Opleiding 08 juli 2021

Nieuw Food Skills Netwerk: studenten lossen vraagstukken creatief op

Partners van Bakery Sweets Center kunnen vanaf nu gebruikmaken van het ‘Food Skills Netwerk’. Een initiatief van het excellentieprogramma van Friesland College (o.a. bakkerijopleiding) dat realistische opgaven uit het werkveld verzamelt en verwerkt tot concrete oplossingen. BSC-partners die met vraagstukken zitten, dragen deze aan bij dit nieuwe initiatief. Met de achterliggende gedachte: scholen hebben de middelen, studenten beschikken over creativiteit.

Design thinking vormt ideeën snel om tot concrete oplossingen

Sietske van der Bij, docent Friesland College

Sietske van der Bij is als docent loopbaanontwikkeling verbonden aan het programma. Ze schetst het beeld dat ze met Food Skills Netwerk voor ogen heeft. “Ondernemers die op zoek zijn naar creatieve en concrete oplossingen voor vraagstukken, kunnen zich bij ons melden. We werken aan de hand van ‘design thinking’. Deze ontwerpmethode stelt de behoefte van de gebruiker centraal in de oplossingen die worden bedacht. Daarnaast biedt design thinking een kader waarbinnen ideeën snel worden ontwikkeld tot concrete producten. Gegarandeerd succes, dus!”

Van marketingplan tot vertaling instructies

“De uitdagingen van de ondernemers zijn heel divers”, vervolgt Van der Bij. “”Van meedenken over een marketingplan en duurzame inrichting tot trend spotting en vertalen van instructies voor internationale werknemers. Onze studenten gaan in korte trajecten aan de slag en komen met creatieve en concrete oplossingen. Hier zijn geen kosten aan verbonden voor de ondernemer en de ondernemersvraag is leidend voor het project.”

Excellentieprogramma ToekomstMakers

Het Food Skills Netwerk is een initiatief van het Friesland College Excellentie programma ToekomstMakers.  ToekomstMakers heeft als doel om elke student met ambitie, passie, talent en doorzettingsvermogen te helpen om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Ongeacht niveau, studiejaar of soort opleiding. Bij het verlaten van het Friesland College staat de student vol zelfvertrouwen en met een excellent competent gevulde rugzak in zijn/haar verdere toekomst.  

Van der Bij en de collega’s van het excellentieprogramma leven daarbij de quote van Loesje na:

‘Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt’

Uitdagingen? Stuur ze in!

Heeft u als lid van Bakery Sweets Center een uitdaging voor Food Skills Netwerk? Neem dan contact op met Sietske van der Bij, s.vanderbij2@fcroc.nl.  Met de vakantie voor de deur worden de aanvragen vanaf eind augustus in volgorde van binnenkomst behandeld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn