Opleiding 06 oktober 2022

MBO Challenge Voedselverspilling weer van start

De MBO Challenge Voedselverspilling gaat voor de vierde keer van start. Onderwijsinstellingen, bedrijven of organisaties kunnen zich inschrijven. Aanmelden kan tot 15 oktober 2022. Daarna werken de teams tot 15 maart aan hun challenge.

Heb je nog geen challenge maar wil je wel meedoen? Schrijf je dan toch in! Je kunt later nog een challenge indienen of mogelijk heeft de organisatie een match voor je.

De aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling wordt steeds groter. Verspilling is niet alleen een probleem van de horeca en de voedingsindustrie, ook de specialisten in marketing, productontwerp en design zijn nodig om dit ‘wicked problem’ te helpen oplossen.

Wat houdt de MBO Challenge Voedselverspilling in?

Bij de MBO Challenge Voedselverspilling werken studententeams tot 15 maart 2023 aan voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en organisaties en denken na over innovaties die bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling. Een deskundige jury beoordeelt de ingediende cases. Genomineerde teams worden uitgenodigd voor de finale. In april 2023 vindt het eindevent plaats, de datum wordt nog bepaald.

Aanmelden scholen
Aanmelden bedrijven

Winnaars voorgaande edities

Alles weten over de challenge 2021-2022? Je vindt hier de filmpjes van de winnende ideeën van voorgaande edities en impressies van de finale-events. Bekijk alle inzendingen van alle teams van alle edities via deze YouTube playlists.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn