Marktleider in streekspecialiteiten

Molkwarder Koeke

Molkwarder Koeke zoekt manieren van innovatie om een traditioneel streekproduct als reepkoek naar een hoger plan te trekken. Zonder in te boeten aan smaak: want die is heilig.

Sinds zes jaar zetelt de bakkerij in Joure: de productielocatie in Molkwerum (vandaar: ‘Molkwarder’) werd te klein. In het moderne pand in Joure is ruimte voor verdere groei. Directeur Folkert Reitsema: “We liggen met onze Friese suikerkoek, Friese kruidkoek, witte reepkoek, bruine koek, bruine volkoren koek, kandij reepkoek, karamelkoek, fondant koek, gevulde plaatkoek (met gember of noten), (kandij) ontbijtkoek en een assortiment kleinere koekjes, in vrijwel alle supermarkten in Friesland. Maar ook daarbuiten, hoor!”

Met de certificering op orde, een gezonde investering in de ovenstraat achter de rug en een net opgeleverde uit- en nieuwbouw tot zijn beschikking, is Molkwarder Koeke klaar voor de toekomst. Reden voor Molkwarder Koeke om toe te treden tot Bakery Sweets Center.

‘Ik ben benieuwd wat ik uit Bakery Sweets Center aan kennis en ideeën kan halen. Daarnaast wil ik zelf ook mijn eigen visie en bagage inbrengen.’ Folkert Reitsema, directeur
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn