Opleiding 17 november 2023

Leiderschapstraining 2024: start februari

New and improved: onze BSC Leiderschapstraining! Docenten Wijnand Verschuur en Fyke Hurkens maken zich op voor een nieuwe ronde van de training Leidinggeven aan wendbaar vakmanschap. Op 7 en 8 februari vinden de intakegesprekken plaats. Is beter communiceren een van je goede voornemens voor het komende jaar? Geef je dan gauw op!

De huidige ontwikkelingen vragen om een meer coachende leiderschapsstijl

Waarom deze training?

We vroegen het trainer Fyke Hurkens, die namens Wecreate Consulting is betrokken bij de Leiderschapstraining.

“Organisaties zitten met grote vraagstukken. Smart industry, robotisering en technologische ontwikkelingen zorgen voor steeds sneller gaande veranderingen in werk. Vergrijzing en gebrek aan goede instroom zijn van grote invloed op de inzetbaarheid van medewerkers. Er zijn banen die verdwijnen en er ontstaan nieuwe banen. Het vraagt nieuwe vaardigheden van de medewerkers. De leidinggevenden zijn veelal vakmensen die een uitdaging hebben de medewerkers in hun team te kunnen behouden en meenemen (begeleiden) in leren en ontwikkelen op de werkvloer. Het vraagt om een meer coachende leiderschapsstijl en daarbij worden communicatievaardigheden aangescherpt.”

Op welke manier worden de uitdagingen behandeld?

“Met elkaar en vooral op een interactieve manier. We wisselen verhalen uit en bespreken vraagstukken met elkaar. Wij sluiten aan bij de praktijk en hetgeen de cursisten tegenkomen in het werk. Vragen die daarbij aan bod komen, zijn:

  1. Hoe zorg je voor optimale samenwerking en verbinding binnen je team én met andere afdelingen binnen de organisatie?
  2. Hoe stimuleer je eigen regie van de medewerkers?
  3. Hoe verbeter je het gesprek met de medewerkers over inzetbaarheid en hun eigen ontwikkeling?”

Wat is er veranderd ten opzichte van de vorige training?

“Er is gekozen voor kortere workshops, zodat de deelnemers voor een kortere tijd afwezig zijn van de werkvloer. Het betekent dat er meerdere contactmomenten (workshops, intervisiebijeenkomsten en coachgesprekken) zijn, waardoor de deelnemers gedurende een langere periode de tijd krijgen om het geleerde in de praktijk te brengen. En zijn er evaluatiemomenten met de leidinggevenden van de deelnemers om zo ook de borging en opvolging binnen de organisatie te verankeren.”

Wat hebben de cursisten aan elkaar?

“De deelnemers zijn veelal werkzaam binnen dezelfde branche, maar bij verschillende organisaties. Ze krijgen de kans om bij elkaar in de keuken te kijken. Door uitdagingen én successen te delen leren ze van elkaar. Niet alleen tijdens de workshops, maar ook tijdens de intervisiebijeenkomsten en bedrijfsbezoeken.”

Waaraan merk je resultaat bij de deelnemers?

“De handvatten die we aanreiken zijn praktisch toepasbaar. Vanuit deelnemers merken we dat de drie R’en: richting, ruimte en ruggensteun die ze bieden, effectiever zijn. Maar daar is draagkracht vanuit de hele organisatie voor nodig, dus ook van de leidinggevenden van de deelnemers. Vandaar dat deze evaluatiemomenten in het programma van 2024 zijn meegenomen. En daarmee ‘Wendbaar vakmanschap in lerende organisaties’ als gezamenlijke opdracht te zien.”

Bekijk hier de inhoud, locatie en overige details van het Leiderschapsprogramma dat in februari 2024 begint

Meld je collega(‘s) aan voor deze training, door een mail te sturen naar Wijnand Verschuur, w.verschuur@mbolifesciences.nl.

Openingsfoto: Roelof de Jong, leidinggevende bij Concorp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn