Opleiding 11 januari 2023

Bedrijven: laat je zien op open dag Mbo Life Sciences en Friesland College!

Een uitgelezen kans voor bedrijven aangehaakt bij Bakery Sweets Center: presenteer jezelf tijdens de open dag van Mbo Life Sciences en Friesland College! Op 27 januari houden Mbo Life Sciences en Friesland College in Leeuwarden beiden hun open dag. Tussen 15:00 en 20:00/21:00 uur kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen bij het brede aanbod opleidingen.

Beide scholen zijn partner van Bakery Sweets Center en op zoek naar enthousiaste ondernemers binnen het netwerk die hun bedrijf willen presenteren.

Bakker of patissier worden?

Friesland College beschikt als enige in Friesland over de opleiding tot bakker en patissier. Tijdens de open dag aan de Julianalaan maken leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis met de opleidingen en docenten. Werkzoekenden kunnen zich oriënteren en krijgen een goed beeld van de beroepen. Ook kunnen ze zich direct inschrijven voor de verkorte opleiding Broodbakker – de basis.

Nieuwe studenten melden zich voor 1 mei aan om in augustus te starten met een nieuwe opleiding. Tegen die tijd is de naamsverandering van de school, naar Firda, doorgezet.

“Het zou fantastisch zijn om op onze open dag in januari het bedrijfsleven de ruimte te geven om zich te presenteren”, vertelt loopbaancoach Sietske van der BIj. “Leerlingen, studenten en werkzoekenden maken dan direct verbinding met hun toekomstige beroep.” Wilt u uw bedrijf en het beroep presenteren tijdens onze open dag? Neem dan contact met Sietske van der Bij.

Word voedingsmiddelenexpert of operator!

Ook Wijnand Verschuur nodigt namens Mbo Life Sciences BSC-bedrijven uit om zich te presenteren. Op deze school, onderdeel van Aeres MBO Leeuwarden, bevinden zich onder meer de opleidingen Operator, Voeding & Kwaliteit en Voeding &Technologie. De school aan de Jansoniusstraat deelt het gebouw met Hogeschool Van Hall Larenstein. Alleen al de voedingsmiddelenhal is het nemen van een kijkje waard!

Verschuur: De open dag bij Mbo Life Sciences vindt plaats van 15:00 tot 20:00 uur. We bieden twee bij Bakery Sweets Center aangesloten bedrijven de mogelijkheid zich hier te presenteren. Om zo potentiële cursisten en hun ouders te informeren over de geweldige vakken die er in onze branche zijn. Op wie kunnen we rekenen?” Geïnteresseerde ondernemers nemen contact op met Wijnand Verschuur.

In een tijd waarin personeelsschaarste hoog is, en goede operators en vakmensen moeilijk te vinden zijn, is dit een uitgelezen kans voor bedrijven in de bakkerij- en zoetwarensector om zich te presenteren. En zo mogelijk al de eerste contacten te leggen met de toekomstige stagiair of medewerker!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn