Opleiding Productontwikkeling 30 maart 2023

Project Broodpasta genomineerd voor award

Het Broodpasta-project dat in februari 2022 binnen de gelederen van Bakery Sweets Center van start ging, is genomineerd voor de GroenPact Impactprijs 2023!

Bijna zestig inzendingen waren er dit jaar voor de Groenpact Impactprijs. De jury koos twaalf genomineerden. Op 1 juni worden de winnaars bekendgemaakt op de Groenpact manifestatie in Dronten.

Nog in volle gang

Met het event dat we in november 2022 hielden, werd fase 2 van het Broodpasta-project afgesloten. Momenteel zijn de studenten Food Innovation druk bezig met de ontwikkeling van ontbijtkoek op basis van broodpasta. Dit gebeurt in samenwerking met Molkwarder Koeke. Daarnaast staat de productie van suikerbrood op de planning. Het suikerbrood dient als basis voor het suikerbroodijs, waar een van de betrokken bedrijven in is geïnteresseerd. Zowel in het suikerbrood als in het ijs wordt de broodpasta toegepast. De productie van gevulde bonbons door Chocmans, met een ganache op basis van broodpasta, gaat onverminderd door. Verder zijn er veelbelovende geluiden over de interne productie van broodpasta!

Binnenkort meer over dit schitterende, circulaire project. Voor nu, fingers crossed voor de uitreiking op 1 juni.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn