Algemeen 10 juli 2020

Na de vakantie: hoe verder?

Nu de maatregelen vanwege corona zijn versoepeld, lijkt het normale leven weer langzaam te worden opgepakt. Fysieke meetings worden georganiseerd; niet alles verloopt meer via beeldbellen. Binnen bedrijven die met levensmiddelen werken, is dat nog andere koek. Nog steeds gelden hier regels voor maximale bezetting, hygiëne en afstand houden. Toch kunnen we voorzichtig al nadenken over een tijd waarin we weer wat dichter naast elkaar mogen werken.

Maar wat als…

Maar wat nu als de zomervakantie roet in het eten gooit? Wat doen we met medewerkers die met vakantie naar landen zijn geweest die de grenzen wel open stelden, maar waar het virus nog steeds om zich heen slaat? Wij van team Communicatie zijn benieuwd naar hoe bedrijven hiermee omgaan.

  • Vragen  jullie je medewerkers naar hun vakantieplannen?
  • Komt er een soort intakegesprek wanneer ze weer terug zijn?
  • Worden medewerkers die naar risicovolle bestemmingen vertrekken, gevraagd om eerst 2 weken thuis te blijven?
  • Zijn jullie, ondanks de positieve berichten, voorbereid op een tweede coronagolf?

Deze vragen worden binnen de gehele voedingssector gesteld, maar een concreet antwoord hebben wij nog niet kunnen vinden. Daarom vragen wij aan onze Bakery Sweets Center partners om vooral hun ervaringen, beleid en prognoses met ons te delen. Dat kan door een mail te sturen naar Clara Bloemhof, info@mevrouwbloem.frl. Alvast bedankt! De werkgroep Communicatie wenst u een goede, hopelijk zorgeloze, zomer.

Foto: Lloid Dreamstime.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn