Opleiding 22 april 2020

Peet Ferwerda zwaait af als voorzitter werkgroep Opleiden

Peet Ferwerda (senior beleidsadviseur MBO Life Sciences) zet een stapje opzij als voorzitter van de werkgroep Opleiden van Bakery Sweets Center. Zijn taken worden overgenomen door Arie Peerbolte, manager HR/QA/QC bij Van der Meulen in Hallum. Hij wordt daarbij terzijde gestaan door Wijnand Verschuur, Opleidingsadviseur MBO Life Sciences.

Profiel

Onder aanvoering van Ferwerda maakte de werkgroep zich de afgelopen twee jaar hard voor het profiel Operator, dat als input dient voor een nieuwe opleiding Operator Bakkerij 2.0. Het profiel schetst over welke kennis, vaardigheden en kwaliteiten een operator, werkzaam in de bakkerij- en zoetwarenbranche, moet beschikken. Nu en in de toekomst. In de werkgroep zijn het mbo- en hbo-onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven vertegenwoordigd. De inhoud van het profiel is gevoed door de partners van Bakery Sweets Center. Met als uiteindelijke doel dat de betrokken opleidingen voldoende en de juiste mensen afleveren aan het bakkerij- en zoetwaren gerelateerde bedrijfsleven in het Noorden.

Begeleiden

Ferwerda, die als zzp’er bedrijven helpt om te leren en te ontwikkelen, wil meer tijd vrijmaken voor dit begeleidingsproces. Wel blijft hij betrokken bij de werkgroep Opleiden. Onder leiding van Peerbolte en co-piloot Verschuur gaat de werkgroep verder met uitdiepen en implementeren van het profiel ‘Operator 2.0’. De komende maanden wordt gekeken of en hoe bestaande lesprogramma’s moeten worden aangepast en of er korte opleidingstrajecten die zijn te certificeren, kunnen worden ontwikkeld.

Nieuwe voorzitter

De werkgroep Opleiden bestaat naast Ferwerda, Peerbolte en Verschuur, uit Saskia van Gend (programmamanager Van Hall Larenstein), Alex Tabak (accountmanager gemeente Leeuwarden), Jan Douwe Gerbranda (algemeen directeur Bakkerij Van der Kloet), Jelke van dapperen (HR-manager Royal Steensma BV), Vincent Schutte (Hoofd P&O Hellema Hallum), Miranda Kuners of Koenders (HR-directeur Borgesius), Miranda Flapper (Personeelszaken Helwa) en Anneriek Sijperda (HR-manager Cloetta).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn