Algemeen 22 april 2020

Theo van der Maten nieuw gezicht in Stuurgroep Bakery Sweets Center

Theo van der Maten van Beko

De Stuurgroep van Bakery Sweets Center heeft een nieuw lid. Theo van der Maten van Beko Groothandel BV schuift aan en neemt daarmee de plek in van directeur coöperatie bij Beko, Marquerithe Verheul. Een introductie.

Even voorstellen…

“Ik ben Theo van der Maten, 54 jaar en woon in Kampen. Sinds augustus 2019 werkzaam als inkoopmanager bij Beko Groothandel BV. Daarvoor was ik er salesmanager. Tussen 2003 en 2013 werkte ik als salesmanager bij het Backershuys in Utrecht. Dit was één van de toenmalige inkoopverenigingen van Beko. In 2013 gingen vier inkoopverenigingen verder onder de naam Beko Groothandel. Voordat ik bij Beko kwam, had ik een eigen groothandel in bakkerijgrondstoffen en machines in Kampen. Een familiebedrijf, dat 60 jaar bestond. In 2003 verkocht ik het bedrijf aan Back Beko IJsselstreek in Meppel.”

Wat doet Beko?

“Beko Groothandel is één van de bedrijven die onder de Beko Coöperatie vallen. De Beko Coöperatie heeft ruim 1.600 aangesloten leden. Dit zijn vooral ambachtelijke brood- en banketbakkerijen. Naast Beko Groothandel (met 4 vestigingen in Nederland), zijn er nog vier bedrijven die onder de coöperatie vallen. Dit zijn Beko Techniek in Wijchen, Beko Verpakkingen in Veghel, Stolp International in Bunschoten en Beko Advies in Veghel. Totaal werken er ongeveer 350 personen bij de gehele groep. Vanuit de verschillende disciplines levert Beko: grondstoffen, bake-off, machines, gereedschappen en verpakkingen. De diensten zijn onderhoud en advies, op het gebied van calculaties, bedrijfsvergelijkingen en verkoopbemiddeling.”

‘Beko vertegenwoordigt de ambachtelijke bakkerij in Bakery Sweets Center.’

Waarom neemt u zitting in de Stuurgroep Bakery Sweets Center?

“Met ingang van deze maand neem ik de plek van Marquerithe Verheul in, namens Beko. Voor Beko is het van belang om het ambachtelijk bakkerijkanaal te vertegenwoordigen in Bakery Sweets Center. Goed geschoolde medewerkers zijn voor de ambachtelijke bakkerij de uitdaging. Deze zijn van wezenlijk belang voor een goede toekomst in de branche. De toegevoegde waarde van Bakery Sweets Center is vooral de verbondenheid tussen onderwijs, overheid en ondernemers. Van elkaar leren, maar ook: er zijn voor elkaar. Graag dragen wij ons steentje bij aan Bakery Sweets Center door het ambacht verder te versterken. Naast het benutten van de kennis van andere partners, wil Beko graag ook haar expertise verlenen. Onder andere op het gebied van logistieke dienstverlening.”

Wilt u nog iets kwijt over de huidige coronasituatie?

“In deze tijd kent ook Beko de nodige uitdagingen. De nodige maatregelen zijn getroffen. De collega’s die thuis kunnen werken, doen dit inmiddels. De logistieke afdeling werkt strikt volgens de normen en bezorgt dagelijks de goederen tot net over de drempel. In de volumes van de bakkerijen zijn grote verschillen ontstaan. Brood- en banketbakkerijen met eigen winkels verkopen meer. Maar helaas zijn er ook bakkerijen die vooral aan horeca leveren. Zij hebben het moeilijk. We vinden het fantastisch om te zien hoe ondernemers in deze moeilijke tijd omgaan met de situatie. Veel creatieve ideeën worden bedacht om toch maar de consument te blijven bedienen van heerlijke brood- en banketproducten.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn