TalentZ 04 maart 2024

TalentZ: Lenie is Logistiek Administratief Medewerkster

‘Elke collega is een belangrijke schakel naar het eindproduct’

Lenie Bronger (26) is Logistiek Administratief Medewerkster bij Helwa Wafelbakkerij. Voor ze aan haar functie begon, had ze al een heel positief beeld van deze branche. “Dat ik toevallig ook nog gek ben op wafels, maakte het plaatje voor mij compleet”, vertelt ze enthousiast.

Wat is jouw functie binnen Helwa Wafelbakkerij en wat doe je zoal op een dag?

“Mijn functie binnen Helwa Wafelbakkerij is Logistiek Administratief Medewerkster. Mijn takenpakket is breed. Onder andere stel ik vrachtbrieven (CMR’s) op waarop staat hoeveel pellets, het aantal en het soort pellets er mee gaan met een bepaalde order. Ik verwerk en controleer de ontvangsten van grondstoffen zowel bij ons op locatie als in ons warehouse. Wanneer een order niet compleet is zoek ik uit hoe dit komt en los ik het op. Ook voer ik orders in, dit doe ik in overleg met de planning.  Voor de Benelux, Duitsland, Engeland en Ierland verzorg ik het logistieke gedeelte: ik check of orders klaar zijn, en in overleg met de klant en de vervoerder zorg ik ervoor dat de levering naar wens plaatsvindt. Verder ben ik verantwoordelijk voor de pellet registratie en stel ik exportdocumenten op voor onze Engelse en Ierse klanten.”

Hoe ben je bij Helwa Wafelbakkerij terecht gekomen?

Ik was op zoek naar een leuke baan bij een familiebedrijf bij mij in de buurt. In mijn vorige baan heb ik ontdekt dat een afwisselende, zelfstandige en administratieve functie goed bij mij past. Door mijn ervaring als vakantiekracht bij een productiebedrijf en door verhalen van familieleden die in de Zoetwarenbranche werken had ik al een positief beeld van deze branche. Dat ik toevallig ook nog gek ben op wafels, maakte het plaatje voor mij compleet.”

Welke opleidingen heb je gevolgd?

“Frontoffice medewerker en vervolgens front office manager, beide bij het toenmalige Friesland College.”

Wat vindt je het leukst aan je functie?

“Het leukste vind ik de afwisseling, geen dag is hetzelfde.”

Wat maakt het werken bij Helwa Wafelbakkerij zo leuk?

“Het team en mijn collega’s hebben allemaal hetzelfde doel: klanten tevreden stellen. Ik vind het leuk om hier aan bij te dragen. Je merkt dat Helwa een familiebedrijf is, sociaal en met elkaar. “

‘Het team en mijn collega’s hebben allemaal hetzelfde doel: klanten tevreden stellen’

Hoe zie je jouw toekomst binnen Helwa Wafelbakkerij?

“Positief! Ik zou me graag breder willen ontwikkelen binnen Helwa. Gelukkig zijn hier veel mogelijkheden voor. Komend jaar ga ik starten met een opleiding, momenteel ben ik een keuze aan het maken welke het meest passend is voor deze fase van mijn carrière.”

Zou je een baan binnen de zoetwarenbranche aan jongeren aanbevelen?

“Jazeker! Allereerst heeft de Zoetwarenbranche een CAO die goed aansluit bij de wensen van werknemers, met name de aandacht voor de werk/privé balans is super. Daarnaast is het een dynamische branche waarin elke collega een belangrijke schakel is in het proces naar het eindproduct.”

Tekst: Nathalie van Keulen
Foto’s: Mariëlle van Rossum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn