Blog 13 juli 2022

Personeelstekort? Deze ijsmaker pakt het net even anders aan

*Ding*. Een berichtje van Christof Thorrez, Vlaamse ijsmaker en creatief brein achter het ijstaartenconcept Surprice, met ijssalons in Houthulst, Heuvelland en Kemmel. Hij weet me altijd te vinden wanneer hij weer een briljant idee heeft. Ook nu ben ik weer verrast over hoe hij de kunst van het omdenken verstaat.

Bijbaantje voor jongeren

Aan de start van het ijsseizoen zie je ze op praktisch ieder social media kanaal verschijnen. “Medewerkers gezocht! IJsscheppers, vanaf 15/16 jaar.” Een leuk bijbaantje voor een student of een jongere die ‘in between studies’ zit. Maar, waar vind je ze anno 2022? Ook Thorrez richtte zich met name op studenten in zijn zoektocht naar zomerkrachten. Maar weet je hoeveel moeite het kost om de planning rond te krijgen? “Veel studenten gaan in de zomervakantie naar festivals, of hebben herexamens, waardoor ze niet altijd beschikbaar zijn.”

Hippe oma’s en opa’s

Daarom besloot hij zijn vizier te richten op een andere groep: hippe 60-plussers. Hip, want hoewel leeftijd er niet toe doet, is het wel van belang dat je je op je plek voelt binnen het eigentijdse ijsconcept. Of je nu 60 of 80 bent, dat maakt volgens Thorrez niet uit. “Prima als je iets langzamer werkt dan we gewend zijn. Als je het werk dat je doet, maar correct uitvoert.” De ijsmaker ervaart de oudere werknemers als een waardevolle aanwinst. “We merken dat oudere mensen afspraken correct naleven. En ze zijn vaak inzetbaar in de weekenden. Dat is echt een meerwaarde”, zegt hij tegen VrtNWS. De zoektocht naar ‘hippe oma’s en opa’s’ trok direct enorm veel media-aandacht.

De perfecte marketing

Zó veel dat de beste man inmiddels is voorzien. “De perfecte marketing, zo bleek, want ons personeelstekort lijkt in een halve dag opgelost”, staat er te lezen op zijn Facebookpagina.

Bedankt voor de tip, Christof! Wie weet kunnen de bakkers/patissiers binnen Bakery Sweets Center hier ook iets mee. Ik ben nu al benieuwd naar je volgende omdenkmoment!

Clara Bloemhof

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn