Algemeen 13 juni 2022

Studenten Food Innovation brengen bezoek aan Concorp

Versuikerde broodpasta in snoep, is dat mogelijk? Om hier achter te komen zijn studenten Food Innovation woensdag 25 mei op bezoek gegaan bij BSC-partner Concorp. Ze zijn in twee groepen naar Irnsum afgereisd om te kijken naar de mogelijkheden van zoetwaren binnen het broodpastaproject. Eerder richtte er zich nog geen groep op zoetwaren. Maar het bezoek aan Concorp brengt hier verandering in. 

‘s Morgens wacht de eerste groep een warm ontvangst door Heino Schriemer en Susanne Lamers in de vergaderzaal. Zij geven een korte presentatie over Concorp. Daarnaast krijgen de studenten uitleg over de regels en voorschriften in de fabriek. Waarna ze de juiste kleding aantrekken. 

In de productie 

De deelnemers aan de excursie lopen in twee groepen het hele productieproces door. Ze beginnen bij de grondstoffen en eindigen bij de verpakking en het distributieproces. De productie van diverse winegums en bekende dropmerken is in volle gang. Hierdoor kan de groep alle werkzaamheden en processtappen duidelijk waarnemen. Alle stappen worden ook duidelijk toegelicht. Erg interessant vinden ze. De studenten hebben wel eerder snoep gezien, maar de hoeveelheid waarin het hier aanwezig is maakt veel indruk.

Demonstratie op het lab

Na de rondleiding gaan de studenten naar het lab. Hier staan alle ingrediënten klaar om  winegums te maken. Heino demonstreert het productieproces en deelt de procesvariabelen. Waar ze daarna nog verder op ingaan. Na afloop ontvangen de studenten een goodiebag. Zodat ze thuis nog na kunnen genieten van al het lekkers. 

“Heino toont veel passie voor z’n werk en communiceert open” vertelt Joshua enthousiast

Snoep maken met broodpasta 

Na het bezoek aan Concorp zijn de studenten erg enthousiast. Zelfs zo, dat er twee besluiten om zelf snoep te gaan maken met broodpasta. Studenten Food Innovation Joshua en Elora gaan dezelfde middag nog aan de slag met het maken van snoep. Allereerst nog zonder de broodpasta om tot een goed basisrecept te komen. Aan de hand van die ervaring kunnen zij onderzoeken wat het betekent voor de samenstelling als voor het proces om broodpasta als ingrediënt toe te voegen, of als vervanger om een snoepje te creëren. De studenten houden Concorp op de hoogte van het project. 

Mbo Life Science/Food Innovation willen bij dezen Concorp bedanken voor het warme ontvangst, rondleiding en het delen van de kennis. De studenten voelden zich erg welkom tijdens het bezoek en hebben veel informatie opgedaan voor het verdere verloop van het broodpastaproject. 

Foto’s: Tsjollyn Kuperus

Tekst: Jeldou de Vries

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn