Algemeen FUTUREMAKERS 06 september 2023

Maak je klaar voor FUTUREMAKERS #3 in Leeuwarden

Het matchmaking event Futuremakers, dat in 2021 het licht zag in Leeuwarden, keert op 18 oktober terug naar de Friese hoofdstad. Hoewel het event inmiddels landelijk is uitgerold door Stichting Bakkracht, sluiten Bakery Sweets Center en Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland voor deze derde Leeuwarder editie weer aan bij de organisatie.

De locatie is wederom verrassend: na de eerste editie bij Sophia’s, de tweede keer in poppodium Neushoorn, reizen we nu dieper het centrum in, naar BOEL in de Breedstraat. In het voormalige muziekcentrum Schaaf bevindt zich nu dé jeu de boules hotspot van Leeuwarden, waar sport en spel worden gecombineerd met heerlijke streetfoodgerechten.

Switch Pitch voor werkzoekenden

Ook nieuw deze editie is het onderdeel Switch Pitch. Tijdens het een voorprogramma ontmoeten werkzoekenden en werkgevers elkaar op laagdrempelige manier. Elke werkgever geeft een pitch: een aantrekkelijke omschrijving van de werkomgeving en de werkzaamheden, én natuurlijk de vacatures die er zijn. In samenwerking met Fryslân werkt worden de matches tussen werkzoekenden en werkgevers gemaakt. Een sollicitatiegesprek, snuffelstage, leerwerkplek, opleiding met stage of zelfs een baan: matchmogelijkheden genoeg!

Studenten

Later in de middag doen de betrokken bedrijven (allen leden van Bakery Sweets Center en Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland) de pitches nog eens haarfijn over, maar dan met een ander publiek: studenten van diverse opleidingen van Firda, Mbo Life Sciences, Aeres MBO Leeuwarden, Hogeschool Van Hall Larenstein en NHL Stenden. Studenten maken op een laagdrempelige manier contact met werkgevers en toekomstige collegae. Is er een match gemaakt? Dan volgt daaruit een stage, leerwerkplek, onderzoeksopdracht, traineeship of misschien zelfs een baan.

Nieuwe format gaat direct landelijk

Stichting Bakkracht is enthousiast over het vernieuwde format en implementeert het gelijk op de andere locaties. FUTUREMAKERS staat op 16 november in Vlaardingen gepland. Ook Eindhoven en Ede staan op de planning.

Programma

  • 12.30 uur vooraf geplande matchgesprekken werkzoekenden
  • 13.15 uur vertrek werkzoekenden
  • 13.30 start programma studenten
  • 15.15 uur einde middag

Doe mee!

Heeft jouw bedrijf vers talent nodig, dan loont het zeker de moeite om in één dag zo’n 150 enthousiaste studenten en werkzoekenden te ontmoeten. Ben je lid van Bakery Sweets Center of Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland? Ontdek het en schrijf je in!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn