Opleiding 26 juni 2023

Interessant: cursus Mycologie start op 10 juli

Voor veel mensen zijn eetbare paddenstoelen als champignons, shi-takes en oesterzwammen heel gewoon en ook weten ze dat penicilline door een schimmel wordt geproduceerd. Maar schimmels hebben een veel groter scala aan vitale functies. Is jouw interesse gewekt? Op 10 juli start bij Aeres Training Centre de vijfdaagse ‘Praktische Schimmelcursus’.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de afbraak van kunststoffen en het genereren van nieuwe soorten biobrandstoffen door schimmels. Maar schimmels hebben ook een schaduwzijde. Naast voedselbederf veroorzaken ze zorgen voor longaandoeningen bij de mens en uitroeien van bepaalde amfibieën en kunnen ze nog veel andere negatieve gevolgen hebben. 

Elk dagdeel van de cursus komt een andere schimmelgroep aan bod. Daarnaast een dagdeel mycotoxines en een dagdeel afronding met certificaat.

Werk je in de voeding?

Deze praktische schimmelcursus vindt plaats over 5 dagen, in één week: 10-14 juli. De locatie: Aeres Training Centre in Leeuwarden. De korte training is geschikt voor iedereen die in de voedingsmiddelensector werkt.

Het is mogelijk om voor deze cursus gebruik te maken van de STAP-subsidie.

Foto’s: Reino Mulder-van der Meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn