Algemeen 16 december 2022

Werkgeverssymposium: ‘Betrokken werkgeverschap is dé sleutel’

Hoe kom je aan gemotiveerd en goed opgeleid personeel en hoe houd je deze medewerkers vast? Hoe zorg je voor een fijne werksfeer waar ruimte is voor ontwikkeling en groei? Op deze vragen én de vraag hoe onderwijs en overheid samen nog meer kansen kunnen verzilveren, kwam een antwoord tijdens het werkgeverssymposium Noordoost-Friesland, op 30 november bij Dokwurk in Dokkum.

De organisatie van het event was in handen van Wurkstart in samenwerking met QOP, Dokwurk en vele partners. Onder leiding van Roelof Lousma, journalist en presentator bij Omrop Fryslân, werden allerlei interessante gesprekken gevoerd, onder meer over innovatieve samenwerkingen en inclusief ondernemen. Trendwatcher en Futuroloog Arjan Banach sprak over werkgeluk, innovatie en goed werkgeverschap en de wethouders uit Noordoost-Friesland gingen in gesprek over kansen in de regio.

Workshop Open Hiring

Het symposium bood daarnaast gelegenheid om te netwerken en om deel te nemen aan diverse workshops. Dirk Westerhof, kwartiermaker van Bakery Sweets Center, volgde de workshop Open Hiring onder leiding van Marcel Keizer, ambassadeur Open Hiring bij UWV in Friesland, en Simone Bosgra, HR-adviseur bij Van der Valk in Drachten. Dirk blikt terug: “Naast mij volgden onder meer een transporteur, de eigenaar van een aantal vestigingen van McDonalds en iemand van een zorginstelling in Ferwert de workshop. Het was een heel informeel en open gesprek waarbij Simone haar positieve ervaringen deelde. Van der Valk heeft inmiddels meerdere nieuwe werknemers via deze methode geworven voor de housekeeping in het hotel.”

Tijdens de workshop werd duidelijk uitgelegd wat Open Hiring inhoudt. “Het idee is om mensen een kans te geven op werk en de drempel zo laag mogelijk te maken. Ongeacht iemands verleden, opleidingsachtergrond of ervaring, kan iemand een baan krijgen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met angst voor sollicitatiegesprekken, gebrek aan werkervaring, een strafblad of mensen met een handicap. Werkgevers lossen met Open Hiring hun personeelstekort op terwijl mensen in een kwetsbare positie een kans krijgen op een baan.”

Voor- en nadelen

Werknemers via open hiring blijken loyaal en gemotiveerd

Ook belichtten de gespreksleiders de voor- en nadelen. Een belangrijk voordeel voor werkgevers is een bredere pool aan sollicitanten. Maar daarnaast blijken werknemers zijn loyaler en gemotiveerder te zijn om hun baan te behouden. “Door mensen een baan aan te bieden die anders bij andere bedrijven worden uitgesloten, is de kans groter dat je werknemers hebt die de kans waarderen – en dus minder snel zullen vertrekken.” Andere voordelen zijn volgens Keizer en Bosgra een grotere kans op een divers personeelsbestand, een korter recruitmentproces en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Werknemers doen nieuwe vaardigheden op terwijl ze tegelijkertijd de gemeenschap helpen.

Nadelen zijn onder meer veiligheidsrisico’s vanwege het ontbreken van een screening, en geschiktheid. Doordat er geen voorgesprekken zijn weet je nooit zeker of je mensen met de juiste kennis en kunde voor je organisatie binnenhaalt. Ook kan het zijn dat een nieuwe werknemer niet de juiste ervaring en diploma’s heeft. Afhankelijk van je branche kost het begeleiden van een nieuwe medewerker tijd en geld. Al kunnen ondernemers zelf ook het nodige doen om van de nadelen voordelen te maken, vinden de sprekers. Zo kunnen ze bij het toepassen van het concept in de praktijk voorwaarden stellen. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een proefperiode of een voorwaarde stellen dat ze een cursus volgen.

Meer ideeën die voorbij kwamen tijdens het Werkgeverssymposium. Foto: Dirk Westerhof.

Mentale fooi

Westerhof kijkt terug op een zeer interessant symposium. “Ik denk dat goed werkgeverschap niet meer volstaat. Betrokken werkgeverschap is dé sleutel om mensen te vinden en te behouden”, concludeert hij. “Werk samen op basis van echt contact, waarbij ook de behoefte(n) van de werknemers worden gehoord. En denk naast goede voorwaarden, zoals een aantrekkelijk salaris, ook na over welke mentale fooi jij als werkgever aan jouw personeel geeft!”

Lees hier het verslag van de workshop WVLO die Arry Verhage gaf tijdens het symposium. Volgens Verhage ligt de oplossing voor het personeelstekort in wendbaar vakmanschap.

Tekst: Wendy Noordzij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn