Partners 21 november 2023

Nedmag komt met nieuw magnesiumproduct, óók voor bakkerij

Magnesiumproducent Nedmag introduceert eind deze maand een nieuw product onder een nieuw merk. Bezoekers aan de Food Ingredients Exhibition in Frankfurt krijgen de primeur. Het merk Pure Health & Earth presenteert daar de Magnesium Chloride Food Grade Crystals. Met het ingrediënt wil Nedmag een bijdrage leveren aan het minderen van de natriumconsumptie.

Zoutreductie & magnesiumverrijking

Met het merk Pure Health & Earth zet Nedmag in op zowel zoutreductie in voeding als magnesiumverrijking in voeding en gezondheid. Dit is mogelijk door de noviteit toe te passen in onder meer brood, zuivel, vlees, plantaardige producten en vis. Een van de voordelen voor broodbakkers is dat magnesium de kneedtijd verkort. In vlees en vis is een zoutreductie tot wel 50% mogelijk, stelt Nedmag.

Eerder dit jaar lanceerde Nedmag onder Pure Health & Earth in samenwerking met kaasmakerij Slob al een met magnesium verrijkte kaas: de Veendammer. In de receptuur is natrium deels vervangen door magnesium.

Gezondheid

Magnesium heeft een positief effect op de gezondheid van het menselijk lichaam. Zo draagt de bouwstof onder andere bij aan het behoud van sterke botten en sterke spieren. De Veendammer kaas bevat 120mg magnesium per 100 gram kaas, wat bijdraagt aan 32% van de geadviseerde dagelijkse inname aan magnesium.

Nedmag en Pure Health & Earth zijn van 28 tot en met 30 november te vinden op de Food Ingredients Exhibition, stand 3.0J63.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn