Opleiding 03 oktober 2023

Van Hall Larenstein zoekt vraagstukken voor Supply Chain Management

‘Laat je verrassen en inspireren door de frisse blik van studenten’

Voor de lesmodule supply management zoekt Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) in Leeuwarden vraagstukken van bedrijven. Ben jij nieuwsgierig geworden én heb je een interessante case? Meld je dan snel aan!

Supply chain management start in november

Hogeschool Van Hall Larenstein is een praktijk gerichte universiteit, vertelt Pauline Drost, docent – onderzoeker bij de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness. In het derde HBO studiejaar organiseert ze een lesmodule supply chain management, die half november van start gaat. Hiervoor zoekt Pauline bedrijven die een vraagstuk hebben met betrekking tot de huidige supply chain van een product. Ze licht toe: “De studenten inventariseren de huidige supply chain in kansen en bedreigingen. Daarna geven ze een advies over innovatie, duurzaamheid en de kansen van de gewenste supply chain.”

Jouw vraagstuk: zoveel tijd kost het jou

Heeft jouw bedrijf een geschikt vraagstuk? Leg dat dan aan de studenten voor! Dat kost je in totaal zo’n tien uur tijd, verdeeld over tien weken. Denk daarbij aan: 1-2 uur voor kennismaking, ongeveer 1-2 uur voor voortgangscontrole halverwege het traject, 1-2 uur voor lezen van het eindverslag en  1-2 uur voor bijwonen van de eindpresentatie en het stellen van vragen.

Voordelen van de samenwerking

Pauline hoopt van harte dat leden van Bakery Sweets Center zich aanmelden. Ze benadrukt daarbij de voordelen van het samenwerking: “Het is spannend en ook een beetje eng voor de studenten om met echte mensen met echte vraagstukken een project te doen. Maar dit is echt heel leerzaam voor hen. De opdracht helpt studenten om de theorie en praktijk in supply chain management met elkaar te verbinden.”

Ook voor bedrijven zijn er diverse voordelen: “Laat je als projectopdrachtgever verrassen en inspireren met frisse blik van studenten. Misschien worden je verwachtingen overtroffen. Dat is het leuke van het werken met studenten.”

Wil je meewerken? Neem dan contact op met Pauline via pauline.drost@hvhl.nl.

Tekst: Wendy Noordzij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn