Algemeen 07 april 2022

Jelmer (24) zoekt baan binnen Bakery Sweets Center

In deze rubriek stellen Wiebe Koudenburg (Accountmanager Dokwurk) en Dirk Westerhof (Kwartiermaker zij-instroom) kandidaten voor die op zoek zijn naar een passende werkplek.

We stellen je graag voor aan Jelmer Wiersma, 24 jaar oud en woonachtig in Ferwert. Jelmer kenmerkt zich als een positief ingestelde jongeman met een sterke motivatie om een plekje op de arbeidsmarkt te vinden.

Welke opleiding heb je gevolgd en wat voor werkervaring heb je al?

Ik heb in 2018 mijn opleiding tot Voeding specialist niveau 4 behaald. Deze opleiding heb ik gevolgd aan het Nordwin College te Leeuwarden. Op dit moment ben ik alweer een aantal maanden werkzaam bij Dokwurk. Hier werk ik nu met behoud van uitkering om te werken aan mijn kansen op de arbeidsmarkt. Ik houd mij bezig met productietaken maar ik word ook nauw betrokken bij b.v. de kwaliteitscontroles binnen mijn afdeling.

Tijdens mijn opleiding heb ik stages volbracht bij Van Ruiten Food, Royal Steensma en De Molkerij. Tijdens deze stages hield ik mij bezig met:

  • Het opzetten van een systeem voor het makkelijker maken van pakbonnen.
  • Reductie van het vochtgehalte van een product bij Royal Steensa. Dit deed ik als medewerker Quality Control.
  • Het verbeteren van bepaalde testmethodes om een hogere nauwkeurigheid te verkrijgen
  • Ondersteunende werkzaamheden mogen uitvoeren zoals diverse administratieve taken 

In welke regio zoek je een werkplek?

Ik zoek een werkplek die vanuit Ferwert of vanuit Leeuwarden goed bereikbaar is. Ik ben hierbij afhankelijk van de fiets of het openbaar vervoer.

Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?

Uiteraard zoek ik een werkplek waar ik de door mij opgedane kennis en ervaring kan inzetten. Dit doe ik het liefst in een prikkelarme omgeving zoals bijvoorbeeld een laboratorium of een rustig kantoor. Daarnaast helpt het mij erg als ik vertrouwen en ondersteuning krijg van mijn directe collega’s.

Wat is voor jou het meest waardevolle aan het vinden van werk?

Ik zou het geweldig vinden als ik mijn familie en vrienden in het weekend met trots kan vertellen over mijn werkweek. Gelukkig kan ik nu over Dokwurk vertellen, maar ik kijk er naar uit ook weer inhoudelijk over het door mij geambieerde werk en werkgever te kunnen vertellen. Daarnaast zou ik natuurlijk graag afscheid nemen van mijn uitkering zodat ik financieel mijn leven anders kan invullen.

Jelmer kenmerkt zich als een positief ingestelde jongeman met een sterke motivatie om een plekje op de arbeidsmarkt te vinden.”

Wat zijn voor jou kenmerkende eigenschappen?

Ik neem mijn werk erg serieus. Daarnaast ben ik erg sociaal in de omgang. Ik heb een open en eerlijke houding en kan zowel zelfstandig als in teamverband prima functioneren. Voor mijn collega’s zal ik dan ook altijd klaar staan. Verder werk ik graag met verschillende computerprogramma’s, ik ben leergiering en zoek altijd naar mogelijkheden om betere resultaten te behalen.

Wat belemmerd jou in het vinden van een mooie werkplek?

Helaas is het mij na het afronden van mijn opleiding nog niet gelukt om een passende werkplek te vinden. Hierin wordt ik belemmerd door epilepsie. Ik heb sinds mijn 13e gegeneraliseerde epilepsie. Dit zorgt ervoor dat ik beperkt belastbaar ben. Ik merk dat dit voor bedrijven spannend is. En dat kan ik mij ook voorstellen. Want hoe moet je er als mijn collega mee omgaan en kan het ook zorgen voor onveilige situaties op de werkvloer? Een rustige werkplek met behulpzame collega’s minimaliseren de kans op een aanval. Daarnaast praat ik er makkelijk over en zijn mijn collega’s te informeren over wat te doen mocht er toch iets gebeuren. Ik hoop hierin een team te vinden die hiervoor durft open te staan want dan krijgen ze er met mij een hele waardevolle, dankbare en gemotiveerde collega voor terug. 

Zijn er voor een werkgever nog regelingen beschikbaar om jou kansen op werk te vergroten?

Ja die zijn er, Wiebe en Dirk weten hier het fijne van. Maar ik kan aangeven dat ik een registratie heb in het doelgroepenregister. Dit betekent dat ik ook eerst bij een bedrijf mag komen werken met behoud van mijn uitkering, daar ben ik zeker ook toe bereid . Daarnaast is er een jobcoach beschikbaar voor mij en mijn collega’s. En ook heeft Wiebe mij verteld dat bedrijven voor mij een stukje ondersteuning krijgen middels een loonkostensubsidie en is er bij ziekte sprake van een no-risk polis. 

Wat wil je werkgevers nu je dit podium krijgt nog meegeven?

Vooral dat ik net als jullie huidige medewerkers, vrienden en kennissen ook gewoon zo graag een baan wil waar ik mijn kennis en ervaring op kan inzetten. Zodat ik ook een voldaan gevoel krijg en meer zelfvertrouwen en eigen waarde kan opbouwen. Maar ook dat dat mijn agenda de komende weken nog leeg is. Dus ik zou zeggen laten we vooral een afspraak maken zodat we een persoonlijk gesprek kunnen voeren.

Meer weten over Jelmer?

Wil je meer weten of een afspraak maken bel dan met Wiebe Koudenburg op 0519 – 22 91 26 | 06 – 24 69 98 06 of stuur een mail naar wiebe.koudenburg@dokwurk.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn