Partners Productontwikkeling 06 juni 2023

Ontbijtkoek met broodpasta op WVLO-event

Tijdens het event Beleef Wendbaar Vakmensschap wordt na 4 jaar ‘Wendbaar vakmanschap in lerende organisaties‘ het net opgehaald. Hoe is dit project, waarin onderwijs en bedrijfsleven samen optrekken, tot nu toe verlopen? Tijdens een ‘beleefmarkt’ laten WVLO-ambassadeurs zien waar zíj mee bezig zijn. Uiteraard is Bakery Sweets Center hier aanwezig, met als praktijkcase het retourbroodproject.

Folkert Reitsema van Bakkerij Molkwar geeft een korte update over de ontbijtkoek, voorzien van versuikerde broodpasta uit retourbrood. Twee studenten van MBO Life Sciences / Food Innovation storten zich op dit project, waarbij het maken van een hoogwaardige ontbijtkoek met broodpasta als grondstof centraal staat.

Hoe loopt het project?

Best goed! Langzaam maar zeker komen we tot een goede koek. Het doel is mooi: het verminderen van voedselverspilling. Maar het gaat ook om het creëren van een acceptabele koek die aansluit bij de kwaliteit van ons assortiment.

Wie neem je mee naar het WVLO-event?

Dat is Lieuwe Hoekstra, een van de studenten. Ook Michel Schaafsma is aanwezig, als begeleider van de deelnemers aan het event.

Wat wordt jullie boodschap?

Dat je van retourbrood zeker een nieuw product kunt maken. Nu zijn we bezig met een naturel ontbijtkoek. Pas als deze goed is, gaan we verder met vullingen.

Valt er nog iets te proeven?

Ja zeker! De heren staan vroeg op om ’s ochtends verse ontbijtkoek te bakken.

Het event Beleef Wendbaar Vakmensschap vindt plaats op donderdag 8 juni van 14:30-17:00 uur bij MBO Life Sciences, Jansoniusstraat 2A in Leeuwarden. Bekijk de eventpagina voor info.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn