Binnen Bakery Sweets Center houden we van een praktische aanpak. Leden van het netwerk steken zelf de handen uit de mouwen en dragen bij aan verbetering, vernieuwing en behoud van een gezonde sector. Daarbij trekken ambacht en industrie samen op. Geen competitie, maar samenwerken. Dat doen we met vijf werkgroepen, die zich elk specialiseren op een voor de branche belangrijk vlak. Leden van BSC kunnen zelf kiezen bij welke werkgroep ze zich aansluiten. Zo bestaat elke groep uit een diverse club afgevaardigden uit de bakkerij- en zoetwarenbranche. 

Opleiden

Binnen de werkgroep Opleiden is het mbo- en hbo-onderwijs vertegenwoordigd. Daarnaast nemen leden van Bakery Sweets Center plaats in deze actieve groep. Hoe zorgen we ervoor dat het onderwijs nog beter aansluit op het bedrijfsleven? En andersom? Hiaten die er zijn, worden opgevuld met eigen ontwikkelde cursussen en trainingen. Resultaten zijn onder andere de verkorte bakkersopleiding (10 weken) en de Leiderschapstraining. De voorzittersstoel wordt gedeeld door Wijnand Verschuur (Mbo Life Sciences) en Bart Post (Fortuin Dockum B.V.).

Wijnand Verschuur

Mbo Life Sciences

Bart Post

Fortuin Dockum B.V.

Jelke van Dapperen

Royal Steensma BV

Erik Jousma

Gemeente Leeuwarden

Jan Douwe Gerbranda

Van der Kloet Brood & Banket

Bas van Esch

Bakkerij van Esch

Jurjen Albertsma

Friesland College

Koos Oosterhaven

FACT

Hilco Wagenaar

Projectcoördinator Bakery Sweets Center

Communicatie & Imago

Belangrijkste doel van deze werkgroep is: Bakery Sweets Center op de kaart zetten en mensen enthousiasmeren voor een toekomst in deze mooie sector. Uiteraard met de focus op de mooie bedrijven die deelnemen aan het BSC-netwerk. Door het ambacht en de industrie binnen deze sector in the spotlight te zetten, hopen we op meer enthousiaste medewerkers en een blijvende invulling van het vacatureaanbod. Heeft u nieuws dat interessant is voor de sector? We delen het graag. Stuur uw bericht naar Clara Bloemhof (voorzitter), communicatie@bakerysweetscenter.nl.

Clara Bloemhof

Communicatie BSC

Frank Wildschut

Hellema-Hallum B.V.

Nathalie van Keulen-Simmers

Helwa

Nathalie is HR-adviseur bij Helwa Wafebakkerij BV

Robert Wijngaarden

Firda

Robert is teamleider Toerisme en Bakkerij bij Firda.

Koos Oosterhaven

Hogeschool van Hall Larenstein / FACT

Nyncke Posthuma

PUUR Posthuma

Hilco Wagenaar

Projectcoördinator BSC

Theo van der Maten

Bestuur BSC, Beko Groothandel

Koen Bakker

ChocMans

Onderzoek & Innovatie

De werkgroep Onderzoek & Innovatie werkt projectmatig en hands-on. Het delen van relevante innovatie-info, het formuleren en doen uitvoeren van onderzoeks- en innovatieprojecten zijn enkele taken. Per jaar stelt de werkgroep zich concrete doelen. In 2021 lag de focus op verpakkingen, regionale producten, retourstromen, vezels en eiwitten. Voor 2022 staat een verdere verdieping in vezels, eiwitten, retourstromen, broodtoevoegingen en de energietransitie op de agenda. Verduurzaming en productoptimalisering vormen een rode draad in de projecten.

Hielke van der Tuin

Van der Meulen Meesterbakkers

Lizette Oudhuis

Avebe/ lector HVHL

Koos Oosterhaven

HVHL / FACT

Folkert Reitsema

Molkwarder Koeke

Sjoerd Jellema

Bakkerij Faber

Marten Boonstra

Echte Bakker Boonstra Akkrum

Hilco Wagenaar

Projectcoördinator Bakery Sweets Center

Clara Bloemhof

Communicatie Bakery Sweets Center

Funding

Deze werkgroep verzamelt alle vragen omtrent financieringsmogelijkheden. De specialisten van Funding weten de juiste routes naar passende subsidies te vinden. Met name op het gebied van opleiden zijn goede financieringsmogelijkheden waar de leden van BSC hun voordeel mee kunnen doen. Tot dusver hebben de leden van Bakery Sweets Center al kunnen profiteren van onder meer de SLIM-subsidie, de regeling ‘Nederland leert door’, Food in Transitie 2030 en een lokale financiering voor het aantrekken van een kwartiermaker, die specifiek voor de BSC-bedrijven mensen van werk-naar-werk-begeleidt. Voorzitter is Koos Oosterhaven (Hogeschool Van Hall Larenstein/secretaris Bakery Sweets Center).

Koos Oosterhaven

Hogeschool van Hall Larenstein / FACT

Arry Verhage

Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie

Hilco Wagenaar

Projectcoördinator BSC

Gebouw

De opdracht van de werkgroep Gebouw is heel helder: heeft Bakery Sweets Center een eigen ‘clubhuis’ nodig? Binnen het netwerk zijn vele faciliteiten. Zijn die voldoende of is er behoefte aan een vaste locatie waar de bakkerij- en zoetwarensector van het Noorden terecht kan? Een enquête onder de leden en diverse locatiebezoeken resulteren in een besluit, dat in 2022 volgt. Voorzitter van deze werkgroep is Arry Verhage (Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie).

Arry Verhage

Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie

Roland van Dam

Borgesius / Goedhart

Folkert Reitsema

Molkwarder Koeke

Bouwe de Vries

Nielsen Massey

Romke van der Meulen

Patisserie Schaafsma / Banketbakkerij De Korenbloem

Hilco Wagenaar

Projectcoördinator BSC
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn