Algemeen 04 mei 2021

Seminar de Groene Werelden: hoe bereik je Generatie Z

De Groene Werelden

Generatie Z, jongeren geboren tussen 2001 en 2015, zijn de medewerkers en ondernemers van de toekomst. Hoe bereik je ze? Groenpact organiseert hierover het online seminar de Groene Werelden op 27 mei.

De groene sector heeft, net als de bakkerij- en levensmiddelensector, nu en in de toekomst voldoende vakmensen nodig. Generatie Z, jongeren die tussen 2001 en 2015 geboren zijn, zijn de medewerkers en ondernemers van de toekomst. Hoe zorg je ervoor dat deze jongeren kiezen voor een toekomst in de groene branche? Groenpact, CIV Groen, Aeres Emmeloord & Cumela organiseren daarom het seminar de Groene Werelden. Het onderwerp: hoe kun je jongeren echt bereiken.

In het gratis seminar op 27 mei wordt gesproken over de drijfveren van Generatie Z en hoe je ze kunt aanspreken. Uitgelicht wordt hoe het concept van de Groene Werelden daarbij kan helpen. De online bijeenkomst is vooral bedoeld voor marketing- en communicatiemedewerkers van onderwijsinstellingen, docenten en opleidingskundigen. Ook voor bestuurders en marketing- en communicatiemedewerkers van bedrijven en brancheverenigingen is het interessant.

Werven nieuwe studenten en jongerencommunicatie

Na een inleiding van James Smith van Youngworks gaan de deelnemers zelf aan het werk met het vertalen van het concept van de Groene Werelden voor werving van nieuwe studenten in het agrarisch domein, het inrichten van de agrarische opleidingen en de jongerencommunicatie van branchevereniging Cumela.

Het seminar vindt plaats op 27 mei van 14.00 tot 15.30 uur, via Zoom. Op de website van Groenpact is meer informatie te vinden over het seminar, zoals het programma. Aanmelden kan via het aanmeldformulier onderaan die pagina. Een dag voor de bijeenkomst ontvangen deelnemers de Zoom-link voor deelname aan het seminar.

Het concept van de Groene Werelden

Het concept van de Groene Werelden komt voort uit de vraag hoe nu en in de toekomst voldoende vakmensen en professionals instromen in de groene sector. De sector staat voor belangrijke en mooie uitdagingen en goede vakmensen zijn hard nodig om de ambities te realiseren. Goede voorlichting en verbeteren en versterken van een goed imago van de sector helpen daarbij, het concept van de Groene Werelden is daarbij een instrument.

Lees ook: “Bakery Sweets Center krijgt rol in film GroenPact”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn