Opleiding 05 september 2023

Workshops beter communiceren met jongeren in de bakkerij

Stichting Bakkracht start dit najaar met workshops jongerencommunicatie. Samen met Bureau Coen werkt de stichting hard aan een imagoboost van de bakkerijbranche en de instroom van jongeren in de sector. Zo ontwikkelden de twee partijen de website www.wereldvandebakkerij.nl en lanceerden ze een social mediacampagne gericht op vmbo’ers.


“De generatie X en ouder toont eigen initiatief en ontdekt veel zelf”, aldus Carla Zwierstra, directeur van Bakkracht. “Maar de nieuwe generatie arbeidskrachten heeft behoefte aan duidelijke instructies en
gebaande paden. Dat staat behoorlijk haaks op elkaar, waardoor het risico op miscommunicatie groot is. De wereld verandert, dus de behoeftes van jongeren veranderen ook. Daar zullen wij op moeten inspelen, om jongeren aan te trekken en te behouden binnen onze sector.”

Praktische workshops

Door het vormgeven van praktische workshops over jongerencommunicatie wil Bakkracht ondernemers, leidinggevenden en praktijkopleiders in ambachtelijke en industriële bakkerijen leren zij hoe zij het beste met jongeren in hun bedrijf kunnen communiceren. “Op confronterende, herkenbare en humoristische wijze leer je begrijpen wat je concreet kunt doen om jongeren aan te spreken”, vertelt Zwierstra. “Dat begint al tijdens een sollicitatiegesprek of bij de verwachtingen rondom hun eerste dag op de stageplek of het werk. In de workshops worden concrete tips gegeven, die direct zijn toe te passen in de omgang met jongeren in een bakkerij. Bureau Coen praat regelmatig mét jongeren – en niet alleen óver
jongeren. Daardoor weten de medewerkers precies wat er speelt.”


De workshops worden gekoppeld aan branchebijeenkomsten in 2023 en 2024. Ze kunnen ook op ROC’s en AOC’s worden uitgevoerd, met als doelgroep de praktijkbegeleiders. Voor meer informatie: info@bakkracht.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn