Algemeen Sessions 19 mei 2022

Bakery Sweets Session: wat weet jij van vezels?

De volgende Bakery Sweets Session staat voor je klaar. Op 23 juni vanaf 14:00 uur belichten we het thema vezels. Onze kennispartner Keep Food Simple, BSC-partner Hellema Hallum BV en diverse experts van Hogeschool Van Hall Larenstein praten je bij over consumptie, werking en productontwikkeling. We kijken naar de toepassing van vezels in producten, de kansen in de markt en de meerwaarde voor de consument.

Er zijn veel gezondheidsvoordelen verbonden aan een gevarieerd vezelrijk voedingspatroon. Tijdens de Session lichten we toe wat vezels zijn en wat ze voor je lichaam doen. Daarnaast presenteert één van onze partners een innovatief vezelrijk product. Vezels zijn niet alleen gezond, maar ook lekker. Natuurlijk ga je dit ook zelf proeven!

Agenda

  • Informatie: Flip van Straaten (vezelexpert Keep Food Simple) geeft uitleg over wat vezels zijn, wat ze doen en wat het belang is van een gevarieerd vezelrijk dieet.
  • Techniek: Werking en mogelijkheden ‘Tiny Tim’: vertering voorspellen. Door Koos Oosterhaven (Manager FACT @ Hogeschool Van Hall Larenstein)
  • Praktijkcase: Innovatief product met toegevoegde vezels van Hellema Hallum BV.
  • Communicatie: Onderzoek naar vezelkennis onder generatie Z en de doorvertaling naar een nieuw social media-kanaal (Jeldou de Vries, stagiair Keep Food Simple / Bakery Sweets Center)

Voor wie?

Deze Session is toegankelijk voor foodstudenten en -docenten (mbo en hbo) en (medewerkers van) partners van Bakery Sweets Center, Twijfel je of het iets voor je is? Stuur een berichtje naar info@bakerysweetscenter.nl.

Aanmelden

Deelname is kostenloos.

Meld je hier aan voor de Session en kom alles te weten over vezels!

Datum: donderdag 23 juni 2022

Tijd: 14:00 – 16:00 uur

Locatie: Hogeschool Van Hall Larenstein

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn