Algemeen 10 juli 2020

‘Tour de BSC’ matcht zij-instromers met partnerbedrijven

In oktober organiseert Bakery Sweets Center een tour langs een aantal partners om werkzoekenden te matchen aan een bakkerij- of zoetwarenbedrijf. Om de Tour zo succesvol mogelijk te laten verlopen, wordt het Bakery Sweets Center ondersteund door TNO. De werktitel is ‘Tour de BSC’.

De organisatie is in volle gang. Vooraf brengt de organisatie samen met de te bezoeken bedrijven in kaart, welk soort medewerkers zij zoeken. De gemeente Leeuwarden screent de groep zij-instromers op die wensen en polst de interesse. Door deze voorbereiding, hoopt Bakery Sweets Center een aantal zij-instromers meteen aan de slag te helpen bij de partners.

Goed beeld

“Belangrijk is dat de groep waar we ons op richten een goed beeld heeft van het type bedrijven waar ze een bezoek aan gaan brengen”, vertelt Alex Tabak van regionaal werkbedrijf Fryslân Werkt, van de gemeente Leeuwarden. “Aan de andere kant verwachten we van de partners waar we naartoe gaan, dat als deze zij-instromers bij ze aan de slag willen, dat die mogelijkheid er ook is en dat ze extra begeleiding krijgen. Zo creëer je geen valse verwachtingen.”

Bus

Het plan is om met een bus op pad te gaan en op één dag zoveel mogelijk bakkerij- en zoetwarenbedrijven in het Noorden te bezoeken. “We denken dat we er drie of vier langs kunnen”, schat Tabak. “Uiteraard worden alle noodzakelijke coronamaatregelen in acht genomen.”

Ondersteuning van TNO

Om de Tour zo succesvol mogelijk te laten verlopen, wordt Bakery Sweets Center ondersteund door TNO. Zij boeken al een tijdlang resultaat met projecten om zij-instromers op een goede manier terug te laten keren in het arbeidsproces. Dat gebeurt aan de hand van ondertussen beproefde modellen op het gebied van wendbaar vakmanschap. “We zijn erg blij met TNO als kennispartner”, zegt Tabak. “Samen gaan we voor een maximaal resultaat.”

Oproep

Tabak roept leden van het Bakery Sweets Center die interesse hebben in deelname aan deze rondgang op zich te melden. Dat kan door een mail te sturen naar info@bakerysweetscenter.nl of naar alex.tabak@leeuwarden.nl. De voorbereiding op de Tour begint met een overleg met de geïnteresseerde bedrijven. Dat vindt eind augustus/begin september plaats.

Foto: Aleksandar Radovanovic | Dreamstime

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn