Algemeen 29 april 2020

Webinar 11 juni: watertechnoloog ontmoet voedingstechnoloog

Water Alliance en Van Hall Larenstein organiseren een reeks WaterCampus Business Café’s rondom het thema ‘Water in de voedingsindustrie’. De eerste meeting vindt plaats in de vorm van een webinar. Het thema van de eerste sessie is ‘Watertechnoloog ontmoet Voedingstechnoloog – Een zee van mogelijkheden voor de industrie’. Deze sessie dient als voorbeschouwing, waarbij de organisatie vooruitblikt op komende sessies en sprekers.

Urgentie en uitdagingen terugdringen waterverbruik

De 2 droge zomers van afgelopen jaren hebben er voor gezorgd dat de urgentie is verhoogd om iets te doen aan ons waterverbruik. De industrie kan het zich niet permitteren om stil te vallen door een watertekort. Er blijft weinig anders over dan óf minder water gebruiken, óf water te hergebruiken. Het webinar neemt u mee in de gevolgen of nieuwe uitdagingen die dit met zich meebrengt voor de voedingsmiddelenindustrie. Eén van de spreker is Peter de Jong, Lector Zuiveltechnologie aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden.

Programma voorbeschouwing 11 juni

De hoofdthema’s tijdens het eerste WaterCampus Business Café:

  1. Innoveren met behoud van voedselveiligheid.
  2. Performance fabrieken verbeteren in een virtuele omgeving.
  3. Efficiency verhogen door vervuiling te verminderen en effectiever reinigen.
  4. Water als ingrediënt in de levensmiddelen.

Naast een introductie en het ontstaan van deze hoofdthema’s, zal Peter de sprekers voor het eerste thema alvast introduceren.
André Mepschen, verantwoordelijk voor Business Development nationaal bij Water Alliance, zal ingaan op de stelling ‘Water is te goedkoop’, door een aantal praktijkvoorbeelden en rekenvoorbeelden te laten zien die tot andere inzichten zou kunnen leiden.

Informatie en opgave

Ga voor meer informatie en opgave naar het bericht op de website van Wateralliance.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn