Algemeen 08 september 2020

Prijsuitreiking BakkersVakWedstrijden via livestream

De BakkersVakWedstrijden 2020 gaan door. Op dit moment is de organisatie ervan overtuigd dat de veiligheid van deelnemers, juryleden en medewerkers geborgd kan worden. Aan de eisen van RIVM die nu gelden, kan worden voldaan. Wel houdt het bestuur nog een slag om de arm. Door de veranderlijke omstandigheden is het wedstrijdboekje daarom alleen in digitale vorm beschikbaar. Vanaf eind september wordt dit verspreid.

Prijsuitreiking ‘anders dan anders’

De jury keurt op dinsdag 10 november de ingeleverde producten in het Fries Congrescentrum in Drachten. Er wordt op de gebruikelijke manier gekeurd. Wat anders zal zijn is de prijsuitreiking. Het is immers niet mogelijk om de prijsuitreiking te laten plaatsvinden in het bijzijn van honderden belangstellenden.

Livestream op de website

Woensdag 11 november is er vanaf 17.00 uur een livestream te zien middels een link op de website van BakkersVakWedstrijden. Tijdens deze livestream interviewt Hanno Spanninga juryleden en bestuurders in een talkshow-achtige setting. De winnaars van de Top10 (de kampioen BakkersVakWedstrijden), de Banketbakkers TopVijf en het Talent van het Jaar worden tijdens die uitzending bekendgemaakt.

Commentaar inzendingen door juryleden wordt gefilmd 

Nieuw dit jaar is dat er dinsdagavond tijdens de keuringen per categorie filmpjes gemaakt worden. Juryleden bespreken bijzonderheden van de ingezonden producten. Zij geven dus vakinhoudelijk commentaar. Deze filmpjes worden na afloop van de prijsuitreiking op de website van BakkersVakWedstrijden geplaatst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn