Natuurlijke kleurstoffen, fruitpurees en fruitconcentraten

Holland Ingredients (aspirant-partner)

Al sinds de oprichting in 2007 produceert het in Meppel gevestigde bedrijf Holland Ingredients natuurlijke kleurstoffen. De leverancier brengt kleur aan allerhande producten: van snoep en chocolade, tot yoghurtdrink, taartglazuur en zelfs diervoeding.

Vraagstukken behandelen binnen Bakery Sweets Center

Holland Ingredients breidt zijn kennis en netwerk graag uit en vond de weg naar Bakery Sweets Center. Van Os: “Na enkele oriënterende gesprekken hebben we het beeld dat er een goede match is tussen beide partijen, en dat we wederzijds het nodige voor elkaar kunnen betekenen.” Voor sommige vraagstukken maakt het bedrijf al gebruik van studenten aan het Windesheim, Aeres Hogeschool en Hanze Hogeschool. “De activiteiten van Bakery Sweets Center geven een goed voorbeeld van samenwerkingen tussen leveranciers, klanten en studenten. Ik denk dat we elkaar kunnen helpen met bepaalde vraagstukken, zoals het vervangen van E-nummers door kleurende extracten. Ook zouden we de stabiliteit van kleuren onder bepaalde procescondities willen (laten) onderzoeken.” ‘Natuurlijk’ brengt Van Os met zijn team ook graag zijn jarenlange ervaring met kleuren in.

‘We hebben toegang tot alle kleuren en de expertise van onze leveranciers. Ons partnerschap met Bakery Sweets Center moet een synergie opleveren waar de studenten, collega-bedrijven en wij allemaal sterker door worden.’ Marc van Os, eigenaar Holland Ingredients
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn