Algemeen 24 juni 2020

Netwerken in food wisselen ervaringen uit

De communicatieteams van Bakery Sweets Center en Food Innovation Academy kwamen deze week (digitaal) bijeen om tips uit te wisselen over externe communicatie. Food Innovation Academy in Vlaardingen is een soortgelijk samenwerkingsverband als Bakery Sweets Center, maar richt zich op de volledige levensmiddelenindustrie. Ook hier betreft het een collectief van bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Veel onderling contact

Achter de schermen hebben meerdere netwerken in food onderling veel contact. Naast Food Innovation Academy heeft het communicatieteam van BSC ook regelmatig contact met Food Academy Nijkerk. Het ene samenwerkingsverband is op bepaalde vlakken net wat verder dan het andere. Zo kreeg Food Innovation Academy afgelopen jaren fysiek vorm met een indrukwekkend, top of the line pand aan de Industrieweg in Vlaardingen. Verschillende disciplines huizen er. Het kennisinstituut IJscentrum was de eerste partij die er zijn intrek nam, in oktober 2019. Deze maand werd er de proefbakkerij Bakery Innovation Academy feestelijk geopend. In januari vond er vanuit de stuurgroep Bakery Sweets Center een bezoek plaats aan het pand. Het mag niet ongezegd dat het voor vele betrokkenen een droom is om ook fysiek vorm te geven aan Bakery Sweets Center.

Omdat er onderling veel overeenkomsten zijn, is er veel contact. Nieuwsbrieven worden uitgewisseld, er wordt gebruikgemaakt van elkaars netwerk en men helpt elkaar bij vragen. Persberichten en informatie die voor een ander relevant kan zijn, worden gedeeld. Door open naar elkaar toe te zijn over de diverse werkwijzen (niet over bijvoorbeeld persoonlijke / bedrijfsgegevens), versterken de drie communicatieteams elkaar. Daarmee nemen we een voorbeeld aan alle betrokken partners die aan de ‘voorkant’ elkaar opzoeken. Oók achter de schermen staan verbinding en samenwerking centraal!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn