Productontwikkeling 21 september 2023

Speculaaskeuring Beko: doe mee!

Beko Coöperatie geeft ook dit jaar bakkers en banketbakkers in Nederland weer kans om hun speculaas te laten beoordelen door een vak- en consumentenjury. Deelname is gratis

Meedoen kan in één, twee of drie categorieën. U meldt zich online aan, vult de gevraagde gegevens in en drukt op verzenden. Daarna ontvangt u een bevestigingsmail en een pdf-formulier met uw gegevens. Deze pdf print u uit.  De print levert u samen met uw speculaasproducten in op maandag 9 of dinsdag 10 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur bij de afhaalbalie bij een van de Dc’s van Beko Groothandel:

  • Beko Midden, Niels Bohrweg 101 in Utrecht
  • Beko Noord, Loberingemaat 11 in Meppel
  • Beko Zuid, De Amert 604 in Veghel
  • Beko West, Franklinstraat 17 in ‘s-Gravenzande

Categorieën

U kunt inschrijven voor drie categorieën. Lees op de website van de Beko Speculaaskeuring goed de voorwaarden door!

  1. Speculaasjes zonder amandelen
  2. Speculaasjes met amandelen 
  3. Gevuld speculaas 

NB: Elk product mag naar eigen inzicht met roomboter dan wel margarine worden bereid.

De jurering

Om een zo eerlijk mogelijke beoordeling te kunnen garanderen, wordt elk product gekeurd door zowel een consumenten- als een vakjury. Tijdens beide keuringsdagen zijn dat steeds dezelfde jurykoppels. Het consumentenpanel zijn onafhankelijke, representatieve speculaasliefhebbers met ervaring in productbeoordeling. De vakjury bestaat uit gerenommeerde specialisten uit de bakkerijbranche. 

Consumenten- en vakjury hanteren deels verschillende beoordelingscriteria. De weging van de beoordelingen is 50/50. De vakjury keurt de producten ‘blind’ en krijgt de verpakking niet te zien. Voor het consumentenpanel zijn: etikettering, verpakking en de hersluitbaarheid daarvan, belangrijke onderdelen bij de beoordeling. 

Juryvoorzitter is Frank van Sprang van Beko Advies.

Meedoen loont altijd

Van uw ingezonden speculaasproduct(en) ontvangt u altijd een keuringsrapport. Dat geeft u een goede kijk op de kwaliteit en mogelijke verbeterpunten van uw speculaas. 

Scoort uw product een 7,5 of hoger, dan krijgt u een certificaat en een posterpakket waarmee u uw speculaas kunt promoten in uw winkel. In iedere provincie roepen we de deelnemer met de hoogste score per categorie uit tot provinciewinnaar, mits deze score een 7.00 of hoger is.
Behoort u tot één van deze 36 winnaars, dan mag u een jaar lang de titel ‘Beste van de provincie 2023’ voeren, dat kan zijn voor de beste speculaasjes zonder amandelen, de beste speculaasjes met amandelen of de beste gevulde speculaas. Alle provinciewinnaars ontvangen een promotiepakket, een certificaat en een beker. 

Behaalt u in één van de drie categorieën landelijk de hoogste score van alle inzendingen, dan mag u een jaar lang de titel ‘Beste van Nederland 2023’ voeren. Uiteraard krijgt ook u een beker, een certificaat en een promotiepakket maar ook een cheque ter waarde van 500 euro die u kunt besteden bij Buro MC Marketing en Creatie.

Een smakelijke inzending in 2022


Vooraf aanmelden is noodzakelijk

U kunt uw speculaasproducten, met het formulier dat u per mail na inschrijving ontvangt, op 9 of 10 oktober vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur inleveren bij de vestigingen van Beko Groothandel. Onze medewerkers nemen uw producten in ontvangst en controleren die met de gegevens op het inleverformulier.

Om het logistieke proces goed te kunnen managen, en om ervoor te zorgen dat uw speculaas op tijd aan de jury wordt aangeboden, is het noodzakelijk dat u zich vooraf inschrijft en wij weten dat u mee doet met de Speculaaskeuring 2023 van Beko Coöperatie.

Ga voor alle informatie en inschrijven naar Beko Speculaaskeuring.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn