Algemeen Partners 02 februari 2022

Royal Steensma neemt
konfijtactiviteiten Canditfrucht over

Royal Steensma breidt de konfijtactiviteiten uit met de overname van het Italiaanse Canditfrucht. Daarmee bouwt Royal Steensma, als bakkerijgrondstoffenleverancier en konfijtspecialist, de leidende positie in gekonfijt fruit verder uit. Onderdeel van de overname is ook het hele assortiment biologisch gekonfijt fruit.

Voor Canditfrucht is konfijten geen corebusiness meer: zij focussen vanaf nu volledig op de productie van fruitsappen.

Van Sicilië naar Franeker

De overname behelst geen arbeidsplaatsen, maar puur de bedrijfsactiviteiten en installaties die met het konfijten te maken hebben. Canditfrucht stopt daar volledig mee. Zo verhuizen meerdere machines voor de verwerking van sinaasappelschillen tot gekonfijte blokjes van Sicilië naar Franeker, waar de konfijterij van Royal Steensma is gevestigd. Dat geldt waarschijnlijk ook voor 49 silo’s met een inhoud van 40 à 50 kuub.

Specialistische markt

Rimmert de Jong, CEO van Royal Steensma, is uitermate content de konfijtactiviteiten van Canditfrucht toe te kunnen voegen aan de bestaande konfijtactiviteiten van het bedrijf. “De productie van orangeade, gekonfijte sinaasappelschillen, is erg specialistisch te noemen en vraagt om kapitaalintensieve investeringen waardoor een bepaalde schaalgrootte noodzakelijk is”, legt hij uit. “Door de activiteiten van Canditfrucht over te nemen, krijgen we als konfijtspecialist niet alleen een breder assortiment maar kunnen we ook onze productiecapaciteit verder optimaliseren.”

Schillen

De Jong vervolgt: “Canditfrucht gaat zich vanaf nu meer gaat specialiseren in de productie van vruchtensappen. Royal Steensma verwerkt de schillen die bij de sap-productie overblijven, tot gekonfijt fruit. Hierdoor ontstaat een gespecialiseerde samenwerking in de keten: een win-win, dus!”

Als totaalleverancier voor de bakker, produceert Royal Steensma onder eigen merk en onder private label. De productieactiviteiten zijn verdeeld over de vestigingen Leeuwarden, Franeker, Vlaardingen en Elst. Daarnaast beschikt het concern over een eigen fruitverwerkingsfaciliteit in Thailand voor de aanlevering van grondstoffen voor de gekonfijte producten.

Foto boven: Royal Steensma is onder andere specialist in de productie van orangeade. Dit zijn tot blokjes gekonfijte sinaasappelschillen. Foto: Royal Steensma

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn