Opleiding 26 februari 2021

Studenten doen onderzoek naar verpakking Autodrop

Vier studenten aan Hogeschool van Hall Larenstein rondden onlangs een opdracht af voor Concorp. In het onderzoek dat ze in opdracht van Bakery Sweets Center uitvoerden, stond de verpakking van Autodrop centraal. Een enquête onder 130 respondenten geeft aan hoe consumenten de verpakking van het snoepgoed associëren met het merk. Maar ook de aantrekkelijkheid en duurzaamheid van de verpakking komen in het onderzoek aan bod.

Afvalstroom

In het onderzoeksrapport geeft het team een aantal adviezen, waar Concorp mee verder kan. Opvallend is dat veruit de meeste respondenten na consumptie het lege doosje in de verkeerde afvalbak deponeren. Iets minder dan de helft geeft aan de verpakking bij het oud papier te leggen. Nog een significant aantal voegt het bij het plastic afval. Door de combinatie van aluminium en karton, hoort deze verpakking echter bij het restafval. De studenten adviseren om dit goed op de verpakking te communiceren.

Nog een optie is om het aluminium van het karton te scheiden. Zodat de consument het lege doosje deels bij het oud papier, deels bij het restafval kan leggen. Ook is het advies om te kijken naar alternatieven voor aluminium.

Al met al adviseren de studenten het zoetwarenbedrijf te kijken naar een duurzamere uitstraling van het kartonnetje. Bijvoorbeeld door kartonsoorten te gebruiken die niet afkomstig zijn van de bekende bron.

Susanne Lamers, innovation manager bij Concorp: “Dit is een goed voorbeeld van een onderzoek waaraan studenten aan kunnen meewerken. Concorp neemt deze resultaten mee en gaat nader kijken hoe we de doosjes kunnen verduurzamen.”

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn