Opleiding 16 februari 2023

Start nieuwe cursus Operator zoetwaren/bakkerij – de basis

De nieuwste cursus van Bakery Sweets Center start woensdag 10 mei. Een basiscursus die je klaarstoomt voor jouw functie als operator binnen de bakkerij- en zoetwarensector. Ben jij klaar voor je volgende baan?

Achter de schermen zijn we met de werkgroep Opleiden een poos bezig geweest met de invulling van deze cursus. Naast de basiscursus Broodbakker – de basis, staat onze sector ook te springen om een verkorte opleiding tot operator. In de beginfase is na veel gesprekken met partnerbedrijven vormgegeven aan het profiel Operator. Van daaruit ontwikkelden werkgroeplid Wijnand Verschuur en zijn team een 10-(half)daagse cursus die het voor werkzoekenden of carrièreswitchers mogelijk maakt om binnen enkele maanden klaargestoomd te worden voor een baan in de bakkerij- en zoetwarensector.

Vacatures binnen Bakery Sweets Center

Er is namelijk een schreeuwend te kort aan kundige operators en na onze jaarlijkse BSC-enquête kunnen we alleen maar stellen dat het aantal vacatures ‘procesoperator’ binnen nu en 5 jaar blijft stijgen. Spring dus op die foodtrein en ga voor deze verkorte opleiding!

Deze cursus is geschikt personen die nog niet of kort werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie en meer willen weten van de achtergronden wat er nodig is om in die sector een bijdrage te kunnen leveren.

Direct aan de slag of doorleren: alles kan

De opleiding vindt plaats bij Aeres MBO Leeuwarden. Daar kun je je ook inschrijven. Heb je de smaak te pakken na deze cursus, dan kun je verder met verdiepende cursussen of zelfs een aansluitende mbo-opleiding binnen Aeres MBO Leeuwarden. Zoals Food Innovation.

Deze verkorte opleiding is jouw ideale toegangsticket tot een baan bij een van de partnerbedrijven van Bakery Sweets Center!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn