR-medewerkers binnen de partnerbedrijven van Bakery Sweets Center.
Pieter Geert van de Witte volgt de bakkerijopleiding aan het Friesland College. Hij behaalde de eerste prijs tijdens de jeugdvakwedstrijden.
De Smart Industry Hub geeft de komende maanden 4 extra Smart Factory workshops.
Gemeente Leeuwarden komt met een maatregelenpakket van 1,9 miljoen voor Leeuwarder ondernemers. Voor o.a. innovaties in de energie- en circulaire transitie.
YES, het project Broodpasta van Bakery Sweets Center/Mbo Life Sciences e.v.a. is genomineerd voor de GroenPact Impactprijs 2023!
Hoe lossen we de personeelstekorten op? UWV biedt een handig overzicht met 34 mogelijke oplossingen. Toepasbaar binnen Bakery Sweets Center
Verslag van de bustour tijdens de Week van de Kennismaking: halte Puur Posthuma in Wommels.
In de Week van de Kennismaking maakten werkzoekenden kennis met de bakkerijsector! Een verslag van het bezoek aan Hellema Hallum.
De consument van de toekomst gaat voor gezond, goed en gemak. Presentatie van Martijn Rol op het BSC-event.
Robert Krol en Tjeerd Jongsma over de eiwittransitie en de ontwikkeling naar regeneratieve landbouw, op het BSC-event op 23 maart.
Hans Praat van de NOM over de Smart Industry Hub: slimmer produceren = energie besparen.
Verslag van de presentatie van Sandra Berenpas en Marjolein Eenink van SOL, over de Arbeidsmarkt in transitie
Na 4 jaar wordt het project Wendbaar Vakmanschap in Lerende Organisaties afgerond. Wat hebben we geleerd? Kom 8 juni naar het event!
Binnen HR kennen we de term Employer Branding. Het is het merk van je organisatie. Het is wat je wilt uitstralen, intern en extern.
Op 5 april start de verkorte, 10-daagse opleiding, Operator bakkerij/zoetwaren - de basis. Download hier de flyer.
Hilco Wagenaar van Bakery Sweets Center vertelt waarom het zo belangrijk is om je als sector richting student en werkzoekende te laten zien.
Vanaf Terschelling houdt chocolaterie ChocMans zich bezig met het vervaardigen van de allereerste circulaire chocolade.
Werkzaam in de voedingsmiddelensector op hr-niveau? Meld je dan aan voor de voorlichtingsmiddagen van Hogeschool Van Hall Larenstein
Resultaten van de BSC-enquête 2022, door werkgroep Communicatie & Imago
De Week van de Kennismaking van Fryslân werkt! start met de BSC bustour! Langs Hellema Hallum en Puur Posthuma.
De nieuwste cursus van Bakery Sweets Center start woensdag 5 april. Een basiscursus die je klaarstoomt als operator binnen de foodsector.
HR-expert Marjolein Eenink adviseert BSC-leden binnen het FIT2030-programma. In een column geeft zij haar visie op de arbeidsmarkt.
Bakery Sweets Center organiseert op 23 maart een 4-in-1 event rondom het thema Futureproof, Natuurlijk!
Vakbeurs Food Technology op 12 en 13 april in de Brabanthallen Den Bosch.
De nieuwe wet- en regelgeving die betrekking heeft op het beheersen van de afvalstroom van verpakkingen wordt door onze partner Beko Verpakkingen uitvoerig toegelicht.
In de januari-editie van de nieuwsbrief (nieuwsflits) van Hogeschool Van Hall Larenstein een kort vraag-en-antwoordinterview met lector Lizette Oudhuis.
Een nieuw jongerenplatform moet scholieren enthousiasmeren voor een opleiding in de bakkerij.
Naast Bakery Sweets Center is sinds kort ook de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) aangesloten bij Food in Transitie 2030.
Benieuwd naar de activiteiten van Bakery Sweets Center? Dit filmpje toont 2022 in 2 minuten.
Dit jaar laat Bakery Sweets Center zich meer zien op scholen! Met onze werkgroepen én partners.
Het Open Huis van de Food Innovation Academy in Vlaardingen was een daverend succes. Ruim 200 mensen bezochten de combi food & opleiding.
Cecillia van Dongen is verpakkingsspecialist. Een ontzettend creatief beroep! Ze geeft haar kijk op duurzaamheid.
De bakkerij van Alfa College in Hoogeveen opent de deuren op 25 januari voor belangstellenden. Kom een kijkje nemen in de bakkerij!
Marjolein Eenink en Sandra Berenpas gaan zich namens SOL/FIT2030 inzetten voor Bakery Sweets Center.
Bakery Sweets Center organiseert weer een bustour voor werkzoekenden en studenten. Meld je alvast aan en ga mee op ontdekkingsreis!
In het kader van de Week van het Brood een leuk project van eerstejaars bakkerijstudenten: broodles geven op de basisschool!
Bakkersvak en Comcam organiseren een gratis webinar over de fluctuerende energieprijzen in de bakkerijbranche. Op woensdag 8 februari.
Het Bedrijfsontwikkelplan van Stichting Bakkracht, dat in 2022 als pilot startte, blijkt een groot succes. Meld je aan voor de ronde in 2023.
Een nieuw arbeidsmarktevent: Krachttour. Op 23 maart in schouwburg De Lawei in Drachten. Organisatie door Frylan Werkt.
Terugblik op Neerlands leukste foodbeurs: de Horecava in Amsterdam RAI.
Een uitgelezen kans voor bedrijven aangehaakt bij Bakery Sweets Center: presenteer jezelf tijdens de open dag van Mbo Life Sciences en Friesland College
Martina Sura (PhD) start deze maand het nieuwe lectoraat Eiwittransitie bij Hogeschool Van Hall Larenstein.
Beko Groothandel komt met een hartverwarmende actie voor Valentijnsdag: hartvormige donuts voor Pink Ribbon!
Verslag van de workshop WVLO door Arry Verhage, op het werkgeverssymposium Noordoost-Friesland bij Dokwurk in Dokkum.
Verslag van de workshop Open Hiring tijdens het Werkgeverssymposium bij Dokwurk in Dokkum. Wat zijn voor- en nadelen?
Bakery Sweets Center -voorzitter Bouwe de Vries blikt terug op 2022 en kijkt vooruit. Lees het eindejaarsbericht van onze voorzitter.
Verbeter je vaardigheden als leidinggevende tijdens de Bakery Sweets Center opleiding Leidinggeven aan wendbaar vakmanschap. Start januari 2023.
Aeres MBO en Hogeschool Van Hall Larenstein werken met opdrachten vanuit de praktijk. Wat voor effect heeft dit op de wijze van opleiden, op de studenten en docenten?
Sasin werkt bij Fortuin Dockum als continu verbeteraar. Wat deze functie precies inhoudt, vertelt hij je graag in de rubriek TalentZ.
De Federatie voor de Nederlandse Bakkerijsector is op 9 december formeel opgericht.
Friesland College en ROC Friese Poort fuseren en gaan per 2023 verder als Firda. Slaag je in je vak, dan slaag je in je leven, is de gedachte.
Bakery Sweets Center sluit zich aan bij het programma Food in Transitie 2030, dat bedrijven toekomstbestendig maakt.
Wat voor leider bent u? Een vernieuwer of een overlever? PA Consulting geeft vier cruciale leiderschapsgedragingen.
De prognose voor 2023 is volgens UWV niet al te best. De instantie verwacht dat veel werkgevers in de problemen komen door de hoge kosten.
Bakkerij Posthuma stapt over op Nedertarwe van Royal Koopmans. Dat viert de bakkerij op bijzondere wijze:.
De Bakery Sweets Center Bustour van 3 november: verslag van lijn 2. Door Dirk Westerhof.
Op 3 november kregen werkzoekenden en jobcoaches de unieke gelegenheid om te proeven van de bakkerij- en zoetwarensector.
De pilot Bedrijfsontwikkelplan, door stichting Bakkracht werd aangekondigd, trok meteen de aandacht van HR-adviseur Derkjan Marsman, werkzaam voor Bakkerij Smithuis in Oldenzaal en Bakkerij Faber in Hoogeveen.
Studenten en bedrijfsleven ontwikkelden van dit brood een versuikerde broodpasta, die kan dienen als suikervervanger in nieuwe levensmiddelen.
In een onderzoeksproject van Bakery Sweets Center werd van retourbrood versuikerde broodpasta gemaakt: een ingrediënt met vele mogelijkheden. Kom proeven op 10 november!
30 november organiseert Wurkstart in samenwerking een netwerksymposium voor werkgevers in Noordoost-Friesland. Locatie: Dokwurk
Bakery Sweets Center-partner Bakkerij van Esch in Zevenhuizen valt in de prijzen bij de landelijke speculaaskeuringen.
Fase 1 van het Bakery Sweets Center-onderzoeksproject rondom retourbrood en versuikerde broodpasta zit erop. Op 10 november tonen mbo- en hbo-studenten, docenten en onderzoekers de tussenstand.
Een bedrijvenbingo, een visitekaartjesuitwisselronde en een flink aantal pitches van 1 minuut. En dat allemaal in de lekker rumoerige, sfeerverlichte setting van poppodium Neushoorn. Dat vat FUTUREMAKERS goed samen.
Kandidaten aan de verkorte opleiding Broodbakker - de basis van Friesland College & Bakery Sweets Center sloten de cursus af met een rondleiding bij Koopmans Meel in Leeuwarden.
De Wilhelminapepermuntjes, wie kent ze niet? Ze worden al 130 jaar gemaakt door Fortuin in Dokkum. Partner van Bakery Sweets Center.
De Week van het Brood: 16-22 januari 2023. Volkorenbrood staat in de spotlights onder het motto: 'Volkoren, vol vezels, vol smaak.'
De NVWA maakt per 1 februari 2023 de inspectieresultaten van onder meer brood- en banketbakkerijen bekend. Een uitbreiding van 10 SBI-codes.
Bakery Sweets Center en Fryslân werkt! organiseren op 3 november de Tour de BSC. Ga je mee?
Levi Kuipers werkt op het bedrijfsbureau van Fortuin Dockum BV. Hij houdt zich bezig met planning, inkoop en beheer van stamdata.
De MBO Challenge Voedselverspilling gaat voor de vierde keer van start. Schrijf je in voor 15 oktober en help mee!
Medewerker in de Levensmiddelentechnologie. Vanaf nu werken medewerkers en deelnemers van Dokwurk aan een startkwalificatie hierin. Samen met Aeres / Bakery Sweets Center.
De boodschap die je als bedrijf naar buiten communiceert, moet kloppen met wat er op de werkvloer gebeurt. Anders vind je geen nieuwe medewerkers.
Het Nederlands Bakkerij Centrum doet onderzoek naar duurzaamheid in de bakkerijsector. Doe mee en vul de quick scan in.
De BakkersVakWedstrijden vinden in november plaats in het Abe Lenstra Station in Heerenveen. Koekbakken, Banketbakken en Broodbakken.
De speculaaskeuringen van Beko Groothandel zijn op 13 en 14 oktober. inleveren van het speculaas kan op 10 en 11 oktober bij een Beko bij u in de buurt.
Voorafgaand aan de volgende editie van FUTUREMAKERS op 12 oktober, vindt in de ochtend nóg een tof event plaats. Dan regelt Fryslân Werkt! namelijk speeddates tussen werkgevers en werkzoekenden.
Het meet&match event FUTUREMAKERS vindt op 12 oktober plaats in poppodium Neushoorn in Leeuwarden. Kom ook en ontmoet je nieuwe werkgever!
Een baan in de koekjesfabriek. Daar droom je toch van? Wouter Kloosterman (24) werkt bij Hellema Hallum. Verkoop, innovaties, trends spotten..
Een nieuwe verpakking voor Oldtimers drop! Met meer aandacht voor het smaakprofiel, vegan en premiumness. We spraken met Concorp.
Met een team was Bakery Sweets Center aanwezig op de Beko Najaarsdagen. We gingen in gepsrek met bakkers.
Stichting Bakkracht sluit zich aan bij FIT2030 met de projecten bedrijfsontwikkelplan en FUTUREMAKERS.
De Beko Najaarsdagen op 5 en 6 september zijn voor het eerst via de livestream te volgen. Maar gewoon écht langskomen is natuurlijk veel leuker en lekkerder.
Bij Troostwijk Auctions loopt momenteel een veiling van 349 bakkerijmachines. De veiling loopt tot en met 14 september om 10:00 uur.
De Bakery Innovation Academy (BIA) vind je in Vlaardingen. Hier komen onderwijs en bedrijfsleven samen, voor innovatief onderwijs. Bekijk de video.
Beko Najaarsdagen vindt plaats op 5 en 6 september in Nieuwegein. Kom langs en laat je bijpraten over de nieuwste marktontwikkelingen!
De leiderschapstraining van Bakery Sweets Center gaat in september weer van start. Hoe krijg je je medewerkers wendbaar? Leer het hier!
Na enkele jaren van voortzetten van de naam Bakkerij Braaksma, gaan Hiltje en Aaldert Bruinsma over op een nieuwe naam.
De grondstofprijzen rijzen de pan uit. Wat doet dit met de bakkerijondernemer, en wat voor effect heeft het op de consument? BSC-partners Romke van der Meulen en Bas van Esch vertellen.
De Bakkers van Verloop uit Gorredijk is volledig overgestapt op Nederlandse bloem en meel. Daarmee zijn ze de eerste in het Noorden!
Puur Posthuma zoekt versterking voor het winkelteam in Sneek. Je vindt de bakkerij aan het Sint Antoniusplein, vlakbij het station.
Hoe ga je als bakker of ijsmaker om met personeelstekort? Christof Thorrez van Surprice verstaat de kunst van het omdenken. Doe er je voordeel mee!
Food in Transitie 2030 is het programma waarin levensmiddelenbedrijven zichzelf toekomstbestendig maken. Ook Bakery Sweets Center doet mee!
Sandra is inmiddels ruim een jaar in dienst bij Bakkerij Braaksma in Oentsjerk. Daar zit ze helemaal op haar plek.
Werken in een patisserie en in de horeca? De Korenbloem Schaafsma in Franeker zoekt een verkooptalent. Solliciteer direct!
Wat kun je doen om wendbaar gedrag te versterken? WVLO ontwikkelde na diverse pilots een gereedschapskist met succesfactoren.
Elk bedrijf in elke sector heeft te maken met dezelfde issues. De top-5 tips om je medewerkers – en jezelf! – wendbaar te krijgen.
Het gigatekort aan stageplekken voor mbo'ers loopt langzaam in. Waren het er vorig jaar nog 20.000; nu zoeken 4,500 mbo'ers nog naar een stageplek.
Er komt steeds meer behoefte naar gezonde producten en goede voorlichting. Verslag (deel 2) van de Bakery Sweets Session over vezels.
Verslag (deel 1) van de Bakery Sweets Session over vezels. Het belang van een gevarieerd vezelrijk voedingspatroon. Door Keep Food Simple.
Burgemeester Bert Wijbenga opende maandag 20 juni officieel de Food Innovation Academy (FIA) aan de Industrieweg in Vlaardingen.
De Food Innovation Academy is officieel geopend. We waren erbij en schoten wat beelden van het interieur. Ter inspiratie!
FUTUREMAKERS is een matching event voor studenten, werkzoekenden en het bedrijfsleven. Een saaie banenmarkt? Welnee. Bingo en Pitch Plaza!
Anne de Wit loopt stage bij Bakkerij Borgesius in Bunschoten. Ze kwam er terecht via FUTUREMAKERS.
De Beko Najaarsdagen staan weer op de agenda. Op maandag 5 en dinsdag 6 september in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.
Meld je aan voor de kennissessie over vezels en kom alles te weten over deze bouwstof. En over het belang van een vezelrijk dieet.
Versuikerde broodpasta in snoep, is dat mogelijk? Om hier achter te komen zijn studenten Food Innovation woensdag 25 mei op bezoek gegaan bij Concorp.
De cursus Broodbakker - de basis is weer van start. Acht cursisten maken zich klaar voor een baan in de bakkerij.
De Kennisbank Food is dé database met relevante vakinformatie voor studenten en docenten in mbo food.
Smaakprofessor Peter Klosse schudde mbo-fooddocenten wakker op het Food for Teachers congres. "We moeten anders omgaan met voedsel!"
SVH Meesterijsbereiders Nils Hendrikse en Bas van Haaren ontwikkelden samen een boek: -12° Gelato. Een ware ijsbijbel.
Samen met Keep Food Simple organiseert Bakery Sweets Center een kennissessie over vezels. Wat weet jij van vezels?
De Waddenmolen in Uithuizermeeden wil meer inzetten op Nederlandse baktarwe. Regionaal betrokken, minder foodmiles en een goed verhaal
Hoe ver moet een bakker de stijgende inkoopkosten doorberekenen? En zijn er alternatieven? Een session met Beko Groothandel en Beko Advies
Een Session met een belangrijke vraag: hoe krijgen we de vacatures in de bakkerij- en zoetwarensector gevuld? Verslag van een brainstorm.
Wat is er zo tof aan werken in de bakkerij- en zoetwarensector? We vragen het aan jonge talenten. In de rubriek TalentZ. Sanne is banketbakker en docent.
Wat zijn de succesfactoren voor wendbaar vakmanschap? TNO en SOL delen de verhalen van vijf pilots in een masterclass. 30 juni in Dokkum.
Op excursie naar Molkwarder Koeke in Joure. Heerlijk, warme koeken vers uit de oven!
Op dinsdag 31 mei barst de strijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland weer los. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof?
De nieuwste partner van Bakery Sweets Center is er één die zich compleet toelegt op mineralen. Het Veendamse Nedmag wint magnesiumzout.
Autodrop en KraftBier ontwikkelden samen een uniek biertje; een fris en fruitige IPA. Daarmee introduceren zij de eerste Candy IPA in Nederland. De IPA is vanaf deze week in-store en online te koop.
De broodprijs zou verdubbelen, aldus de media. Nieuwste cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) laten echter het tegendeel zien.
Sensorisch Marktonderzoeksbureau Essensor neemt per april het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) over.
De toepassingen voor versuikerde broodpasta vinden we vooral in bakkerijproducten. Maar wat kunnen we ermee in schepijs? Op excursie naar het IJscentrum!
20 april vond de kick-off plaats van het project ‘high quality vegan kleinbrood’ op het Friesland College.
Wat is er zo tof aan werken in de bakkerij- en zoetwarensector? We vragen het aan jonge talenten. In de rubriek TalentZ. Hendrik is procesoperator bij Royal Steensma.
Op 14 april vindt de derde editie plaats van de bake-off tussen het ROC Zadkine en het Albeda College.
Stichting Samen Tegen Voedselverspilling verspreidt deze Pasen 1,3 miljoen stickers op broden. Om broodverspilling te verminderen.
Friesland College is van plan om in 2022 te starten met de opleiding Leidinggevende Bakkerij (niveau 4). Een peiling naar de behoefte hiernaar.
Voor het komende lesjaar heeft de bakkerijopleiding van het Friesland College een mooie praktijkopdracht in de startblokken staan. Eén waarbij bakkerijstudenten basisschoolleerlingen laten kennismaken met de bakkerij. Voor de pilot zoeken we 4 (BSC)-bakkers.
Met een certificaat en een bos bloemen sloten de deelnemers de basiscursus Broodbakken aan het Alfa College in Hoogeveen af. De bakkerijsector is met deze 10-weekse opleiding een groep vakspecialisten rijker.
Hoe raak je wegwijs op de werkvloer en achter de knoppen in een groot bakkerijbedrijf? BlueSkills ontwikkelde hiervoor een oplossing: de 3D scan.
Sociaal ontwikkelbedrijf Dokwurk opende vrijdag 8 april op feestelijke wijze het nieuwe pand in Dokkum. Alles is uit de kast gehaald voor een fantastisch festival.
Graag stellen we jullie voor aan een kandidaat die jullie hulp nodig heeft bij het vinden van een passende werkplek binnen Bakery Sweets Center.
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema binnen voeding. En in hoeverre is het verbouwen van graan en het bakken van brood nou schadelijk voor het milieu?
Aan het begin van de coronacrisis zagen niet alleen supermarkten, maar ook speciaalzaken hun omzet enorm stijgen. Twee jaar later doet alleen de bakkerij het nog veel beter.
Ben jij een ondernemer in de voedselverwerkende industrie? Let dan op! Circulair Friesland organiseert diverse Circo tracks en demo's voor de foodindustrie.
We brachten een bezoek aan de foodbeurs Sigep in Italië. Dit zijn de 5 trends in patisserie en 5 trends in brood.
Wie op zoek is naar een (andere) baan en daarvoor een korte opleiding nodig heeft, kan op 31 maart naar het online event Scholing Werkt!.
Wat is er zo tof aan werken in de bakkerij- en zoetwarensector? We vragen het aan jonge talenten in de rubriek TalentZ. Merel is productmanager bij Borgesius.
Een update van onze kwartiermaker Zij-instroom, Dirk Westerhof. "We maken stappen, maar we hebben jullie nodig!"
Een maand na de kick-off van het Bakery Sweets Center-project rondom Broodpasta is het tijd voor een tussenstand. Studenten aan Mbo Life Sciences hebben hard gewerkt aan het vinden van toepassingen voor de versuikerde broodpasta.
Het Nederlands Bakkerij Centrum houdt op 24 maart 2022 de themadag Granen in Nijkerk. Aanmelden is nu mogelijk.
Fryslân werkt biedt in samenwerking met Bakery Sweets Center de cursus Gistdegen aan. Start 29 maart.
Hoe kunnen we de retourstroom van brood reduceren of opwaarderen? Daar buigen Bakkerij Faber, EBIC en tientallen studenten zich over.
Hellema Hallum hield afgelopen week het Meet & Taste event. Interactieve, dynamische 1-op-1-sessies met klanten om ze bekend te maken met de nieuwste producten.
Wat is er zo tof aan werken in de bakkerij- en zoetwarensector? We vragen het aan jonge talenten. In de rubriek TalentZ. Senna is leerling supervisor logistiek bij Bakkerij Kamstra.
Onderwijsbureau Semko is op zoek naar bakkers die enthousiast kunnen vertellen over hun beroep. Onder andere in de regio Friesland.
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Bakery Sweets Center is het Jaarplan 2022 gepresenteerd. Met een overzicht van acties en ambities.
Gepersonaliseerde voeding wordt steeds belangrijker. Ook in de topsport. Zo zijn er bijvoorbeeld sportbroodjes ontwikkeld. Verslag van het Food for Teachers webinar op 3 februari.
Konfijtspecialist Royal Steensma neemt de activiteiten over van Canditfrucht. De productie verhuist van Sicilië naar Franeker.
Werken in de bakkerij? Bakker Goedhart is op zoek naar medewerkers op hun locatie Emmeloord. We delen er drie. Reageer snel!
De 10-daagse cursus Gistdegen die op 24 januari startte aan het Alfa College in Hoogeveen is een daverend succes. Een klas enthousiaste deelnemers afkomstig van BSC-bedrijven en werkzoekenden zorgen ervoor dat er nu al naar een tweede ronde wordt gekeken.
Steeds meer mensen geven de voorkeur aan contactloos betalen. Dan kan met een wearable, telefoon of pinpas. Vooral jongeren doen het,
De eerste cursus Gistdegen op het Alfa Collega in Hoogeveen gaat maandag 24 januari van start. In totaal doen veertien cursisten mee.
Scholen en opleidingen vragen steeds vaker hulp van bedrijven. Een samenwerking met één of meerdere studenten kan heel waardevol zijn. Een aantal mogelijkheden.
Naast de verkorte opleiding Gistdegen kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de 18-daagse opleiding Brood & Banket.
Het Nederlands Bakkerij Centrum houdt op 24 maart 2022 de themadag Granen in Nijkerk. Hoofdonderwerp is de eiwittransitie.
Het bedrijven- en kennisnetwerk Bakery Sweets Center speelt met het idee van een fysieke ontmoetingsplek voor de bakkerij- en zoetwarensector. Zo ver zijn we met het idee.
De oliebollenactie van Bakkerij Braaksma voor de stichting ALS leidde tot een eindbedrag van 2777 euro. De cheque is inmiddels in ontvangst genomen.
De Open Universiteit doet onderzoek naar de ontwikkeling binnen werkgeversnetwerken, zoals Bakery Sweets Center. Doe mee & draag bij!
Stichting Bakkracht start in 2022 een pilot met 15 bakkerijen. Een bedrijfsontwikkelplan helpt werkgevers en werknemers leren en zich ontwikkelen.
Stichting Week van Snoep Goed zet zich in voor een gezonder Nederland. Dat doen ze met de Week van Snoep Goed, van 17 tot en met 23 januari.
Hoe ziet de toekomst van de bakkerijbranche eruit? En wat betekenen de trends voor u? Hoor het als eerste tijdens de talkshow op 27 januari.
Leden van Bakery Sweets Center met vragen over de herkomst van grondstoffen kunnen vanaf nu Hogeschool Van Hall Larenstein inschakelen.
De Week van het Brood 2022 draait om volkorenbrood. Vraag nu het campagnemateriaal op om er een knallende volkorenweek van te maken.
Dirk Westerhof is aangesteld als kwartiermaker zij-instroom voor Bakery Sweets Center. Hij is de matchmaker tussen werkgever en werkzoekende.
Oliebollen verkopen voor Stichting ALS, dat doen ze dit jaar bij Bakkerij Braaksma in Oentsjerk. Help ze aan een fikse cheque!
Bakkerij van der Kloet is als supporter van SC Cambuur ook een van de trotse supporters van Stichting Cambuur Verbindt. Bekijk het filmpje!
Eén van de trainees die aan de pilot Innovatietraineeship meedoet, is Kika Lewak. Ze deelt haar ervaringen. Zit jij bij de tweede ronde?
De pilot Innovatietraineeship, van oa Hogeschool Van Halle Larenstein, krijgt een vervolg. Ben jij een van de 15 studenten die hiermee start?
In maart start Food Skills Netwerk, het excellentieprogramma van Friesland College, met 8-weekse uitdagingen van het bedrijfsleven.
Sietske van der Bij sluit zich aan als werkgroeplid van Communicatie & Imago, binnen Bakery Sweets Center. Ze bruist van de energie en ideeën.
Bakery Sweets Center ging met de billen bloot in het nieuwe online magazine H@P. Het magazine, dat eind november werd gelanceerd, besteedt onder meer aandacht een opleidingsdilemma binnen Bakery Sweets Center.
Diverse leden van Bakery Sweets Center vielen in de prijzen tijdens de BakkersVakwedstrijden 2021. We spraken met 'onze' winnaars.
Uitzendbureau Het Ambacht sluit zich aan bij Bakery Sweets Center. De vereniging is een opleider rijker, die de taal van de bakker spreekt.
Royal Steensma koopt sinaasappelschillen in bij een Nederlandse sinaasappelschillenfabriek. De schillen worden opgewaardeerd tot konfijt.
eerste kwartaal van 2021 aanzienlijk beter is gedraaid dan in 2020. Redenen zijn de vroege paasdagen én de coronaperiode.
Hoe profileer je jezelf als bakker op de social media? We zetten drie bakkers bij elkaar en ze kwamen met de volgende 11 tips voor je.
FIA host weer een leuk kenniscafé. Het is online, en duurt van 16:00 uur tot 17:00 uur. Het thema: samenwerkingsverbanden in food.
54.000 positieve coronatesten in één week is voor het kabinet reden genoeg om de maatregelen weer aan te scherpen. Zo is het mondkapje weer terug van een paar maanden weggeweest.
Groenpact/CIV Groen organiseert Food for Teachers: het live event voor mbo-opleiders in food. Op 25 november bij De Groene Afslag in Laren.
Food Skills Netwerk, onderdeel van Friesland College, roept leden van Bakery Sweets Center op om samen een nieuwe invulling te geven aan het bakkerij- en foodonderwijs. Exclusief met partners van BSC organiseert Friesland College een brainstormsessie op 17 november.
World Skills Netherlands is de organisatie achter de jaarlijkse wedstrijden voor het praktijkonderwijs. Wat kan Bakery Sweets Center hierin betekenen?
Bakery Sweets Center verwelkomt Dokwurk als nieuwste lid. Het Sociaal Ontwikkelbedrijf in Dokkum is onder andere co-packer.
Gemeente Leeuwarden en Bakery Sweets Center zijn op zoek naar een ᴋᴡᴀʀᴛɪᴇʀᴍᴀᴋᴇʀ ᴢɪᴊ-ɪɴꜱᴛʀᴏᴏᴍ. Reageer voor 2 november!
Sjoerd Jellema van Bakkerij Faber / Smithuis in Hoogeveen wordt door het platform NoMilk2Day geïnterviewd. Te lezen via deze link.
Futuremakers: het event waar studenten en bedrijven elkaar ontmoeten. De pilot was op 13 oktober in Leeuwarden. Bekijk de foto's!
Kennisbank Food is vernieuwd en roept op om input te sturen. Voor foodprofessionals, huidige en toekomstige.
Betrokken medewerkers zijn essentieel bij wendbaar vakmanschap in lerende organisaties. Maar dat is niet altijd gemakkelijk. Verslag van een masterclass.
Koninklijke Borgesius is met spoed op zoek naar chauffeurs voor de nacht- en weekenddiensten. Wie heeft de gouden tip?
Bij Hellema werken betekent: werken in een groot internationaal bedrijf, maar met de fijne sfeer van een familiebedrijf. Ontdek het op FUTUREMAKERS.
Futuremakers is het matchmaking event tussen bedrijfsleven, studenten en werkzoekenden. Onze partner Concorp, snoepjesfabrikant, is erbij!
De inschrijving voor de BakkersVakwedstrijden is van start. Wie valt er op 10 november in de prijzen? Volg de livestream vanuit Drachten.
Wat is het toch met al die vrouwen die rond hun dertigste de biezen pakken en elders een andere uitdaging aan gaan? In de vraag schuilt deels al het antwoord.
FUTUREMAKERS vindt plaats op 13 oktober 2021 in Leeuwarden. Aanwezig zijn de Bakkers van Verloop. En wel om deze reden.
De basiscursus Gistdegen start weer in oktober. We zoeken cursisten en stageplekken!
Susanne Lamers, werkzaam bij Concorp, is de nieuwe voorzitter van de werkgroep Onderzoek & innovatie. Ze vertelt over de plannen van de werkgroep.
Leren om nóg beter te delegeren. Dat was voor kwaliteitsmanager Aly Smit van Nielsen Massey één van de aanleidingen om de Leiderschapstraining van Bakery Sweets Center (BSC) te volgen. Ze deelt haar ervaringen.
FUTUREMAKERS is het nieuwe evenement in Leeuwarden dat studenten en werkzoekenden met bedrijven matcht. Op een laagdrempelige manier!
#bakkerlaatjezien is de campagne van Bakery Next en Bakkerij Support. Bakkers worden uitgedaagd om zichzelf van hun beste kant te laten zien.
Bakkers in het Noorden: schrijf je in voor het Nationaal Schoolontbijt! dit kan tot 1 oktober 2021. Het NSO vindt plaats van 1-5 november.
Erik Jousma is als accountmanager bij gemeente Leeuwarden verbonden aan Bakery Sweets Center. Hij stelt zich aan ons voor.
Het vakblad EVMI organiseert een hackaton op Food Technology, 1 en 2 december. Met 3 challenges, o.a. over korte voedselketens en bonen.
FUTUREMAKERS staat op de agenda voor 13 oktober aanstaande. De organisatie van het matchmaking event voor studenten, werkzoekenden en bedrijven heeft een ontzettend enthousiaste club bereid gevonden om het event in te vullen.
De eerste training 'Leidinggeven aan wendbaar vakmanschap in lerende organisaties' is succesvol afgerond. In november start de tweede ronde.
Best of MIE 2021: Je verdiept je in het brein van de consument, krijgt tips en tricks op het gebied van marketing. Utrecht, 22+23 september.
De B2B-markt kan veel meer doen met customer experience, ook wel klantbeleving. Dat stelt onderzoeksbureau Blauw in een whitepaper.
De consumptie van huishoudens trekt in juni 2021 weer wat aan. Dat meldt het CBS. We zitten echter nog niet op het niveau van 2019.
Kaneel wordt veelvuldig in zuivel toegepast in de vorm van aroma’s, maar het toevoegen van het specerij in poedervorm was tot voor kort niet mogelijk. Daarom schakelde Royal Polak Spices de hulp in van vier studenten voedseltechnologie.
Het nieuwe Food Skills Netwerk is een excellentieprogramma van Friesland College en Bakery Sweets Center. Studenten gaan hands on aan de slag met vraagstukken.
Futuremakers is het nieuwste event voor werkgevers en werkzoekenden in Leeuwarden. Georganiseerd door de food- en processector. 13 oktober '21
Borgesius en bakker Goedhart bestaan 125 jaar en ontvangen het predicaat Koninklijk. Een artikel van Bakkerswereld over dit gerenommeerde bedrijf.
Uit onderzoek van Katinka de Maat en Thijs Wiggers, studenten voedingsmiddelentechnologie aan Hogeschool Van Hall Larenstein, is gebleken dat het maken van kombucha van oud brood een complex product is met een eigenzinnig productieproces.
Als organisatie werk je graag met wendbare vakmensen. Maar wat zijn dat eigenlijk en wat is ervoor nodig? We noemen vijf ingrediënten.
Maar liefst drie mooie vacatures bij Hogeschool van Hall Larenstein. Ze zoeken drie docenten voedingsmiddelentechnologie. Twee voor in Velp (Gld.) en één in Leeuwarden.
Van 7 tot en met 13 september 2021 is het tijd voor de derde editie van de Verspillingsvrije Week. Organisator Samen Tegen Voedselverspilling inspireert deze week Nederlanders om thuis minder voedsel te verspillen.
Katinka de Maat en Thijs Wiggers onderzoeken hoe oud retourbrood herverwerkt kan worden. De twee studenten Voedingsmiddelentechnologie aan het van Hall Larenstein zien mogelijkheden in kombucha.
Het tweede deel van Nederlands grootste Marketing Insights Event (MIE) vindt in 2021 plaats op 22 en 23 september in de Jaarbeurs in Utrecht. Het thema ‘It’s all about insights’ staat ook tijdens Best of MIE centraal.
Uit de jaarlijke BSC-enquête komen verrassende resultaten. De koers voor de werkgroep Onderzoek & Innovatie is bepaald.
Sander de Rouwe, gedeputeerde van provincie Friesland, is supporter van Bakery Sweets Center. Hij sprak de leden toe tijdens de ALV.
Lizette Oudhuis van Hogeschool van Hall Larenstein is op zoek naar partners van Bakery Sweets Center met interesse in het 3D-voedselprinten.
Stichting BakkersVakWedstrijden heeft het thema voor de sierstukken van dit jaar bekend gemaakt. Het thema voor 2021 is: kerst.
Bij Bakkerij van Esch werden de leerpunten van een cursus al snel vergeten. Sinds kort niet meer, omdat de collega’s samen en voor elkaar trainingsavonden organiseren. “Ontzettend leuk, leerzaam en succesvol”.
Mevrouw de Molenaar bakt brood van haar eigengemalen tarwe. Dit doet ze samen met Jippe Braaksma in Witmarsum. Regionaal, puur en eerlijk.
Hoe zet je een product succesvol in de markt? Cloetta, o.a. van Sportlife, laat consumenten testen. Smaak is daarbij misschien wel het belangrijkst. Bij goede resultaten, volgt lancering.
In 2050 leven er bijna 10 miljard mensen op deze aarde. Hoe gaan we al die monden voeden? Deze vraag stond centraal tijdens het Kenniscafé van Food Innovation Academy, 1 juni. Professionals en studenten reikten diverse oplossingen aan.
Investeren in personeel met behulp van de SLIM-subsidie. Hoe werkt dat eigenlijk en wat wordt precies vergoed? Die vraag werd beantwoord tijdens de Bakery Sweets Sessions Investeren in je personeel, slim!
Uit bijna vijftig creaties koos de jury Ruben Koelman (18) uit Heemskerk als winnaar van de beste aardbeienslof van Nederland 2021.
De cursisten aan de basiscursus Gistdegen van Bakery Sweets Center doen beurtelings verslag. Tijdens de cursus leren ze brood bakken en vooral: brood leren begrijpen.
Mark van der Werf volgde met veel enthousiasme de cursus Gistdegen en werd beloond met een baan als procesoperator bij Bakkerij Kamstra in Wolvega.
Food Innovation Academy (FIA) organiseert op dinsdag 1 juni een online kenniscafé VIA FIA over voedselproductie in de toekomst.
Met 350 stuks oranjekoek voor de medewerkers viert Hellema Hallum deze week het 160-jarig jubileum. In 1861 richtte Andele Hellema de banketbakkerij op in het dorp, die uitgroeide tot een wereldwijde speler op het gebied van koekjes, bars en bites voor de hele familie.
De SLIM-subsidie is toegekend aan Bakery Sweets Center. Hoe partners van BSC hiervan kunnen gebruikmaken, wordt toegelicht in een tweetal Sessions.
Een mooie vacature bij banketbakkerij De Korenbloem & Schaafsma: ze zoeken een fulltime banketbakker m/v.
Generatie Z, jongeren geboren tussen 2001 en 2015, zijn de medewerkers en ondernemers van de toekomst. Hoe bereik je ze? Groenpact organiseert hierover het online seminar de Groene Werelden op 27 mei.
Succesvolle ondernemingen in de provincie Groningen kunnen zich aanmelden voor de Groninger Ondernemingsprijs, editie 2021. Doe dit voor 21 mei.
In de Bakery Sweets Session over Het nieuwe bakken waren de sprekers het er over eens: in de toekomst wordt er gebakken op zelfopgewekte elektriciteit of waterstofgas. Vooralsnog is die overstap voor veel bedrijven te groot. Maar, de bakkerij verduurzamen hoeft niet in een keer. Het kan ook in kleine stappen.
Bakkerij-applicatietechnoloog Frits Pluimers blikt terug op de Ovens-session, die hij mee-organiseerde op 20 april 2021.
Bakken met zo min mogelijk warmteverlies en zonder uitstoot van CO2: dat is het nieuwe bakken. Hoe gaat dat worden gerealiseerd? Drie partners gaven hun mening tijdens de Bakery Sweets Session over Het nieuwe bakken.
Drie van de zes zussen Hellema staan klaar om binnen drie jaar Helwa Wafelbakkerij in Hallum over te nemen van vader Doeke. Een verhaal over opvolging en ambities.
Twee lessen lang stond de opleiding Gistdegen in het teken van desem. Onder leiding van Christa Bruggenkamp maakten de deelnemers hun eigen desemcultuur.
Essensor is de nieuwste partij binnen de Food Innovation Academy (FIA). Deze zomer nog opent de marktleider in sensorisch onderzoek een vestiging in het gebouw in Vlaardingen.
Patissiers Hidde de Brabander, Bart de Gans en Jurgen Koens zijn op zoek naar de beste aardbeienslof van Nederland.
Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) heeft een opleidingsaanbod samengesteld met gratis trainingen en cursussen. Deze vallen onder de subsidieregeling NL Leert Door.
De Basiscursus Gistdegen van het Bakery Sweets Center gaat op 12 mei voor de tweede keer van start. Tijdens deze cursus staat de basis van het broodbakken centraal.
De cursisten aan de basiscursus Gistdegen van Bakery Sweets Center doen beurtelings verslag. Tijdens de cursus leren ze brood bakken en vooral: brood leren begrijpen.
Kennisbank Food is een databank voor mbo'ers. Met het doel meer regie over het eigen leerproces. Bakery Sweets Center-partners: doen jullie mee?
Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) stimuleert een leven lang leren. Om je een indruk te geven hoe HVHL je kennis kan verrijken is er op donderdag 15 april 2021 een online open middag.
Banketbakkerij De Korenbloem & Schaafsma is aspirant-lid van Bakery Sweets Center. In april opent een nieuwe vestiging in Franeker. Met ijs.
De cursisten aan de basiscursus Gistdegen van Bakery Sweets Center doen beurtelings verslag. Tijdens de cursus leren ze brood bakken en vooral: brood leren begrijpen.
Twee studenten aan Hogeschool Van Hall Larenstein doen hun afstudeerproject voor Bakery Sweets Center. Doel: een nieuwe bestemming vinden voor oud brood.
Bakker Boonstra in Akkrum en Grou is aspirant-lid van Bakery Sweets Center. Marten Boonstra hoopt samen tot nieuwe innovaties te komen. Onderscheidend van de retail.
De cursisten aan de basiscursus Gistdegen van Bakery Sweets Center doen beurtelings verslag. Deze dag draait om korstdegen.
Studenten aan Hogeschool van Hall Larenstein geven Concorp inzicht in de verpakking van Autodrop en komen met adviezen.
Bakery Sweets Center verwelkomt Beerse Brood & Banket als nieuwe partner. Hein Beerse focust zich vooral op het thema opleiden.
Yellow Chips in Emmeloord voerde in 2020 een pilot wendbaar vakmanschap in lerende organisaties. Ze doen daarvan verslag tijdens een webinar op 23 maart.
De cursisten aan de basiscursus Gistdegen van Bakery Sweets Center doen beurtelings verslag. Tijdens de cursus leren ze brood bakken en vooral: brood leren begrijpen.
Royal Steensma, Debic en Bakeplus starten een spaaractie voor bakkerijklanten. Je spaart voor een Bricks-bakkerij. De actie wordt ondersteund met speciale bouwsteengebakjes. Start voor Pasen, is het advies.
De basiscursus Gistdegen is van start. Tijdens de eerste les draaide het om broodverbetermiddelen. De deelnemers onderscheiden broodjes met en zonder broodverbetermiddel van elkaar.
De bakker is een oude, stoffige man. Dat is het beeld van veel consumenten. Hiltje en Aaldert Bruinsma van Bakkerij Braaksma in Oenkerk bewijzen het tegendeel.
Een groot aantal vertegenwoordigers van de bakkerij tekenden op 11 februari 2021 een manifest waarin een beter imago als doel wordt gesteld.
Op 20 april organiseert Bakery Sweets Center een session over ovens en energiebesparing. Deelname is gratis, meld u aan!
Brood van regionale tarwe zit in de lift. Studenten aan Hogeschool Van Hall Larenstein onderzochten in opdracht van Bakery Sweets Center hoe deze tarwe is te optimaliseren.
Holland Ingredients meldt zich als aspirant-partner van Bakery Sweets Center. Al sinds de oprichting in 2007 produceert het in Meppel gevestigde bedrijf natuurlijke kleurstoffen. De leverancier brengt kleur aan allerhande producten: van snoep en chocolade, tot yoghurtdrink, taartglazuur en zelfs diervoeding.
Cloetta is als een van de zoetwarenproducenten partner van Bakery Sweets Center. Van deze refreshment specialist nemen Anneriek Sijperda (HR) en innovatiemanager André van der Schaaf zitting in zowel het bestuur als de werkgroep Opleiden. Een introductie.
Wie van lekker eten houdt maar ook op zijn gezondheid let, kan nu kiezen voor gezonde pannenkoeken. Jorik Roodink, vorig jaar afgestudeerd in Voedingsmiddelentechnologie op Hogeschool Van Hall Larenstein, heeft van zijn schoolproject zijn eigen bedrijf gemaakt.
De basismodule Gistdegen gaat in februari van start. In tien weken tijd krijgen deelnemers een gedegen introductie in de bakkerij.
Brood van de ambachtelijke bakker is van op en top kwaliteit. Bestel brood van gisteren via Too Good To Go. Steeds meer bakkers in het Noorden doen mee.
Fryslân Werkt start met een bulletin met daarin BSC-vacatures voor zij-instromers in de bakkerij- en zoetwarensector.
Hogeschool van Hall Larentein zoekt opdrachtgevers voor de minor Ondernemerschap. Een project van een haljaar waarbij studenten een uitdaging binnen uw bedrijf aanpakken.
Alex Tabak helpt zij-instromers aan een baan in de bakkerij- en zoetwarensector. Met behulp van Bakery Sweets Center. Hij is maar wat trots op de club.
Het bestuur van de bedrijvenvereniging Bakery Sweets Center is officieel benoemd. Lees hier wie er zitting nemen in het bestuur.
Column Bouwe de Vries over de bedrijvenvereniging Bakery Sweets Center. De Vries neemt zitting in het bestuur van de bedrijvenvereniging.
De leiderschapstraining van Bakery Sweets Center is in volle gang. We tekenden de ervaringen van een van de cursisten op.
Bewustwording van eigen gedrag is eerste stap naar goed leiderschap. Met dat inzicht startte de leiderschapstraining van Bakery Sweets Center.
De werkgroep Onderzoek & Innovatie gaat werken met een rouleringssysteem, waarbij halfjaarlijks een nieuwe voorzitter wordt aangesteld. Per 1 januari neemt Cees van den Hoed het voorzitterschap over van Lizette Oudhuis.
Hogeschool van Hall Larenstein toont een overzicht van Bakery Sweets Center-stageplekken en afstudeeropdrachten in de studentenomgeving.
Dijkstra's Broodspecialiteiten is aspirant-partner van Bakery Sweets Center. Henk Wijnja wil dat we brood gaan behandelen als premium product.
Voor een vacature in food ga je sinds kort naar foodbanen.nu. Door een doorplaatsformule verhoogt het bereik van je vacatures enorm.
Friesland College start binnenkort met de tienweekse training Gistdeegproducten. Dit om tegemoet te komen naar de vraag naar gedegen grondstoffenkennis.
12 kandidaten deden op 17 en 18 november examen aan de opleiding Patissier van het Friesland College in Leeuwarden. Eén van hen brengt verslag uit.
Samen met het regionaal vakonderwijs werken aan meer basiskennis bij leerling-bakkers. De reden voor Jozeph Verloop om aan te sluiten bij BSC.
Column van Gina Tromp van Gemeente Leeuwarden over aandacht in het magazine Food Locaties. We zetten Leeuwarden en de regio op de kaart voor foodondernemers.
Voor de open dag van Mbo Life Sciences op 24 november, zette Nordwin College de Fryske Vlogger in. De friestalige YouTuber bezocht onder andere de bakkerij.
Friesland College houdt een Open Week, met webinars. Meld je aan voor de webinars Bakkerijopleiding op 18 en 19 november.
Het eigen Youtube-kanaal van Bakery Sweets Center is een feit. In de playlist Bakery Sweets tips bundelen we filmpjes die de bakkerij- en zoetwarensector goed weergeven.
De patisserie- en bakkerij finale van World Skills 2021 vindt plaats bij onze bondgenoten van de Food Innovation Academy in Vlaardingen.
Hoe maak je in deze tijd studenten enthousiast voor een opleiding in de bakkerij? Mbo-scholen staan voor een uitdaging. Bakery Sweets Center roept op de sector in beeld te brengen.
Alex Tabak probeert iets positiefs te halen uit de coronacrisis. Cocoonen en thuis van familie en goed eten genieten zijn voorbeelden.
Het project waarbij gemeente Leeuwarden zij-instromers aan een baan helpt in de bakkerij, verandert van opzet. Maatwerk leveren uit een-op-eengesprekken is nu het doel.
Molkwarder Koeke is de nieuwste partner van Bakery Sweets Center. De marktleider in onder andere sûkerlatten wil innoveren met traditie.
Recall actie verontreinigd sesamzaad, afkomstig van 3 leveranciers uit India.Geldt ook voor producten waarin de sesam is verwerkt.
Begin 2021 organiseert Bakery Sweets Center een Session over Ovens. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en hoe verbeteren we onze knowhow?
De speculaaskeuring van 2020 kent een recordaantal inzendingen. Georganiseerd door Beko. Maar liefst 369 inzendingen dit jaar!
De algemene ledenvergadering van Bakery Sweets Center is tot nader order uitgesteld. Dit vanwege het nieuwe pakket coronamaatregelen.
Column van Gina Tromp van Gemeente Leeuwarden over creativiteit in coronatijd. Over kerstpakketten, bezorgen en afhalen en de komst van Dille&Kamille.
De Bakery Sweets Center leiderschapstraining gaat op 22 oktober van start. Met acht enthousiaste deelnemers starten we deze pilot.
De BakkersVakWedstrijden van 2020 gaan niet door. Redenen zijn het oplopende aantal coronabesmettingen en de aangescherpte regels vanuit leveranciers.
Dutch Food Week 2020 gaat door van 10 t/m 17 oktober! U kunt nog een activiteit aanmelden. Dit kan ook een online activiteit zijn.
Een rondetafelsessie tussen ambacht en onderwijs moet antwoord geven op de vraag: Waar ligt de opleidingsbehoefte voor de ambachtelijke bakkerij? Kort verslag van een rondetafelsessie, georganiseerd door Bakery Sweets Center.
Bij Casteleijn Stroopwafels BV maken ze een verandertraject door. Onder het motto niet harder, maar slimmer werken. Met hulp van OnProve.
Een delegatie van de gemeente Leeuwarden ging op werkbezoek naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Inspirerend!
Binnen de hbo-opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness, te volgen aan Hogeschool van Hall larenstein, is een nieuwe leerlijn geïntroduceerd. In de leerlijn Ondernemerschap staat de 'echte wereld' centraal.
Professor Henk Volberda sprak op het SOL-event op 22 september. Wat blijkt: sociale innovatie wérkt en de coronacrisis is zo slecht nog niet
De foodsector kampt met een dreigend tekort aan mbo’ers. De oplossing: wendbaar vakmanschap en sociale innovatie. Verslag van het SOL-event Mens&Techniek op 22 september in Woerden.
Beko Coöperatie viert dit jaar de Najaarsdagen digitaal. Twee weken lang profiteren bakkers, chocolatiers en ijsbereiders van beurskortingen
Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) start met een pilot Innovatietraineeship. De school mag 15 studenten plaatsen bij mkb-bedrijven in de foodsector. Partners van Bakery Sweets Center krijgen voorrang.
Lizette Oudhuis is lector aan Hogeschool van Hall Larenstein en Hanzehogeschool Groningen. Ook is ze actief binnen Bakery Sweets Center.
Vertellen wat we doen. Aan potentiële leden, binnen overheden en aan andere partijen. Dat heeft Bakery Sweets Center nodig!
Studenten aan Hogeschool van Hall larenstein en MBO Life Sciences doen onderzoek naar eiwitten in de bakkerij. Het onderzoek loopt in samenwerking met Bakery Sweets Center.
De Tour de BSC is een project waarbij zij-instromers / werkzoekenden gematcht worden aan een bakkerijbedrijf in Friesland. Georganiseerd door Regionaal Werkbedrijf Fryslân en Bakery Sweets Center.
Waarom is oranjekoek roze van kleur en niet oranje? Leeuwarder Burgemeester Sybrand van Haersma Buma hoort hierop het antwoord te weten, vonden ze bij Royal Steensma. Tijd voor een masterclass oranjekoek.
De BakkersVakWedstrijden 2020 gaan gewoon door. Wel is de prijsuitreiking anders: met een livestream. Met Hanno Spanninga als talkshowhost.
De leiderschapstraining 'leidinggeven aan wendbaar vakmanschap in lerende organisaties' gaat in oktober van start. Deze pilot bestaat uit onder andere 3 workshops.
Wil de bakkerij- en zoetwarensector een gefundeerde toekomst tegemoet gaan, dan moet er op een andere manier worden opgeleid. Aanleiding voor de eerste Bakery Sweets Sessions.
Veranderingen binnen een bedrijf beginnen bij het management. Bakery Sweets Center start met de Leiderschapstraining.
De eerste Tour de BSC, waarbij zij-instromers een kijkje nemen in de keuken van de partners van Bakery Sweets Center, staat op de planning.
Help je bakker de crisis door door alle traktaties bij hem af te nemen. Dat doet in ieder geval Gina Tromp van gemeente Leeuwarden.
De eerste editie van Bakery Sweets Sessions vindt plaats op 21 augustus 2020 en heeft als thema opleiden. Het profiel Bakkerij-operator 2.0 komt aan bod.
Royal Polak Spices is recent aangehaakt als partner van Bakery Sweets Center. De business-to-business kaneelspecialist uit Steenwijk brengt 166 jaar ervaring mee.
In oktober organiseert Bakery Sweets Center een tour langs een aantal partners om werkzoekenden te matchen aan een bakkerij- of zoetwarenbedrijf. Om de Tour zo succesvol mogelijk te laten verlopen, wordt het Bakery Sweets Center ondersteund door TNO.
Nu de maatregelen vanwege corona zijn versoepeld, lijkt het normale leven weer langzaam te worden opgepakt. Maar wat als de vakantie roet in het eten gooit?
Recentelijk is het Nordwin College toegetreden als partner van het Bakery Sweets Center. Directeur Jans Helmers stelt zichzelf even voor.
Het netwerk van Bakery Sweets Center groeit. De gemeente Leeuwarden heeft hierin een faciliterende rol. Ben of ken je een nieuwe stakeholder? Bel ons!
In juli kreeg het netwerk Bakery Sweets Center officieel de status van vereniging. Het bestuur wordt eind oktober tijdens de Ledendag definitief gekozen.
Bakkerij Kamstra doneert een bollenkast met deegverwerkingsset aan de Bakery Innovation Academy - de multidisciplinaire bakkerij van Food Innovation Academy.
Achter de schermen hebben meerdere netwerken in food onderling veel contact. Zo versterken de samenwerkingsverbanden elkaar.
Tijdelijke krachten nodig in de zomervakantie? De dienstverlening van Gemeente Leeuwarden sluit goed aan bij het invullen van vakantie- en/of piekperiodes.
Bakkerij van der Zee in Garyp is dagvers- en speciaalbroodleverancier aan de retail. De partner van Bakery Sweets Center heeft een groot flexibel vermogen.
Sociale innovatie: doen of niet? Juist nu, stelt SOL. Het fonds organiseerde er een heel webinar over. Hoogleraar Henk Volberda: “Deze coronacrisis kan een boost geven aan de implementatie van de 4e technologische revolutie.”
Op 11 juni vond de webinar ‘Watertechnoloog ontmoet Voedingstechnoloog’ plaats, georganiseerd door Water Alliance samen met Hogeschool van Hall Larenstein.
Voorlopig krijgen alleen examenkandidaten praktijkles op het Friesland College. Na de zomer hopen studenten weer wat vaker fysiek onderwijs te genieten.
Onlangs bracht een delegatie van het Bakery Sweets Center een bezoek aan Bakkerij Faber in Hoogeveen. Stuurgroep-leden Koos Oosterhaven (Van Hall Larenstein) en Hilco Wagenaar (projectcoördinator) gingen in gesprek met directeur Sjoerd Jellema om hem bij te praten over de ontwikkelingen binnen het samenwerkingsverband.
Eind juni is vakblad Bakkers in bedrijf te gast bij het Bakery Sweets Center (BSC). Hoofdredacteur Michelle de Koning heeft dan een interview met Wijnand Verschuur (MBO Life Sciences), Arie Peerbolte (Van der Meulen Bakkerijen) en Jan Douwe Gerbranda (algemeen directeur Bakkerij Van der Kloet).
De hypermoderne opleidingsbakkerij van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen is nu officieel in gebruik. De Bakery Innovation Academy (BIA) is een multidisciplinaire opleidingsbakkerij voor professionals en studenten.
Ook de horecaondernemers in de gemeente Leeuwarden keken vol verwachting uit naar 1 juni. Eindelijk weer open, eindelijk weer gasten... eindelijk weer omzet!
Hoe gaan onze partners om met de coronacrisis? Deze keer aan het woord: Alex Tabak, accountmanager Team Werk bij gemeente Leeuwarden.
Hoe gaan onze partners om met de coronacrisis? Deze keer aan het woord: Gina Tromp, senior adviseur en coördinator Economische Zaken bij gemeente Leeuwarden
Leeuwarden zit vol verrassingen als het om food en horeca gaat. Eén van die verrassingen is Mr. Krinkel, aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden.
The Bread Project is een wereldwijd fotoproject dat ambachtelijke bakkers in beeld brengt. Het collectief is nu op zoek naar bakkers in het Noorden.
Hoe gaan onze partners om met de huidige coronasituatie? 7 vragen aan Sanna Telderman, HR manager, snoepproducent Concorp Holding BV.
Cees van den Hoed, managing director bij Bakkerij Kamstra, voltooit de werkgroep Onderzoek & Innovatie van Bakery Sweets Center.
Bakkerijdocent Jurjen Albertsma (Friesland College) over het opleiden van vakmensen en het motiveren van studenten.
Hoe besteed jij aandacht aan je medewerkers in deze crisistijd? Op 16 juni organiseert SOL een webinar over sociale innovatie.
Bakery Sweets Center werkt mee aan een promotiefilm over uitdagingen in food & agro, gemaakt door GroenPact. Een platform op het gebied van ‘groen’,
De website van Bakery Sweets Center breidt uit met een extra service voor partners van dit netwerk. Ieder bedrijf krijgt een eigen pagina.
Friso Douwstra, wethouder Economische Zaken bij gemeente Leeuwarden, over de versoepeling van de coronamaatregelen. "Ik ben trots op alle ondernemers."
Hoe gaan onze partners om met deze coronacrisis? Deze keer aan het woord, general manager bij Nielsen Massey. De vanille-experts houden de zaak draaiende met thuiswerken en ploegendienst. Ook op zaterdag.
Bakery Sweets Center presenteert: de huisstijlkleuren. Het bekende rozerood wordt ondersteund met een fris palet.
Petra Loos sluit per 1 mei aan bij de werkgroep Communicatie van Bakery Sweets Center. Ze zal de positie van adviseur innemen. Een introductie.
Team Werk van Gemeente Leeuwarden ondersteunt in uw zoektocht naar extra werknemers. In deze periode is er veel maatwerk mogelijk.
Water Alliance en Van Hall Larenstein organiseren een reeks WaterCampus Business Café’s rondom het thema ‘Water in de voedingsindustrie’. De eerste meeting vindt plaats in de vorm van een webinar.
Na 1 juni ziet het (hoge)schoolleven er heel anders uit. Daarom deze keer aan het woord: Koos Oosterhaven, manager Food Application Center for Technology (FACT). FACT is onderdeel van Hogeschool Van Hall Larenstein, partner van Bakery Sweets Center.
Met het opleveren van het profiel ‘Operator 2.0’, zet Peet Ferwerda (senior beleidsadviseur MBO Life Sciences) een stapje opzij als voorzitter van de werkgroep Opleiden van Bakery Sweets Center.
De werkgroep Onderzoek & Innovatie van Bakery Sweets Center wordt uitgebreid met Susanne Lamers, Innovation Manager bij Concorp. Deze producent van zoetwaren is onder meer bekend van de snoepmerken Autodrop, Oldtimers en Schuttelaar.
Het is een bizarre tijd. We zien druk en onzekerheid. Maar we zien ook prachtige initiatieven ontstaan. In deze bijzondere tijd is onze inzet, als afdeling Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden, gericht op ondernemers informeren en faciliteren.
De Stuurgroep van Bakery Sweets Center heeft een nieuw lid. Theo van der Maten van Beko Groothandel BV schuift aan en neemt daarmee de plek in van directeur coöperatie bij Beko, Marquerithe Verheul.
Bakery Sweets Center (BSC) heeft een profiel opgesteld voor de opleiding Operator Bakkerij. Het profiel is toepasbaar in de bakkerij- en zoetwarensector. In september start een pilotgroep.
Wat is de impact van het Coronavirus op jouw medewerkers en leidinggevenden? SOL ziet veel onzekerheid ontstaan. Personal coaching biedt uitkomst.
Ondernemers kunnen de MKB-Voucherregeling van de provincie Fryslân ook gebruiken voor het om- of bijscholen van personeel. Tot de helft van de kosten wordt vergoed.
Hoe gaan onze partners om met deze coronacrisis? Deze keer aan het woord, general manager bij Nielsen Massey. De vanille-experts houden de zaak draaiende met thuiswerken en ploegendienst. Ook op zaterdag.
Wilt u een nieuw product ontwikkelen of een nieuwe grondstof implementeren? Derdejaars hbo-voedingsmiddelentechnologen van Van Hall Larenstein gaan graag voor u aan de slag.
Hoe gaan onze partners om met deze coronacrisis? We trappen deze reeks af met Arie Peerbolte, HR-manager bij Van der Meulen Hallum B.V.
Het is een bizarre tijd. We zien druk en onzekerheid. Maar we zien ook prachtige initiatieven ontstaan. In deze bijzondere tijd is onze inzet, als afdeling Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden, gericht op ondernemers informeren en faciliteren.
Vanuit Bakery Sweets Center werken we nauw samen met het Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland (MOB) op het gebied van Human Resources (HR). Een aantal van de partners van Bakery Sweets Center is hier ook lid van.
Bakery Sweets Center is onlangs uitgebreid met een nieuwe partner: Van der Kloet, De Echte Bakker uit Franeker. Een ambachtelijke bakkerij met zes winkels.
In deze periode zijn er veel vragen omtrent de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De werkgeversvereniging AWVN heeft een handig tienstappenplan gemaakt.