Algemeen 18 mei 2022

Studenten Food Innovation brengen bezoek aan Molkwarder Koeke

Studenten verbonden aan het fameuze broodpastaproject van Bakery Sweets Center hadden woensdag 11 mei een bijzonder aangenaam uitje. Op uitnodiging van BSC-partner Molkwarder Koeke reisden ze af naar Joure voor een kijkje in de productie van de beroemde sûkerlatten en reepkoeken. De koekjes die de studenten met broodpasta maakten, deden namelijk veel denken aan de Friese sûkerlatte. Hoe tof zou het zijn als ze de versuikerde broodpasta op grote schaal kunnen inzetten?

Sûkerlatte, vers uit de oven

Met drie docenten stapten de studenten Food Innovation aan Mbo Life Sciences binnen op het kantoor van directeur Folkert Reitsema. Een zeer hartelijke ontvangst in een huiselijke sfeer. Reitsema was heel open naar zijn toehoorders: over de grondstoffen, kostprijs, management, energie(prijzen) en etikettering. De huidige situatie in de wereld heeft meer dan ooit invloed op aspecten als verkrijgbaarheid van verpakkingen en inkoop van grondstoffen.

Kijken en proeven

De ingrediënten van de koeke kwamen op tafel en de studenten werden bijgepraat over de verhoudingen die nodig zijn om tot het bekende product te komen. “Het proces is besproken, maar we hebben het ook écht kunnen zien en proeven”, vertelt docent Tsjollyn Kuperus na afloop. “Ja, het is een omvangrijke productie, maar je ziet het ambacht nog echt. Heel bijzonder vonden we het om de warme ontbijtkoek en reepkoek, zo recht van de plaat, te mogen proeven.

Mbo Life Science/Food Innovation willen bij dezen Molkwarder Koeke bedanken voor de fijne ontvangst, rondleiding en het delen van de kennis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn