Productontwikkeling 24 februari 2021

Spaaractie Bricks-bakkerij met speciale bouwsteengebakjes

Klanten van ambachtelijke bakkers kunnen nu sparen voor hun eigen speelgoedbakkerij. Royal Steensma, Debic en Bakeplus zitten achter deze leuke spaaractie. Iedere 10 euro aan aankopen levert een stempel op; bij 15 stempels heeft de klant een volle stempelkaart. Die ruilt de klant om voor een Bricks-bakkerij, zodat hij zelf thuis met de bouwsteentjes aan de slag kan. Om de actie te ondersteunen, zijn speciale Bricks-gebakjes ontwikkeld, gebundeld in een receptenboekje.

Inspelen op trends

Met de spaaractie voor de Bricks-bakkerij spelen deelnemende bakkers in op een aantal ontwikkelingen. Zo bezoeken consumenten door toedoen van de coronacrisis meer de lokale ondernemers en kiezen ze ook vaker voor lokale producten. Daarnaast wordt het thuis gezellig gemaakt, met lekkers en vertier. Culinair adviseurs Dré Eversteijn (Debic) en Pascal Goverde (Royal Steensma) ontwikkelden daarom samen verleidelijke gebakjes, met een knipoog naar de Bricks-bouwstenen.

Verhogen gemiddelde besteding

De gemiddelde besteding in de bakkerij ligt op €7,94 (2020, Bakkerij Monitor). De Bricks-spaaractie, waarbij je per 10 euro een stempel ontvangt, is een goed middel om die besteding te verhogen. Dat lukt zeker met ondersteuning van de actiematerialen en Bricks-gebakjes in de winkel.

Actiepakket

Bakkers die willen deelnemen of vragen hebben, kunnen dat melden bij hun accountmanagers. Bij deelname kopen ze een starterspakket bestaande uit 24 speelgoedbakkerijtjes, promotiemateriaal voor in de winkel, stempelkaarten, stempel en stempelkussen. Daarnaast kunnen ze korting krijgen op het starterspakket bij aankoop van de grondstoffen voor het Bricks-gebak – zoals boter, room, kapselmix of fruitvulling. Aanvullende pakketten zonder promotiemateriaal zijn beschikbaar om bij te bestellen.

Start voor Pasen, is het advies

Het advies is om de spaaractie voor Pasen te starten, zodat de bakker de klanten die speciaal daarvoor naar de winkel zijn gekomen ook stimuleert om na Pasen terug te komen. Meld je als bakker snel aan om deel te nemen aan deze Bricks-bakkerij spaaractie, want op is op. Deze spaaractie is exclusief ontwikkeld voor ambachtelijke bakkers en wordt niet ingezet in het grootwinkelbedrijf.

Meer informatie is te vinden op: www.bakeplus.nl/brickscampagne

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn