Tot in iedere vezel!

Bakkerij Faber

Bakkerij Faber een zelfstandige bakkerij, georganiseerd vanuit professionaliteit en efficiëntie, gegroeid vanuit het oude ambacht. Met haar medewerkers streeft het bedrijf naar eerlijke, gezonde producten, bereid met smaak én met oog voor voedselveiligheid. Een duidelijke bedrijfsvoering: geautomatiseerd wat kan, en mensenwerk waar nodig. Het assortiment bestaat uit zogenaamd busbrood, boerenbrood, schotelbrood en kleinbrood.

Tevens is Bakkerij Faber één van de initiatiefnemers van het project broodpasta. Tijdens een sessie van onze werkgroep Onderzoek & Innovatie kwam de volgende vraag op tafel: Wat is een project dat we gezamenlijk kunnen oppakken om brood, dat gisteren nog dagvers in de schappen lag, z’n weg weer terug te laten vinden in de voedingsketen? Sjoerd Jellema van Bakkerij Faber meldde zich. “We zijn bezig met het opwaarderen van de retourstroom. Momenteel zitten we in de onderzoeksfase. De overall doelstelling: de 6000 ton aan jaarlijkse broodretouren met 30 procent reduceren.”

‘Wij hebben een passie voor brood! Brood is voedzaam, veelzijdig en sterk verankerd in vele eetculturen. Er is eindeloze variatie mogelijk met slechts enkele natuurlijke ingrediënten. Bij bakkerij Faber vinden wij daarom dat brood erbij hoort. Iedereen moet kunnen genieten van goed en betaalbaar brood; overal en op elk moment van de dag.’
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn