Partners 14 december 2023

Nieuw lid werkgroep Communicatie: Nathalie van Keulen-Simmers

Met ingang van 2024 heeft de Bakery Sweets Center-werkgroep Communicatie en Imago er een nieuw lid bij. Nathalie van Keulen-Simmers is HR-adviseur bij Helwa Wafelbakkerij in Hallum. Welkom, Nathalie! Een paar vragen ter introductie:

Wie ben je en wat doe je?

“Sinds augustus 2023 werk ik bij Helwa Wafelbakkerij. Een mooi familiebedrijf met veel collega’s die al jarenlang bij ons werken. We zijn gevestigd in Hallum en bakken heerlijke wafels. Een greep uit ons assortiment is de welbekende pennywafel, Frou Frou, maar we maken ook proteïnerepen en andere gechocolateerde producten. Met mijn man en kinderen woon ik op een zeilklipper uit 1917 in de Museumhaven van Leeuwarden. Naast mijn HR-werkzaamheden voor Helwa werk ik als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, mede-organiseer ik de Erfgoedtour voor historische schepen en daarnaast ben ik in mijn vrije tijd graag op het water. In het HR-vak ben ik nu zo’n 25 jaar werkzaam, met een uitstap van 5 jaar. In die 5 jaar heb ik als ZZP’er gewerkt in de uitvaartbranche. Als HR-adviseur heb ik o.a. in de zorg en de techniek gewerkt. Het werken voor en in een productiebedrijf is voor mij een nieuwe tak van sport.”

Hoe zie je jouw bijdrage binnen Bakery Sweets Center?

“Vanuit Helwa zet ik me graag in voor het Bakert Sweets Center, onder andere met mijn deelname aan de werkgroep Communicatie. Vanuit deze werkgroep enthousiasmeer ik graag potentiële nieuwe collega’s en scholieren. In mijn beleving zijn we een stuk krachtiger om dit in een samenwerkingsverband te doen dan als ‘eenpitters’.”

Met welke vraagstukken heb je binnen Helwa te maken?

“Helwa heeft dezelfde vraagstukken en uitdagingen als elk ander bedrijf in het Noorden. Met name het zichtbaar zijn bij de nieuwe generaties is iets waar we actief mee bezig zijn.”

Waar ligt jouw kracht?

“In mijn rol van adviseur is dit natuurlijk een makkelijke… adviseren. Maar naast adviseren houd ik me ook graag bezig met organiseren en alles wat daarbij komt kijken.”

Welke doelen van de werkgroep Communicatie & Imago spreken jou aan?

“Graag denk ik mee over het onder de aandacht brengen van onze sector bij basis, vo, mbo en hbo. Vanuit andere rollen heb ik ervaring met het geven van gastlessen, organiseren van meeloopdagen, bedrijfs-open dagen, en open dagen op scholen. Het onderwerp ‘Leren van de volgende generaties’ spreekt me vanuit mijn HR-rol ook aan. Naast dat er verschillen zijn in de beleving en invulling van werk/privé, is er parallel het proces qua verandering van functie-inhoud. Een zeer interessant gegeven.”

Heb je er zin in? 

“Absoluut! Mooi om energie te steken in het promoten van deze branche en regio.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn