Zuivere mineralen

Nedmag: magnesiumzout van de zuiverste soort

Nedmag is een zelfstandige onderneming met twee winningslocaties en een productielocatie in Veendam. Nedmag wint hier magnesiumzout dat zich bevindt in een unieke zoutlaag, ongeveer 2000 meter onder de grond. Deze zoutlaag is het restant van een oerzee vol mineralen en zouten: de Zechsteinzee. Deze zoutlaag bevat magnesiumzout van het zuiverste soort. Daardoor is Nedmag in staat om zeer hoogwaardige producten te produceren.

Van het uit de bodem gewonnen magnesiumchloride produceert Nedmag naast de magnesiumchloride dan ook magnesiumoxide, magnesiumhydroxide en calciumchloride. Succesvolle markten en toepassingen van de producten vinden we in de energie, industrie, landbouw, milieu toepassingen als waterzuivering, maar ook bij het bleken van pulp en in vuurvaste stenen.

Bij Nedmag werken we voortdurend aan het ontwikkelen van toepassingen voor magnesiumzout. De afgelopen jaren zijn er steeds meer ontwikkelingen uitgerold op het gebied van food. Om de smaakmakende testresultaten te vertalen naar de praktijk, zoeken we graag aansluiting bij producenten. Daarom sluiten wij ons aan bij Bakery Sweets Center. Van deskresearch naar met de handen in het deeg!

Lees ook: Nedmag sluit zich aan bij Bakery Sweets Center: zuivere mineralen

‘We zien verrassende voordelen door toevoeging magnesiumchloride, onder andere in structuur en houdbaarheid’ Willem Jan Bakker, business development manager food a.i. - Nedmag
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn