Opleiding 22 november 2023

‘Leidinggeven is vooral: met mensen kunnen omgaan’

Roelof de Jong volgde twee jaar geleden samen met twee collega’s de Leiderschapstraining. Volgens hem vraagt deze tijd om ander leiderschap. Deze cursus draagt daaraan bij. “Déze training is juist zo effectief omdat je met collega’s buiten je eigen werk in aanraking komt. En dus écht kennis kunt uitwisselen.”

Al 13 jaar is De Jong werkzaam bij snoepspecialist Concorp in Jirnsum. Samen met collega hoofd operator Jelle en hoofd technische dienst Frank volgde hij de training. Toen de cursus hem werd aangeboden, was zijn verwachting dat deze vergelijkbaar zou zijn met leiderschapstrainingen die hij eerder volgde. “Natuurlijk waren er overeenkomsten, maar het leuke hieraan is dat het een externe training is. Je trekt op met deelnemers van andere bedrijven. We denken weleens: ‘Hier zijn we uniek in’, of ‘Dit overkomt alleen ons’, maar tijdens de training kwam ik erachter dat iedereen met soortgelijke problemen zit. Deze situaties bespreken, en dan vooral hoe een ieder daar individueel mee omgaat, is heel leerzaam geweest.”

Sociaal beroep

Wat stak De Jong op van de training? “Je geeft leiding aan een ploeg mensen. En iedere werknemer vat jouw verhaal anders op. Hoe ga je daarmee om? Het is belangrijk om íedereen aangesloten te houden. Bijvoorbeeld door individueel het gesprek aan te gaan.” Is deze deelnemer ook veranderd in zijn leidinggevende rol? “Eerlijk? Persoonlijk ben ik niet veranderd als leidinggevende. Ik denk dat leidinggeven vooral een sociaal beroep is. Je hebt met mensen te maken. De sociale kennis die je van jongs af aan hebt opgedaan op school, bij de voetbalvereniging en in het café neem je mee naar je werkende leven. Gelukkig komt iedereen gemakkelijk bij me binnenwandelen.”

Traditioneel vs. het nieuwe leidinggeven

Dan de hamvraag: is het aan te raden om de leiderschapstraining te volgen? De Jong kan daar heel kort over zijn: “Ja zeker! De manier van leidinggeven is in de afgelopen 20-30 jaar zó veranderd. Er bestaat een enorme kloof tussen de traditionele manier van leidinggeven en hoe het nu van ons wordt verlangd. We krijgen te maken met een heel nieuwe generatie mensen. Waar het voorheen ging om ‘de baas bepaalt’, zijn die rollen nu bijna omgedraaid. Je moet echt met mensen gaan meedenken. Als je dat niet doet, houd je ze niet meer binnenboord. De loyaliteit naar de werkgever toe is niet meer zoals die 20 jaar geleden was. Als leidinggevende voel ik me verantwoordelijk om die werknemer te behouden. Waar het vroeger ging om het onderhoud van machines en lijnen, is het onderhoud van mensen nu veel belangrijker. Dat is wat ik doe: ik onderhoud de mensen en maak de vertaalslag van wat de directie wil naar de vloer toe, maar ook andersom.”

Interesse in de BSC Leiderschapstraining? Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn