Algemeen 28 mei 2020

The Bread Project zoekt ambachtelijke bakkers om te fotograferen

Dat de ambachtelijke bakkers belangrijk voor ons zijn, is de afgelopen periode heel duidelijk geworden. Het coronavirus dwong de bakkers extra maatregelen te nemen om zichzelf en de klanten te beschermen. Maar ze bléven bakken, om ons allemaal van vers brood te voorzien. The Bread Project vindt dat dit speciale aandacht verdient. Dit internationale fotoproject is een initiatief van ondernemer-bakker Johan Pater, een bekende naam in de bakkerijsector.

Bakkers in beeld brengen

“De komende tijd zijn wij noodgedwongen in Nederland aan het werk”, stelt Pater. “Maar een straf vinden we dat zeker niet!” De fotografen van The Bread Project, Mirjam Letsch en Hans de Clercq, komen graag in contact met ambachtelijke bakkers die in deze moeilijke tijd brood blijven bakken. “We brengen de uitdagingen waar jullie voor staan graag in beeld”, geeft Letsch aan. “Wat voor aanpassingen deden jullie in de bakkerij en/of de winkel? Hebben jullie speciale acties opgezet?” ⠀

Noorden, laat je horen

Letsch en De Clercq komen uit Friesland, maar zijn de hele wereld over geweest om bakkers op de gevoelige plaat vast te leggen. In deze periode zijn ze juist op zoek naar ambachtelijke bakkers in eigen land. Bakery Sweets Center ondersteunt deze oproep omdat we het natuurlijk hartstikke leuk zouden vinden als bakkers uit het Noorden zich laten horen. Dat kunnen ook bakkers op de Waddeneilanden zijn. Aan coronamaatregelen zijn gedacht: “Uiteraard werken wij indien gewenst met mondkap en/of handschoenen of andere aanpassingen en houden wij afstand.”

Het eindproduct wordt uiteindelijk een fotoboek.

Foto van The Bread Project. © Bread Project Worldwide | Letsch & de Clercq

Dus ben je een ambachtelijke bakker die is blijven bakken met speciale maatregelen ter bescherming tegen het coronavirus, laat het weten! The Bread Project is te bereiken via Instagram of Facebook. 

Foto’s: © Bread Project Worldwide | Letsch & de Clercq

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn