Algemeen 13 juli 2022

SOL lanceert website Food in Transitie 2030

Food in Transitie 2030 is het programma waarin levensmiddelenbedrijven zichzelf toekomstbestendig maken. Het programma, dat een initiatief is van Stichting Ontwikkelingsfonds Levenmiddelenindustrie, heeft sinds deze maand een eigen website.

Bijblijven of afhaken

Het programma, kortweg FIT2030, draait 100% om relevant blijven. Nu, maar zeker ook in de toekomst. Om klaar te zijn voor de veranderingen die de toekomst met zich meebrengen, moeten bedrijven en medewerkers bijblijven. Of, zoals FIT2030 stelt: “Het is bijblijven of afhaken”.

“Transitie kan overweldigend zijn”, is te lezen op de webiste. “Daarom helpen wij bedrijven om verandering recht in de ogen te kijken. Vanuit hier gaan we samen met overheids- en onderwijspartners de uitdagingen van de toekomst aan. Met als resultaat? Futureproof organisaties die slimmer werken én produceren.”

Een aantal bedrijven is al klaar voor de toekomst. Zo is de case van Bakkerij Fuite toegelicht. Wat samenwerkingen betreft: natuurlijk is Bakery Sweets Center van de partij. Daarnaast zijn nog heel wat meer kennisnetwerken en innovatiecentra aangesloten bij FIT2030.

Subsidies tot 50%

SOL zou SOL niet zijn als een en ander niet gepaard ging met subsidiemogelijkheden. Ook voor een FIT2030-programma is veel mogelijk. Heb jij een idee of project dat bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw bedrijf of medewerkers? Dan kan jij in aanmerking komen voor subsidie. Tot 50%! Om erachter te komen of jouw idee of plan voldoet aan de voorwaarden voor een subsidieaanvraag kan je een eerste check doen met deze checklist (opent in pdf). Vragen over jouw plan of idee? Neem dan contact op via fit2030@sol-online.nl.

Kijk op de website Food in Transitie 2030 als je jouw bedrijf klaar wilt stomen voor de toekomst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn