Algemeen 14 mei 2020

SOL webinar over ontwikkeling van medewerkers in crisistijd

Op dinsdag 16 juni van 13.00 tot 14.00 uur organiseert Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) een webinar over sociale innovatie. De gastspreker is Prof. Dr. H.W. Volberda van de Universiteit van Amsterdam.

Juist nu aandacht voor menselijk kapitaal

Hoe besteed jij aandacht aan je medewerkers in deze crisistijd? De economische gevolgen van COVID-19 raakt ons allemaal. Ook veel foodbedrijven. Investeringen in de opleiding en ontwikkeling van medewerkers komen te vervallen omdat alle focus is gericht op productie en overleven. Maar juist nu is aandacht voor je menselijke kapitaal zo belangrijk. Omdat het zorgt dat je wendbaar blijft. En als we iets hebben geleerd de afgelopen maanden, is dat innovatievermogen‘ essentieel is om deze crisis te boven te komen.

Beter en slimmer werken

Wat kunnen we leren uit de coronacrisis? Hoe kun je beter en slimmer werken? Hoe versterk je de innovatiekracht van jouw organisatie en haal je meer rendement uit jouw menselijk kapitaal? Volberda neemt je mee in de innovatieschijf van vijf. Hierin staan nieuwe manieren van managen, organiseren, (samen)werken en het optimaal benutten van talenten centraal.

Vertaalslag naar werkvloer

Nicole Lemmen, consultant Duurzame inzetbaarheid van SOL, maakt vervolgens de vertaalslag naar de werkvloer. Hoe kan jouw organisatie op een laagdrempelige, pragmatische manier medewerkers en leidinggevenden inspireren en activeren om te blijven ontwikkelen? Hoe houd je aandacht daarvoor – juist in deze tijd? Ook bespreken we kort de subsidiemogelijkheden die SOL aan de sector biedt.
Wil je deelnemen aan dit webinar? Meld je dan aan via m.vlam@sol-online.nl. Je krijgt een linkje om deel te nemen zodra je aangemeld bent.

Foto: Mario Lopes/Dreamstime

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn