Algemeen Corona 02 november 2021

Mondkapjes per 6 november weer verplicht op school

De coronamaatregelen worden weer aangescherpt. Dat meldde minister-president Mark Rutte tijdens de persconferentie op dinsdagavond 2 november. Aanleiding is het groeiende aantal coronabesmettingen en de toenemende druk op de zorg.

54.000 positieve coronatesten in één week is voor het kabinet reden genoeg om de maatregelen weer aan te scherpen. Zo is het mondkapje weer terug van een paar maanden weggeweest. Met ingang van zaterdag 6 november worden we allen geacht om het mondmasker te dragen in winkels en alle andere publiek toegankelijke locaties. Dus ook binnen scholen maakt het mondkapje een comeback. Waar men zich voortbeweegt, draagt men een mondkapje.

De mondkapjesplicht geldt niet op plaatsen waar het coronatoegangsbewijs verplicht is. Zoals musea en restaurants.

Thuiswerken: meer dan 50%

Vanaf 3 november wordt het geldende thuiswerkadvies aangescherpt naar ‘werk minstens de helft van de werktijd thuis’.

Coronatoegangsbewijs op meer locaties

De locaties waar het coronatoegangsbewijs verplicht is, wordt uitgebreid. De pas gaat in de horeca ook op buitenterrassen gelden. Verder gaat de pas op doorstroomlocaties in, bijvoorbeeld in musea en sportscholen. Werkgevers in de horeca wordt gevraagd om hun medewerkers de coronapas te laten tonen.

12 november nieuw besluit

Het idee is dat binnenkort het coronatoegangsbewijs op veel meer locaties ingevoerd wordt. Zoals winkels, dierentuinen en pretparken. Het kabinet wacht hiervoor het OMT-advies af. Op 12 november wordt besloten of deze maatregelen ook doorgevoerd worden. Dit zou betekenen dat op deze locaties dan de mondkapjesplicht vervalt.

Bekijk alle maatregelen op rijksoverheid.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn