Algemeen 30 april 2024

Lunch Café over WRK.frl: promotiekansen voor BSC-leden

Het allereerste BSC Lunchcafé werd donderdag 14 maart gehouden in De Kanselarij in Leeuwarden. De deelnemers kregen niet alleen allerlei informatie over WRK.frl, maar konden ook gelijk hun vacatures plaatsen.

Tijdens het eerste BSC-lunchcafé vertelden Vincent Kerstens en Marleen Rijpkema van WRK.frl enthousiast over WRK.frl. Onze secretaris Koos Oosterhaven blikt terug: “WRK.frl staat voor wonen, werken en leven in onze mooie provincie. Er waren een kleine twintig participanten die in een interactieve presentatie de mogelijkheden toegelicht kregen die WRK.frl biedt als promotieplatform van (wonen en werken in) Fryslân, richting geïnteresseerden van buiten de provincie.”

Promotiekansen voor BSC-leden

Ook werd duidelijk welke (gratis) promotiekansen er liggen voor de leden van Bakery Sweets Center. “Tijdens de presentatie hebben de leden zelf een account aangemaakt op WRK.frl om daar vacatures op te plaatsen. Met deze hands on benadering was onmiddellijk duidelijk wat WRK.frl biedt en heb je meteen een extra wervend platform voor promotie van je bedrijf en extra aandacht voor werving van personeel”, aldus Oosterhaven.

Gezamenlijke promotie

WRK.frl werkt aan een gezamenlijk promotie en marketing en omschrijft haar ambitie voor en promotie aan werkgevers op deze manier: “Onze provincie bruist! Hier groeien iedere dag opnieuw inspirerende ideeën en betekenisvolle initiatieven voor een gezonde, schone en gelukkige wereld uit de Friese klei. Je moet het alleen even zien. Want hoe eerlijk, gepassioneerd en grutsk Friezen ook zijn, ze zijn minstens zo bescheiden. Doe maar gewoon, dat is goed genoeg. Een lange tijd wás dat ook goed genoeg. Maar met de schreeuwende tekorten op de arbeidsmarkt die de komende vijftien jaar alleen maar gaan toenemen, hebben we iedereen keihard nodig om Friesland leefbaar te houden.” Dit sluit volgens Oosterhaven onmiddellijk aan bij de doelstelling van BSC. “Hiermee is WRK.frl een prima platform voor (gezamenlijke) werving.”

Mooie, laagdrempelige manier om elkaar te treffen

Hij is zeer tevreden over het event. “Een BSC Lunch Café blijkt een mooie, laagdrempelige manier om elkaar even te treffen en bij te praten onder het genot van een broodje en een drankje. Op naar het volgende interessante Lunch Café!”

Tekst: Koos Oosterhaven
Foto’s: Andries van der Werf

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn