10 cursusdagen 10 weken Voor iedereen die interesse heeft in het bakkersvak

Een introductie in het bakkersvak. Leer in 10 weken de basis van het broodbakken.

Een opleiding van Firda & Bakery Sweets Center

Een initiatief van Bakery Sweets Center, in samenwerking met Firda en een aantal bakkerijen. In tien weken tijd krijgen deelnemers een gedegen introductie in de bakkerij. Iedereen die de basis van het broodbakken wil leren, is welkom.

Aan grondstoffenkennis is dringend behoefte, klonk het tijdens de Bakery Sweets Session over opleidingsbehoefte in de bakkerijsector.  Bakkerijdocent Jurjen Albertsma ontwikkelde hiertoe een spoedcursus broodbakken. De introductie in het bakkersvak vindt plaats in het praktijklokaal van Firda aan de Julianalaan in Leeuwarden.

De Basismodule Broodbakker bestaat uit:

– Grondstoffenkennis: wat is meel, wat doet gist, hoe werkt broodverbetermiddel? Hoe reageren grondstoffen op elkaar en met welke verhoudingen werk je?

– Het maken van klein brood, ongevuld en gevuld brood, getoerd gerezen brood en desem.

Stageplekken voor deelnemers

Naast de cursusdagen wordt er voor iedere deelnemer een passende stageplek gezocht. Hiervoor maken we gebruik van het netwerk van Bakery Sweets Center.

Aanmelden, data en kosten

Geïnteresseerd in het volgen van deze Basismodule Broodbakker? Of heeft u een medewerker die staat te popelen om de basics van het bakken onder de knie te krijgen? De 10-weekse training start op 31 mei en vindt plaats op dinsdagen van 8:30 tot 14:00 uur. Locatie: Firda, Julianalaan 97 in Leeuwarden. Daarnaast loopt de deelnemer 3 tot 4 dagen per week stage in een bakkerij. De kosten voor deze cursus bedragen 1.300 euro. Neem voor meer informatie contact op met Jurjen Albertsma, j.albertsma@fcroc.nl. Bent u bakkerijondernemer of partner van Bakery Sweets Center en staat u open voor nieuwe, enthousiaste medewerkers? Ook dan kunt u een bericht sturen naar Jurjen Albertsma.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn