Algemeen 21 april 2023

Leeuwarder ondernemers maken gebruik van inflatiepakket

Gemeente Leeuwarden stelt voor 2023-2024 een bedrag van 1,9 miljoen euro beschikbaar voor een maatregelenpakket voor ondernemers. Het is een aanvulling op de maatregelen van de rijksoverheid. Hiermee wil de gemeente het lokale bedrijfsleven in deze tijd van stijgende inflatie en energiekosten ondersteunen.

Het inflatiepakket heeft twee doelen:

  1. Het omlaag brengen van de energierekening van Leeuwarder ondernemers
  2. Ondernemers stimuleren om te investeren in verduurzamingsmaatregelen.

Ook ondernemers in de bakkerij- en zoetwarensector, gevestigd in Leeuwarden, maken aanspraak op dit pakket. Kansen zitten bijvoorbeeld in het innovatiefonds voor innovaties in de energie- en circulaire transitie. Daarnaast kunt u zich als ondernemer aansluiten bij een community gericht op toekomstbestendig ondernemen. 40 ondernemers doen al mee en komen regelmatig bijeen voor kennisdeling en uitwisseling rondom actuele thema’s. Zoals circulaire bedrijfsvoering en duurzame mobiliteit.

Verduurzaming versnellen

“Naast deze maatregelen werken we verder aan het bedenken en opzetten van projecten om de energielasten van ondernemers te drukken en de verduurzaming te versnellen”, zo laat een woordvoerder van gemeente Leeuwarden weten.

Heeft u idee├źn voor de bakkerij- en zoetwarensector in Leeuwarden? Deze kunt u delen met Anne-Baukje Coster, via annebaukje.coster@leeuwarden.nl.

Energietransitie op de agenda

Momenteel staat de energietransitie op de agenda van de werkgroep Onderzoek & Innovatie van Bakery Sweets Center. Ook lopen er gesprekken over de mogelijkheden van het inflatiepakket, met de gemeente Leeuwarden. Wordt vervolgd!

Meer informatie over het inflatiepakket vindt u op: OndernemendLeeuwarden.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn