Bakery Ingrediënts

Royal Steensma

Het familiebedrijf Royal Steensma bestaat al ruim 180 jaar en is producent van bakkerij-ingrediënten voor brood en banket. Als totaalleverancier voor de bakker, produceert Royal Steensma voor ambachtelijke bakkers, industriële bakkerijen, de foodservice en retail. In binnen- en buitenland. We doen dat met onze productielocaties in Leeuwarden (hoofdkantoor), Franeker, Vlaardingen en Elst (zusterbedrijf). Verder beschikt Royal Steensma nog over een vestiging in Thailand voor het telen en verwerken van diverse fruitsoorten, zoals ceders, bestemd voor de konfijterij in Franeker waar er sukade van wordt gemaakt.

De productrange is heel divers: van banketmixen tot melanges voor broodspecialiteiten, van choco-coatings tot amandelspijs, van gekonfijt fruit tot roompoeders en van vruchtenvullingen tot decoratiepoeders en decoraties. Binnen de retail is Steensma bekend van kleinverpakkingen met gekonfijt fruit, fondant, spuitgelei, suiker- en choco-glazuren, roompoeders, citrus zest en koekjesspijzen (Slice ’n Bake).

Royal Steensma is als bedrijf volop in ontwikkeling. Zo groeit het bedrijf zowel in omvang, omzet en volume. In 2015 werd Decora in Elst overgenomen (decoraties, aanzetsels, granola’s, ijsmixen) en in 2019 Bak Speciaal Nijkerk, specialist in hoogwaardige (desem)broodmelanges. Verder is Royal Steensma initiatiefnemer van de Food Innovation Academy in Vlaardingen en het Bakery Sweets Center in het Noorden. In totaal werken er ruim 250 medewerkers bij Royal Steensma.

‘Als totaalleverancier wil Royal Steensma een partner zijn van de bakker: niet alleen in woord, maar ook in daad. Wij geloven in de bakker en in de sector. Daarom maken wij ons hard voor het Bakery Sweets Center, waar we samen met de andere partners willen werken aan goede opleidingen, onderzoek en innovatie en imagoverbetering. Om zo bij te dragen aan toekomstborging van de branche.’ Alfred Bruin, Holding Directeur Royal Steensma
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn